SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Příjem železa u chudokrevnosti

Popisované zdravotní téma nemůže být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře, který vás zná.



Stálé téma anemie, chudokrevnosti, nedostatku železa je diskutováno na mnoha serverech, v časopisech vědeckých i nevědeckých.
 

Souvislosti výskytu

Často se lze setkat s projevem nedostatku železa hlavně u lidí, kteří trpí střevní dysbiózou. Je to tedy jednosměrné díky tomu, že zde komunikujeme s lidmi, kteří trpí nějakou chronickou nemocí, a přitom vyjde najevo také jejich anemie.

Mají-li ve střevu dysbiózu, pak lze očekávat zhoršenou schopnost vstřebávání tenkého střeva s následnou poruchou vstřebávání železa. Pokud železo dodáváme v syntetické podobě, podporujeme tím paradoxně i dysbiózu, protože toto železo je pro tělo nepřirozené, a tak je otázkou, zda se vůbec vstřebává.
 

Řízená střevní symbióza s pomocníky
V takových případech se doporučuje vytvořit střevní symbiózu podle vzoru tzv. řízené střevní symbiózy.

To má udělat SYMBI I, pak následuje SYMBI II , které obsahuje vyvážené laktobacily, tak jak mají ve střevu být. Jejich existence je podporována inulinem, chlorellou či mladým ječmenem, protože posledně jmenované jsou bohaté na kyselinu listovou a vitamin B 12. Oba vitaminy patří k sobě.

Jako vhodný doplněk k výše popsanému se hodí přidat butyrát.
 

Stává se…

  • Často se stává, že chybí B 12, v krevním obraze se zvýší kyselina listová a tento obraz tvoří anemii, která se ovšem nespraví podáním železa.
    Když je zde popsaná nerovnováha, pak se mají oba - kyselina listová i B 12 - dodávat současně, až si nerovnováhu organizmus vybalancuje sám. A na tomto procesu se podílí již jmenovaný a tolik potřebný laktobacil.
     
  • Nejvíce trpí nedostatkem vit. B12 striktní vegetariáni. Mají málo B12 a hodně kyseliny listové ze zeleniny: Tím se stane, že kyselina listová potlačí projevy nedostatku vitaminu B 12, a může trvat i roky, než se tato nerovnováha projeví. Tento jev pozorujeme dost často a je pro vegetariány velkým překvapením. Nemohou pochopit, proč mají chudokrevnost, když jedí samou zeleninu.

    V případě chudokrevnosti je vhodné doplňovat chlorellu, a to dlouhodobě, po dobu několika měsíců!

 

Preparáty, které jsou zde jmenovány, nejsou léky, ale přesto léčí: chlorella, SYMBI II  + Mladý ječmen = dlouhodobé podávání.

Vytvářejí v těle takové podmínky, aby se tělo mohlo léčit samo. Pravidelné užívání přináší zažívacímu ústrojí úlevu, a tím i celému člověku.

Mladý ječmen je zvláště výhodný u chudokrevností v těhotenství.
 

Zdroje železa

V potravinách najdeme hodně železa ve vnitřnostech - játra (zvl. telecí) a ledviny, dále ve škrobu, v ovesných vločkách, v sušených meruňkách. Železo obsahují i hrozinky, švestky, žloutky, melasa, fazole, zelená listová zelenina, kokosová moučka, mák, nať pšenice a vojtěšky, listy a mladá nať kopřivy (užívat jako šťávu nebo čaj), mladé listy z kedluben, fíky, šťáva ze švestek, černý chléb, červené a železité víno, ořechy, semena dýní (obsahují také značné množství zinku), slunečnic, pšeničné kličky, otruby, čočka, kmín, listy pampelišky, ryby, sušené švestky, petrželová nať, květák, fazolové lusky (podporují i hormonální systém a slinivku), křen, houby, rybíz, maliny, pivovarské kvasnice a přípravky z nich, banány, brusinky, hrozny, broskve, jahody, meruňky, rybíz, mirabelky, šípky, trnky, višně, sója (obsahuje ovšem také látky, které snižují vstřebatelnost železa). Využitelnost železa ze syrových potravin je většinou větší než z potravin tepelně upravených.

Z přírodních potravních doplňků je to již jmenovaná

Chlorella, ŽELEZO organické, IRON GT STAR, BLUEIRON a celkem rychle působící MULTI STAR - ten je jedním z nejžádanějších produktů.

 

Pro konkrétní  dotazy na dané téma je připravena poradna.

http://www.symbivita.cz/lekarske_poradny.php



MUDr. P. Šácha

 

Doporučujeme

    Anti-Stress

    I´m free and happy nutraceutikum (funkční doplněk stravy): 60 vegetariánských kapslí Popis: Rostlinné extrakty (DLPA z ovesných

    Zjistit více

    GOLD STAR

    Doporučené dávkování 1–3 tablety 2× denně. Při zvýšené zátěži až 6–8 tablet 2–3× denně. Složení

    Zjistit více

    SQUALENE STAR

    Žraloci jsou pravděpodobně nejdéle žijící obratlovci na Zemi, zatímco jiné druhy fauny vymizely. Tento predátor si během svého dlouhé

    Zjistit více

    UltiCare LT-99 best + B1C kruh

    - Malý polštářový aplikátor (A1C) - Dlouhý polštářový aplikátor (A4C) - (B1C okruh)+ řídící jednotka Více informací

    Zjistit více

    Vital Ionen 50 Kräuterextrakt

    je vitální iontový extrakt z 50ti bylin Je vědecky dokázáno, že rostliny obsažené v tomto extraktu mají léčivé účinky. Původní

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024