SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Osteoporóza a zlomeniny






Úryvek z emailu z poradny SYMBINATUR: "Mám rizikové povolání, často se mi stane nějaký úraz. Co mě ale zaráží, je přístup v nemocnici. Zlomím si např. ruku, jdu na polikliniku, tam mi udělají rentgen a dají mi na ruku sádru. Zlomím si nohu, na poliklinice mi opět udělají rentgen a dají pouze sádru a maximálně se ještě dočkám doporučení, že mám být v klidu… Ale žádná další opatření, rady, ani léky, natož něco na prevenci zlomeniny… Nyní mám už za sebou více zlomenin různě po těle a lékař mi oznámil osteoporózu. Mohu s tím něco dělat? Ještě mi není ani padesát let. Děkuji. M."

S takovýmito dotazy se setkávám často. Celá filozofie problému tkví v tom, ať už jde v podstatě o jakékoli onemocnění, že se lékaři v nemocnicích obecně snaží odstranit příznak, ale málo se už pátrá po příčinách onemocnění. Něco vás bolí, projdete vyšetřením, "opraví" vás a pošlou domů s receptem a doporučením, ať jste v klidu.

Je nutno hovořit o včasné prevenci. Vím, že je to těžké, stále slýchám, jak je v dnešní době vše složité - vyjít s platem, a dokonce si ještě spořit na důchod, natož když chcete spořit dětem - a teď byste se měli starat ještě o své zdraví a užívat preventivní produkty…

Neexistuje ideální doporučení pro všechny, jak s tělem zacházet. Samozřejmě když pominu ty základní principy, jako nekouřit, minimalizovat příjem alkoholu, snažit se o zdravý a vyvážený jídelníček a dostatečný pitný režim, dopřát tělu dostatek pohybu, a to hlavně na čerstvém vzduchu, také umět odpočívat, uvolnit nahromaděné napětí… Je to možná stále dokola, ale je to důležité.

Pokud pamatujeme na tyto zásady, zaměřme se jednou ročně na detoxikaci, zvláště na jaře, kdy tělo bojuje i s jarní únavou a volá po změně…

Proto pročistěme střevo pomocí symbi systému dodejme mezi jeho osídlence více užitečných laktobacilů.

Pijme bylinné čaje, jezme více čerstvé zeleniny a ovoce a zaměřme se na produkty s vitamíny D3 a K2, minerály (vápník, hořčík, zinek…) a stopovými prvky..

Osteoporóza je samozřejmě složitější problém, jedná se o metabolickou kostní chorobu s procesem řídnutí kostní tkáně. V kostech se vytvářejí "póry" a dochází k úbytku vápníku i jiných minerálů. Je to degenerativní onemocnění, kde příčinou může být podvýživa, nedostatek pohybu, věk, nebo (u žen) menopauza.

Potíže se dostavují v podobě právě snadné lomivosti kostí, bolestí zad, dále pak i zmenšení tělesné výšky, či celkově sníženou pohyblivostí atd.

Je smutné, že člověk s rizikovým povoláním, jakým je zmíněný tazatel, se o svůj zdravotní stav nezajímal již dříve. Nyní bude skutečně důležité, a to dlouhodobě, aby se na svůj zdravotní stav zaměřil a tento degenerativní proces zastavil, nebo alespoň zpomalil…

Každopádně jde o dlouhodobý proces a je důležité jej zavčas řešit.

Symbinatur disponuje četnými potravními doplňky, které mohou být pomocné při řešení tohoto problému. Ale dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006, nesmíme uvádět informace o účincích potravních doplňků na veřejné platformě. K tomu je určena poradna s lékařem.


Symbinatur


Doporučujeme

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024