SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Farmakonutriční výživa aneb pestrá strava nestačí






Popisované zdravotní téma nemůže být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře, který vás zná.

Dr Paul Clayton Ph.D., klinický farmakolog a vědecký poradce píše:
V posledních 40 letech studuji, jak to co jíme, ovlivňuje naše zdraví, jak současná strava naše zdraví poškozuje a jak je možné to napravit. Většina z informací, které uvádím ve svých odborných publikacích se netýká jen mého výzkumu, ale je souhrnem prací mnoha tisíců dalších vědců, kteří pracují v laboratořích po celém světě, a kteří vytvořili nový léčebný model.

Tento nový model není závislý na lécích, ale využívá jednoduchých nutričních nástrojů k redukci nemocí a podpoře těla se léčit (samoléčba). Tohle je účinnější, hospodárnější a především šetrnější než současná nefunkční metoda, kterou trpíme dnes. A to nám dává naději nám všem na lepší a zdravější život.

Bohužel farmaceutický přístup, přestože je často účinný při potlačování příznaků onemocnění, selhal, neboť nedokázal zabránit udivujícímu nárůstu degenerativních chorob, které v současné době drtivou většinou zaplavují naše služby zdravotní péče. Nepřenosná onemocnění (na rozdíl od infekčních), jakou jsou srdeční choroby, diabetes, rakovina, demence, osteoporóza, artritida, poruchy imunitního systému – alergie a autoimunitní onemocnění – neuro vývojové poruchy a duševní onemocnění – deprese a úzkostné stavy (také známé jako civilizační choroby), se všechna vymkla kontrole. Postihují čím dál tím více z nás a ještě ke všemu v mladším věku.




Současný výzkum ukazuje, že většina případů těchto onemocnění – možná až 90 % – je způsobena životním stylem a stravovacími návyky, kterých se dá do značné míry vyvarovat. Nemají nic společného se stárnutím samým, které je nevyhnutelné. Místo toho jsou převážně řízena chronickým, subklinickým zánětem, což je okolnost, o které neplatí, že by byla nevyhnutelná. Ve skutečnosti lze onemocněním předcházet a snadno je léčit.

Tento poznatek vedl k nové sjednocující teorii nemoci. Teorii, která za sebou zanechává toxické látky (léky) a zaměřuje se na potraviny (živiny), které jíme. Tato teorie ukazuje na 5 základních elementů, z nichž většina je široce uznávána:
1. Civilizační choroby jsou široce ovlivněny životním stylem a stravovacími návyky.
2. Většina těchto nemocí má společný základ – chronický zánět – což je proces, který poškozuje a ničí zdravé tkáně v každém orgánu, který postihne.
3. Tři z klíčových protizánětlivých látek v naší stravě jsou: Omega 3 mastné kyseliny, které se vyskytují především v tučných rybách, polyfenoly – cenné živiny vyskytující se v ovoci, ořeších, zelenině a koření a 1-3 / 1-6 betaglukany přítomné v kvasinkách a houbách.
4. Studie posunu ve stravování (jak se strava změnila v průběhu času) odhalily, že hladina každé z těchto protizánětlivých živin dosáhla minima. Kritický poměr Omega 6 a Omega 3 mastných kyselin v naší stravě se snížil o více než 90 %, náš příjem polyfenolů se snížil zhruba o stejnou míru, a hladina 1-3 / 1-6 betaglukanů v naší stravě se zřítila. Protože všechny tři protizánětlivé látky byly účinně odstraněny z našeho jídelníčku, není žádným překvapením, že se míra onemocnění způsobených zánětem zvýšila. Současně se hladina prozánětlivých látek v naší stravě zvýšila v důsledku změn ve způsobu zpracování potravin.
5. Jakmile se protizánětlivé Omega 3 mastné kyseliny, polyfenoly a 1-3 / 1-6 betaglukany vrátí zpět do naší stravy a prozánětlivé potraviny budou odstraněny, míra těchto onemocnění (jak u zvířat, tak u lidí) klesne o 90 %. Staneme se téměř imunními vůči degenerativním onemocněním a mnohem odolnějšími vůči infekcím a alergiím. Když se tak stane, naše šance na vitální stárnutí neuvěřitelně vzroste.

Chcete-li zlepšit své šance na dlouhý a zdravý život, měli byste udělat nějaké jednoduché změny. Zdravotnictví doporučuje jíst více ovoce, zeleniny a olejnatých ryb, snížit množství smažených a grilovaných pokrmů, redukovat alkohol, přestat kouřit. Chcete-li však dosáhnout lepších výsledků po delší dobu, měli byste konzumovat protizánětlivé živiny. Nejdůležitějšími z nich je kombinace rybího oleje s polyfenoly a další jsou látky obsahující betaglukany.

Pohybujeme se na určité shodě mezi medicínou a výživou, říkáme tomu farmakologická výživa. Společnost Zinzino AB je společnost, která mi dala možnost, aby tyto myšlenky a výsledky mnohaletého výzkumu mohly být proměněny v realitu v podobě vlastní výroby a vývoje farmakologických doplňků stravy, které využívají aktivní živiny ze stravy v boji proti nerovnováze v našem moderním životním stylu.

Zdroj: https://zgrp.cz/farmakonutricni-vyziva-aneb-pestra-strava-nestaci/

Konzultace je možná přes naši poradnu.

MUDr.P.Šácha


Doporučujeme

    BALANCEOIL ORANGE LEMON MINT

    Hlavní přínosy - Přispívá k normální funkci mozku protože denní dávka obsahuje 700 mg DHA - Přispívá k normální funkci

    Zjistit více

    BALANCEOIL ORANGE LEMON MINT 300 ML

    Hlavní přínosy - Přispívá k normální funkci mozku protože denní dávka obsahuje 700 mg DHA - Přispívá k normální funk

    Zjistit více

    ZinoBiotic+

    Potravinová vláknina Produkty s vlákninou obvykle obsahují pouze jednu či dvě potravinové vlákniny, a to pro každodenní potř

    Zjistit více

    BalanceTest

    BalanceTest společnosti Zinzino je jednoduchým sebetestem, který po odebrání kapilární krve z prstu umožňuje analýzu obsažených mastn

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024