SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Omega-3 mastné kyseliny pomáhají při léčbě lupénky

Popisované zdravotní téma nemůže být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře, který vás zná.

 

Lupénka (psoriáza) je onemocnění, které zasahuje do všech oblastí života. Způsobuje bolest, ovlivňuje psychiku i sociální oblast života nemocného. Ačkoli ji nelze zatím zcela vyléčit, je možné ji ve spolupráci s lékaři držet pod kontrolou. Ke zmínění jejích projevů mohou pomoci i správné doplňky stravy.

Psoriázou trpí přibližně 2 % lidí, nejedná se tedy o raritní onemocnění. Možností, jak lupénku léčit, je mnoho. Žádná terapie však bohužel nefunguje na 100 %. Vlastní přičinění pacienta a důsledná režimová a preventivní opatření jsou proto pro léčbu psoriázy nesmírně důležité.

Zdravý životní styl je základ

Řada doporučení pro osoby trpící psoriázou patří k obecným zásadám správné životosprávy. Pro pacienty s lupénkou je však jejich dodržování ještě důležitější než pro lidi zdravé. Mezi základní pravidla patří:

  • nekouřit a vyhýbat se alkoholu,
  • dodržovat obecné zásady zdravé výživy,
  • pravidelně se hýbat (vhodné jsou aktivity šetrné k pokožce),
  • nosit volné oblečení a pohodlnou obuv,
  • vyhýbat se stresu a dbát na dostatek spánku.

Pomoc Omega 3

Některé léky, které se využívají při terapii lupénky, jsou při dlouhodobém užívání nebezpečné. To samozřejmě nesnižuje jejich význam. Omega-3 mastné kyseliny a vitamin D jsou však pomocníci, které lze užívat dlouhodobě, protože závažné nežádoucí účinky nepřinášejí. Mezi omega-3 mastné kyseliny patří i EPA (kyselina eikosapentaenová) a DHA (kyselina dokosahexaenová). Tyto látky působí protizánětlivě a mají příznivý vliv při léčbě autoimunitních chorob obecně, zabraňují tvorbě psoriatického plaku a zmírňují svědění pokožky.

Řada odborných studií účinnost omega-3 mastných kyselin potvrzuje. V kombinaci s emoliencii, což jsou zevně aplikované látky, které pomáhají udržet nebo obnovit funkci epidermální bariéry, snižují omega-3 mastné kyseliny závažnost chronické lupénky. Postižení pokožky se díky nim zmírňuje bez nežádoucích účinků.

Podpora pro celý organismus

Omega-3 mastné kyseliny prospívají nejen imunitě, ale také zraku, mozku, srdci a cévám. DHA a EPA se přirozeně vyskytují zejména v tučných mořských rybách. Toto maso je podle evropských zdravotnických úřadů vhodné konzumovat alespoň 2−3× týdně. Případnou vhodnou alternativou, jak si zajistit dostatečný příjem omega-3 mastných kyselin s vysokou vstřebatelností a PROTIZÁNĚTLIVÝM efektem – BalanceOil.

Lupénka je starost na celý život. Při správné léčbě a dodržování režimových opatření ale nemusí pacienty příliš omezovat. Důležitý je zdravý životní styl a vyhýbání se stresu. Vyzkoušet lze i omega-3 mastné kyseliny, které mají na průběh lupénky prokazatelně příznivý vliv a prospívají zdraví obecně.

 

 

Zdroj: https://www.termedia.pl/Clinical-evaluation-of-omega-3-fatty-acids-in-psoriasis,56,30259,1,1.html

 

Konzultace je možná přes naši poradnu.

http://www.symbivita.cz/lekarska-poradna/

MUDr.P.Šácha

 

Doporučujeme

    BalanceTest

    BalanceTest společnosti Zinzino je jednoduchým sebetestem, který po odebrání kapilární krve z prstu umožňuje analýzu obsažených mastn

    Zjistit více

    BALANCEOIL ORANGE LEMON MINT 300 ML

    Hlavní přínosy - Přispívá k normální funkci mozku protože denní dávka obsahuje 700 mg DHA - Přispívá k normální funk

    Zjistit více

    BALANCEOIL ORANGE LEMON MINT

    Hlavní přínosy - Přispívá k normální funkci mozku protože denní dávka obsahuje 700 mg DHA - Přispívá k normální funkci

    Zjistit více

    ZinoBiotic+

    Potravinová vláknina Produkty s vlákninou obvykle obsahují pouze jednu či dvě potravinové vlákniny, a to pro každodenní potř

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024