SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Získejte zpět svou imunitu



Přejatý článek z https://www.naturalinfo.cz/

Pozn. red. Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře, který Vás zná.




Správnou funkci imunitního systému můžeme ovlivnit jednak životosprávou (zdravá a kaloricky přiměřená strava, čerstvé potraviny, dostatečný pitný režim, nekouřit, omezit alkohol, každodenní pohyb a pobyt na vzduchu, správné hygienické návyky), ale i dostatkem základních vitamínů, minerálů a stopových prvků. I snížení hmotnosti v případě nadváhy velmi napomůže, protože nadváha a obezita také zhoršují imunitní odpověď organismu na jakékoliv virové či bakteriální onemocnění.

Získat zpět imunitu můžete také pomocí přírodních antibiotik, antivirotik, anthelmintik, probiotik a medicinálních hub.

Probiotika jsou živé kultury mikroorganismů - nejčastěji jsou to Laktobacily, bifidobakterie a jiné, které normalizují střevní flóru, působí preventivně proti infekcím střeva a v dlouhodobých studiích má jejich podávání ochranný účinek i proti alergiím.

Medicinální houby obsahují řadu bioaktivních složek, díky nimž jsou houby tak vysoce účinné. Nejdůležitější složkou jsou polysacharidy (řadíme mezi ně i betaglukany), které jsou silným stimulátorem imunitního systému. Jsou v nich obsaženy i steroidy (ergosterol - biologický prekurzor vitamínu D), triterpenoidy (mají cytostatické účinky, snižují krevní tlak a hladinu lipidů v krvi), vitamíny skupiny B (kyselina pantothenová B5, riboflavin B2, niacin B3) a vitamin E, flavonoidy a jejich sloučeniny s protizánětlivými a antioxidačními účinky, enzymy, vláknina, minerální a stopové prvky (selen, měď, draslík), lipidy a pod. Houby neobsahují cholesterol a mají nízkou energetickou hodnotu.

Medicinální houba reishi je základním prostředkem v přírodní léčbě a prevenci onemocnění. Je velmi vhodná pro pacienty s různými zánětlivými onemocněními. Reishi obsahuje přes 100 druhů triterpenoidů, které spolu dokáží ochraňovat imunitní systém a dokonce chrání i DNA před poškozením způsobeným radiací.

K normální funkci imunitního systému přispívají i vitamíny a minerály.

Podle posledních výzkumů jedním z nejsilnějších aktivátorů imunitního systému je vitamin D, hlavně jeho forma - vitamin D3, který vzniká v kůži účinkem UV záření, a jeho dalším zdrojem jsou potraviny živočišného původu (zejména ryby, rybí olej a vejce). Podle posledních studií má více než polovina populace nedostatek vitaminu D a asi čtvrtina má extrémně nízkou úroveň vitamínu D. Váš imunitní systém nebude pracovat, pokud nebude biochemicky aktivován vitaminem D. Pokud se setkáte s chřipkou ve stavu nedostatku vitaminu D, bude váš imunitní systém proti chřipce bezbranný. Je dokázáno, že abnormálně nízké úrovně vitamínu D jsou spjaty s celým spektrem onemocnění, včetně rakoviny, osteoporózy, cukrovky, kardiovaskulárních a autoimunitních onemocnění. I současná doba prokázala, že pacienti, kteří měli dostatek vitaminu D v organismu, měli výrazně nižší podíl komplikací při onemocnění COVID-19.

Vitamín C je mimořádně důležitý vitamin, který pomáhá udržovat normální činnost imunitního systému: pomáhá při ochraně buněk před oxidativním stresem, přispívá k normální tvorbě kolagenu a také k udržování normálního stavu chrupavek, kostí, cév, dásní, zubů a pokožky. Většina živočichů si dokáže vytvářet vlastní vitamin C, člověk je odkázán na jeho externí příjem ve stravě: buď prostřednictvím ovoce a zeleniny, nebo v doplňcích stravy. Doporučené denní dávky nestačí k udržení dobrého zdraví, optimální denní příjem je vyšší a v čase stresu a nemoci spotřeba několikanásobně stoupá.

Vitamíny B skupiny: B6, B9 a B12 pomáhají snižovat vysokou hladinu homocysteinu, která je zodpovědná za oslabení imunitního systému, za rychlejší stárnutí, poškození tepen, bolesti a záněty. Hladina homocysteinu se zvyšuje s přibývajícím věkem: ve věku 50 let má cca 50% populace vysokou hladinu homocysteinu a až 90% lidí nedostatek kyseliny listové (vitamin B9).

Na budování, posilování a správném fungování imunitního systému se podílejí i minerály a stopové prvky: zinek (nedostatek zinku má za následek zvýšenou náchylnost k infekčním onemocněním), selen (působí jako antioxidant a jeho nedostatek v těle může vyvolat oxidační stres), jód - skvělý pomocník pro podporu imunitního systému a správnou činnost štítné žlázy. Hormonový systém, kam patří i štítná žláza, tvoří spolu s imunitním a centrálním nervovým systémem supersystém, který zajišťuje rovnováhu organismu. Léčbu bakteriálních a virových infekcí podporuje také draslík.

Tip: Zinek má zajímavou vlastnost navázat se na speciální enzymy, které blokují množení viru. K tomu ale potřebuje takříkajíc "partnera", který mu pomůže překonat buněčné membrány viru. Tím partnerem mohou být: zelený čaj, černý bez nebo kvercetin (silný antioxidant). Tyto jednoduché prostředky: zinek (30 mg) a šálek zeleného čaje denně vám pomohou ochránit se před šířením viru a zabránit vážnému průběhu onemocnění.

Pokud se rozhodnete dát očkovat proti viru chřipky, užívejte dva týdny před a dva týdny po očkování spolu s jinými vitaminy i vitamín E, čímž se zlepší odpověď organismu na podanou vakcínu.

Dobrá imunita je totiž základem zdravého života a dá se trénovat v každém věku.


Doporučujeme

    GELAHIT FORMULE 1 300ks

    Popis produktu Složení 1 vegetariánská kaple: vegan mastné kyseliny C.V. (US patent 5,569,676 myristová, myristoolejová, palmitoolejov

    Zjistit více

    UltiCare LT-99 Maxi

    je složen z generátoru pulzů + maxi aplikátor /660 x 240 x 22 mm a 1,3 kg/ Dlouhý polštářový aplikátor (A4C) + řídící jednot

    Zjistit více

    Systém SYMBI + inulin

    Aby se ve střevu držela symbióza, tj. rovnováha mezi mikroorganizmy, musí k ní být vytvořeny specifické podmínky, které jsou žel dneš

    Zjistit více

    GARLIC PARSLEY STAR

    GARLIC+PARSLEY je kombinovaná formule česneku s dech osvěžující petrželí, díky níž česnek neucítíte ani vy, ani vaše okolí. Česn

    Zjistit více

    SELENIUM STAR

    Selen je součástí enzymu glutathionperoxidázy, která se společně s vitaminem E významně podílí na odstraňování škodlivých látek z

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024