SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Bércový vřed z pohledu nových možností



Bércový vřed je onemocnění celkové, třebaže se projevuje lokálně v oblasti bérce.




Bércový vřed je definován jako ztráta kožní substance, zasahující různě hluboko do podkožních tkání. Jde o to, že do exponovaného místa nepřichází dostatečná výživa, a tak tkáň atrofuje, degeneruje z povrchu až do hloubky.

Vzniká kráter = vřed.
Z obecného pohledu je bércový vřed chronickou ránou, která se hojí druhotně, výstavbou nové, granulační, cévami vyživované tkáně a následnou tvorbou nového epitelu. Výsledkem hojení je jizva.

Vředu často předchází nepohyblivost
Většinou mu předchází celkové onemocnění s dlouhodobou nepohyblivostí. Současně působí různé vnitřní vlivy: poruchy žilní, arteriální nebo lymfatické nedostatečnosti, poruchy krevní, metabolické (cukrovka), neuropatie, autoimunitní onemocnění, kdy protilátky napadají stěnu cévní (vaskulitidy), ekzém. K tomu se přidávají vlivy vnější: fyzikální, chemické, infekční, úrazové.

Komplexní přístup
Léčba musí být komplexní: Obsahuje řešení základního konfliktu, zlepšení výživy, pohyblivosti a současně lokální ošetřování.

Enzym papain
Stran lokálního ošetřování zmíním jako novinku enzym papain, mající schopnost čistit špatně se hojící rány tím, že účinně rozkládá bílkoviny, a tak zbavuje ránu zbytků odumřelých tkání, které překážejí v hojení a růstu nové, nepoškozené tkáně. Tento enzym je v plodu obsažen v odpovídající koncentraci, je znám jako cysteinová protéza a kromě v papáji jej najdeme také v ananasu a kiwi. Svým účinkem pomáhá obrannému mechanizmu těla bojovat se zánětem, s otokem tkáně a rovněž pomáhá štěpit imunokomplexy podílející se na vzniku řady onemocnění včetně takzvaných chorob spojených se stárnutím.
Takové prostředky se podávají zevně. Testy prováděné v Austrálii přinesly pozitivní výsledky při aplikaci produktu mimo jiné i u bércových vředů. U nás se již také objevují první studie a zkušenosti v rámci podpůrné metody tohoto onemocnění.

BioBeam 660




Lze jej používat na doléčování, urychlení hojení, zvláště je dobré preventivní působení na postiženou oblast, která se snadno otevírá…

Pulsní magnetoterapie




Dochází k urychlené granulaci od nejspodnějších vrstev postižené lokality, k následné rychlé epitelizaci. Zároveň ustupuje zánětlivý charakter onemocnění a dochází ke zlepšení cirkulace a lepšímu žilnímu návratu v periférii. Bércové vředy se hojí v podstatně kratší době, navíc jsou zmírněné bolesti...

Okysličit buňky = zlepšit hojení kožního defektu
Molekula kyslíku byla objevena v roce 1771. Kyslík vědci poprvé použili k léčbě začátkem 20. století. Otto Heinrich WARBURG, nositel Nobelovy ceny, použil kyslík jako první pro léčebné účely. Svým výzkumem zahájil léčbu kyslíkem roku 1930.

Dnes se kyslík podává ve formě inhalací, v tlakové komoře, kyslíkovém stanu. Již se vyrábějí také přenosné generátory kyslíku, takže odpadá závislost na kyslíkové bombě. Z Maďarska k nám nyní přichází KAQUN voda. Je hodně sycená kyslíkem. Jednak se pije voda z lahví, přičemž zdroj takové vody pochází z čistých ledovců; kyslík tedy sytí buňky těla zevnitř. A jednak se doporučují koupele v KAQUN vodě. Koupelový proces KAQUN umožňuje relaxaci, dodává energii, podporuje imunitní systém. Koupání trvá 50 minut, teplota vody je 37 st. C, voda je alkalická (pH 8,9 - 9,2). Koupelová voda obsahuje 6-8 x více kyslíku než voda z vodovodu.




Obrázek ukazuje výsledek léčení kožního defektu za dva měsíce KAQUN kúry, která se skládala s pití jednoho litru vody KAQUN (za den) a namáčení kožního defektu ve vodě KAQUN (3 x denně po 50 minutách).

Před kúrou pacient užíval antibiotika, protizánětlivé a tišící léky, a to bez efektu. Po dvou měsících došlo ke zlepšení, snížení bolesti a uzavření kožního defektu.

Molekulární vodík
Také tato technologie je jistým přínosem ke zlepšení hojení kožních defektů.

Je založena na faktu, že molekulární vodík je tělu vlastní, je velmi nepatrného rozměru a je považován za efektivně působící antioxidant, zvláště v těch případech, kdy je přítomen tzv. oxidativní stres, což je i v situaci bércového vředu. Molekulární vodík se dynamicky uvolňuje a velmi rychle působí proti tomuto oxidativnímu stresu; usnadňuje regeneraci unaveným buňkám, může přispět k povolení napětí, ke zmírnění bolesti, zánětu, zlepšuje podmínky ve střevu, aby se tam držela symbióza, vyrovnává pH, ovlivňuje metabolizmus, cukrovku, imunitu, nemá vedlejší projevy.

Recovery H2 v kapslích
Produkt v kapslích je legislativně povolen jen pro zevní použití. Jedna kapsle se dává asi na 5 litrů vody. Lze také namočit látku do takto připravené koupele a aplikovat ji na kožní defekt.

+ Recovery H2 INSIDE
Nyní však již máme novou formu Recovery H2 INSIDE, která je legislativně schválena i pro vnitřní používání. Jde o potravní doplněk. Účinnost obou je stejná.

Zde je doporučováno denní dávkování 2 až 9 tobolek během dne, dostatečně zapít vodou. Standard je 2 x denně 1 až 2 tobolky.

Pitný režim stejně musíte dodržovat u obou variant. Metoda Recovery H2 INSIDE je rychlá, pohodlná, vezmete kapsli, zapijete vodou… Lze také rozpustit kapsli ve vodě do množství, o kterém víte, že jej vypijete. Reakce vodíku nastane teprve v okamžiku, až se H2 dostane do kontaktu s kyselým prostředím žaludku.

Kombinace obou výše jmenovaných variant aplikace molekulárního vodíku je možná a vhodná.

Existuje ještě jiná aplikace, kdy se vodík vyrábí přístrojem:

Rozdíl je v tom, že u přístroje vzniká H2 mimo tělo, kdežto v případě H2 INSIDE se uvolní, až když se setká s kyselým prostředím žaludku.

SYMBIVITA se staví tam, kde je možno pomoci, a přitom být v souladu s přírodními principy.

Pro konkrétní dotazy na dané téma je připravena poradna.


MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

    VIRGIN OLIVE 1000 STAR

    DOPLNĚK STRAVY Panenský olivový olej pro pevné zdraví. VIRGIN OLIVE 1000 STAR obsahuje polyfenolové antioxidanty extrahované z čerst

    Zjistit více

    APPLE CIDER VINEGAR

    Aktivní složkou jablečného octa- APPLE CIDER VINEGAR - je kombinace minerálů a kyseliny octové. Z minerálů se jedná zejména o draslík,

    Zjistit více

    DIALEG

    Nutraceutikum - funkční doplněk stravy s vysokou biologickou aktivitou 100% čisté = bez příměsí (barviv, konzervačních / protispékav

    Zjistit více

    CORAL CALCIUM STAR

    Vědecké výzkumy dokazují, že mnoho nemocí je způsobeno nedostatkem vápníku. Vápník není určen pouze pro zdraví kostí a zubů, ale j

    Zjistit více

    WATER PILL STAR

    WATER PILL STAR je pečlivě složená formule z léčivých bylin, jako například medvědice lékařská, jalovec a petržel, které již naše

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024