SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Erektylní dysfunkce a přírodními prostředky






Naše tělo je řízeno inteligentním mechanismem, který se snaží udržovat harmonii a zdraví. Když je něco v nepořádku, dává nám signál - třeba bolestí. Přímo volá: "Bolím Tě, člověče, děláš něco špatně, přestaň s tím!" Naším úkolem je poslechnout a např. odpočinout si, zvýšit pitný režim, změnit stravu.... Když signál nerespektuji správně, vezmu si tabletku proti bolesti, ona zmizí, ale jde o pouhé potlačení příznaku, příčina se neřeší. Po čase se bolest objeví znovu a bude sílit, pokud ji budu stále potlačovat a přitom nezměním životní styl. Problém se stane chronickým, objeví se porucha funkce daného orgánu. U někoho dříve, u někoho později. Takovou poruchou je i impotence neboli EREKTILNÍ DYSFUNKCE (ED). Definuje se jako neschopnost dosažení a udržení erekce dostatečné k provedení uspokojivého pohlavního styku.

V mladším věku převažují spíše příčiny psychické. Erekci potlačuje neurotický mechanismus vznikající z úzkosti, ze strachu z neúspěchu, z očekávání, z vyčerpání fyzického i duševního. Velmi častou příčinou jsou narušené partnerské vztahy.

Ve stáří jde nejčastěji o změny v cévním řečišti penisu a také o pokles mužských hormonů - androgenů. Stále častěji se objevují poruchy impotence způsobené toxickým působením alkoholu, kouřením, užíváním drog. Erektilní dysfunkci může ovlivnit celá řada onemocnění, např. cukrovka, srdečně-cévní onemocnění, nemoci štítné žlázy, prostaty, nervového systému, močového ústrojí a také celá řada onemocnění nervových a psychických. Následně je pak porucha způsobována vedlejšími účinky některých léků (psychofarmak, hypotenziv, antiandrogenů apod.)

Pro pohlavní výkonnost jsou nezbytné endokrinní žlázy a jejich hormony.

Mužský pohlavní hormon testosteron a ženský hormon estrogen jsou nezbytné pro normální pohlavní funkci. Všechny endogenní hormony pracují v harmonii jako orchestr a jejich dirigentem je hypofýza. Hormony hypofýzy regulují funkce všech endogenních žláz, včetně pohlavních žláz a nadledvinek. Podněcují mužská varlata k produkci semenné tekutiny a ženské vaječníky k tvorbě vajíček a nadledvinky k tomu, aby uchovávaly správnou hladinu cukru v krvi, při které se cítíme dobře, což je první předpoklad jakékoliv sexuální aktivity.

Hypofýza dobře pracuje, když má dostatek vitaminu E. Pro správnou funkci nadledvinek jsou důležité proteiny, vitamin E a B-komplex, zvláště pak B12, cholin a kyselina pantothenová. Celý mužský reprodukční systém obsahuje vysoké koncentrace zinku. Ve spermatu se dokonce nachází nejvyšší koncentrace zinku vůbec. Pro tvorbu spermatu je nezbytný vitamin A. Muži i ženy, kteří mají problémy dosáhnout orgasmu, často příznivě reagují na doplňování vitaminu B3 ( niacin).

Když se objeví porucha funkce, jak ji budeme řešit ? Nejsnadnější cestou je vzít si lék. Budeme tedy pokračovat v nacvičeném počínání ? Mám bolest-vezmu si lék proti bolesti, mám poruchu funkce- vezmu si lék proti poruše funkce. Ale stále neposloucháme, co nám tělo říká.

Porucha funkce se při užívání léku zlepší, ale na jak dlouho? A nebude mít synteticky vyrobený lék vedlejší účinky? A nezpůsobí mi někde jinde další problém ? Když tělo neposlechneme, funkce orgánu se zcela zastaví a vznikne degenerace - totální konec funkce. A to je od nás velmi neuvážené počínání…..

Příroda nám naštěstí v této oblasti dokáže poskytnout mnohé účinné prostředky, které mají vliv nejen na erekci, ale celkově zlepšují zdravotní stav celého organismu přirozenou cestou bez vedlejších účinků.

Prospěšné účinky má MACA - což je prastará léčivá bylina z peruánských And. Současný vědecký výzkum potvrdil její výrazný účinek na zlepšení fyzické a psychické výkonnosti, prodloužení života a především výrazný vliv na reprodukční zdraví. Působí při sexuální impotenci mužů, frigiditě žen a neplodnosti.

Stimuluje jak mozková centra, tak reprodukční orgány prostřednictvím normalizace hormonální hladiny. Zvyšuje libido a výrazně podporuje erekci. Pro své účinky je nazývána "Peruánskou viagrou".

Ginkgo biloba je nejstarším žijícím druhem stromů na světě, živá fosilie. Jedná se o rostlinu starou 150 - 200 milionů let. Listy tohoto stromu se používají již téměř 5000 let v tradiční čínské medicíně. Extrakt z listů má příznivý vliv na centrální nervový systém a krevní oběh. Prostřednictvím rozšíření cév působí na lepší prokrvení pohlavních orgánů, čímž silně podporuje jejich funkci.

Koenzym Q10 je přírodní látka, která se v malém množství vytváří v těle. Schopnost jeho tvorby se věkem snižuje a ve stáří zaniká.

Urychluje látkovou výměnu, při které se potrava přeměňuje na energii využitelnou organismem. Dodává buňkám energii. Působí jako silný antioxidant - redukuje poškození buněk volnými radikály. Používá se ke zvyšování energie, proti únavě a proti stárnutí. Uplatnění nachází tam, kde chceme zlepšovat funkce postižené tkáně.

Vitamin E - jednou ze základních funkcí vitaminu E je ochrana buněčných membrán. Má vynikající antioxidační účinky - ničí volné radikály, které poškozují buňky, čímž hraje roli v prevenci rakoviny a všech poruch funkcí.

Redukuje účinky LDL cholesterolu a zabraňuje tvorbě krevních sraženin, tím pomáhá při prevenci srdečních a cévních onemocnění včetně infarktu a mozkové mrtvice.

Zlepšuje imunitní funkce organismu, pomáhá zneškodňovat toxiny z cigaretového kouře a dalších znečišťujících látek.

Mangan a měď jsou antioxidanty, podporují energetický metabolismus a funkce nervového systému.

Také selen patří mezi antioxidanty, ovlivňuje imunitní systém a podílí se na tvorbě spermií.

Zinek je nezbytný pro správnou funkci imunitního systému - zvyšuje obranyschopnost organismu. Pomáhá při léčení mužské i ženské neplodnosti a je důležitý pro správnou činnost prostaty. Studie ukazují,že i mírný nedostatek zinku po dobu několika měsíců může způsobit vážné sexuální poruchy a snížení pohlavní touhy.

Taurin je důležitý pro energetický metabolismus, to znamená přeměnu potravy na energii. Pomáhá udržet hladinu energie po delší dobu a oddalovat nástup únavy. Zabezpečuje buňky a tkáně před působení volných radikálů.

Extrakt z rozchodnice růžové má posilující účinky, podporuje vitalitu celého těla, jeho duševní a fyzický výkon. Pomáhá stimulovat centrální nervový systém, příznivě ovlivňuje duševní zdraví a mozkovou činnost. Je vhodný při celkové tělesné slabosti, při nespavosti, nechutenství a v rekonvalescenci.

Čtenář si dnes musí sám hledat cestu, jak si má pomoci, a buď přejde na e-shop www.symbinatur.com a zde si příslušný produkt najde, nebo může svůj dotaz napsat do poradny.


MUDr. Pavel Šácha




Doporučujeme

    EUFORYN

    uvolnění a klidný spánek Nutraceutikum - funkční doplněk stravy s vysokou biologickou aktivitou 100% čisté = bez příměsí (barviv,

    Zjistit více

    AirProjet plus

    Klasický, oblíbený ultrazvukový inhalátor vhodný pro domácí léčbu nebo ambulantní ordinace lékaře. Inovovaný, zjednodušený pro obs

    Zjistit více

    ROVNOVÁHA ŽIVOTA

    Po třicetileté praxi sepsal MUDr. P. Šácha své poznatky z oblasti medicíny. Dívá se na člověka jako na celek a v závěru upřednostňuj

    Zjistit více

    SILICA STAR

    Extrakt přesličky rolní obsahuje kyselinu křemičitou (koloidní oxid křemičitý). která úspěšně napomáhá podporovat ukládání váp

    Zjistit více

    HOMOCYSTEIN - HCY

    Doplněk stravy s unikátním složením hořčíku a vitaminů B, pro správné fungování těla a normální metabolismus homocysteinu. O

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024