SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Léčím se a užívám léky

Popisované zdravotní téma nemůže být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře, který vás zná.

 

Léčí se?

Toto téma otevírám, ani nevím, pokolikáté už. Do naší poradny přicházejí stále otázky tohoto typu: Léčím se na …… a užívám na to léky. Mohu tyto léky nahradit přírodními prostředky?

Tazatel použil termín “léčím se”. To tedy znamená, že má zdravotní problém, navštěvuje svého lékaře, a ten mu předepsal léky. Proč chce tedy ordinované léky nahradit přírodními prostředky? Znamená to snad, že s léčbou není spokojen? Sice se tedy léčí, ale problém přetrvává, jeho léčení nevede k vyléčení. Zastavilo se (pouze) na udržování přijatelného stavu. Pak se bojí, že mu tyto chemické léky budou časem způsobovat další nemoci. Proto hledá jiná řešení.

 

Nevede k vyléčení

V relaci o zdraví jsem slyšel v rozhlase rozhovor, kde jen mimochodem jedna žena vyprávěla o svých problémech a  řekla: “Víte,  mně se rozpadají kosti z léků, které užívám na  astma… A s tímto faktem se smířila, bere to jako nutné zlo své léčby astmatu. Lze dotyčnému tazateli pomoci přes internet? Mám mu prostě doporučit nějaký přírodní preparát? To je snadné. Jenže za nějaký čas to dopadne stejně, jen s tím rozdílem, že napíše: Léčím se na …… a užívám na to léky a přírodní prostředky… A zřejmě dodá, že to k vyléčení nevede. Proč?

Léčení probíhá tak, že předepsané léčivo reaguje pouze na následek. Příčina vedoucí k patologii však pokračuje dále.

Co je příčinou jeho zdravotního problému? Existuje nějaká anatomická podstata v jeho těle, nějaká vada, která se podílí na rozvoji jeho patologie?

 

Konkrétněji o příčinách

Nejčastější otázky se týkají vysokého tlaku krve. Je problém v tom, že se do stěny cévní ukládá cholesterol, tím se omezuje pružnost cévy, a tak srdce musí zvýšit tlak?

Pochází vysoký tlak z ledvin? Z poškození glomerulů? Nebo z nadledvinek, které produkují větší měrou katecholaminy, které pak bičují srdce k vysokému tlaku?

A co jiné příčiny - pití kávy, kouření, nedostatek pohybu a spánku a jiné “civilizační” stresy?

 

Zajímavý ukazatel

V poslední době kladu důraz na hodnocení balančního testu, který nám ukazuje, jaký máte poměr mezi omega-6 a omega-3 mastnými kyselinami. Lidské tělo je stavěno na poměr 1:1, lékaři však berou za ještě přijatelný poměr 4:1. Jenže dle statistik vychází najevo fakt, že průměrný Středoevropan má tento poměr 15:1, a pozoruji, že lidé s vysokým tlakem nebo obecně ti, kteří trpí nějakou jinou kardiovaskulární chorobou, mají poměr ještě daleko vyšší. A současně se ukazuje, že pokud se dotyčnému podaří tento nepoměr vyrovnat, zlepšuje se současně průběh jeho choroby.

 

Každá příčina vyžaduje jiný přístup:

některá operací, řešením zánětu, jiná podporou imunity, dietou, pohybem, uklidněním, změnou zaměstnání, ukončením kouření, vyrovnáním poměru mastných kyselin atd.

 

Narovnávat cestu

Léčivo tedy může být indikováno na začátku léčení, aby lék zabránil progresi účinku vysokého tlaku a aby vysoký tlak nepoškodil ledviny, mozek ad., ale současně má být  ošetřujícím lékařem popsána cesta patologie - a tato cesta se  má narovnávat. Tak, aby tělo dokázalo samostatně a správně fungovat bez léku. Jedině komplexním způsobem lze totiž dosáhnout efektu. Kdo se domnívá, že se léčí, a má přitom na mysli užívání léků, pravidelné kontroly tlaku a kontrolní návštěvy u svého lékaře, je na omylu. Jen tímto způsobem se nemůže k vyléčení dopracovat.

 

Upozornění

Pokud tento proces užívání léku, který není součástí komplexního procesu, probíhá dlouho, řádově několik let, pak dojde k závislosti na léku, a proto by bylo jeho vysazení dosti riskantní.

 

Závěr

Když dotyčný splní podmínky a řeší svou patologickou cestu včas a komplexně, lze použít také přírodní prostředky, které mu dokážou přirozeněji pomáhat ve vyrovnání se s problémem, a to bez hrozby vedlejších účinků.

Proces označený prohlášením “léčím se na … a užívám na to léky” není výrazem komplexního řešení, a tudíž nevede k vyléčení.

Princip platí pro všechny nemoci.

Pro konkrétní dotazy na dané téma je připravena poradna.

http://www.symbivita.cz/lekarske_poradny.php

 

MUDr. P. Šácha

 

Doporučujeme

    FIBER STAR

    Doporučené dávkování 2 tablety ráno a 4 tablety večer. Nutno zapít alespoň půl litrem vody. Složení

    Zjistit více

    Recovery H2 INSIDE

    Zažijte sílu molekulárního vodíku v jediném produktu svého druhu. Recovery H2 je jedinečná směs alkalických minerálů, působících

    Zjistit více

    KAQUN DROPS

    Probiotikum pro úplné obnovení střevní mikroflóry a posílení imunitního systému; - přírodní produkt, - potravní doplněk, - ur

    Zjistit více

    PAU D`ARCO

    Kdo by neslyšel o tajemných silách, které se skrývají v šeru deštných pralesů Jižní Ameriky. Díky po generacích předávanému uměn

    Zjistit více

    Symbi I. 1x a Symbi II. 2x - výhodný balíček

    Nyní Vám přinášíme jedinečnou možnost nákupu výhodného balícku Symbi. Balíček obsahuje unikátní produkty 1x Symbi I a 2x Symbi II

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024