SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Zvýšená střevní propustnost






Je to syndrom, který obsahuje několik nesprávných funkcí střeva. Je to stav, kdy je slizniční vrstva střeva poškozena, a tím její základní funkce střevní bariéry nepracuje správně, ztrácí schopnost regulovat, co projde do krve a co ne.

Obrázky zjednodušeně znázorňují, co se mezi buňkami střevní sliznice stane.




Když se do krve dostanou velké, nezpracované částice, které by za normálních okolností přes zdravou sliznici do krve vůbec nepronikly, rozpozná je kontrolní imunitní systém, identifikuje tyto částice jako cizí a napadá je.

Reakcí je zánět, eventuálně potravinová alergie, případně autoimunita, snížená absorpce živin. To všechno pak spouští v těle mnohé zdravotní problémy.

Lidé s „děravým“ střevem přicházejí k lékaři s trávicími problémy, nadýmáním, poruchami trávení a zácpou.

Nicméně se zvýšenou střevní propustností je třeba počítat u mnohých chronických nemocí, jež zdánlivě s poruchami střevními nesouvisejí, ale při podrobném rozboru historie té které chronické nemoci se ukazuje, že cesta k ní vede přes „děravé“ střevo.

Významné souvislosti vzniku
A tak se objevují souvislosti s různými stresory, s konzumací GMO potravin, pesticidů, chlorované vody, s infekcemi (zmínil bych kvasinkové záněty, které se výrazně podílejí na otvírání mezer mezi slizničními buňkami), s užíváním antibiotik a s následnou střevní dysbiózou. Již přece léta víme, že narušení střevní mikroflóry vede i k narušení střevní bariéry, což vede k zánětu a ke zvýšení střevní permeability (děravému střevu). Svou roli sehrává zvýšená konzumace cukrů a sacharidů, užívání některých trvalých chemických léků včetně hormonální antikoncepce. O toxinech z vnějšího světa není třeba hovořit.

Náprava
Náprava tohoto stavu je zřejmá. V prvním kroku potřebuje dotyčný udělat totální změnu v mnoha způsobech svého žití.
- O vytvoření a udržování střevní symbiózy je na tomto serveru psáno již řadu let, jistě znáte systém SYMBI I, SYMBI II a k tomu chlorellu či mladý ječmen.
- Nově přišel na trh produkt Butyrate Infusion cps.30 Butyrát podporuje těsná spojení střevního epitelu, a tím pomáhá zajišťovat bariérovou funkci střeva v obraně před patogeny. Mimo to je jeho preventivní funkce před infekcemi spojena se zvyšováním produkce antimikrobiálních peptidů, kterými se hostitel brání před invazí patogenů.

- Další dobrou věcí je Vitestin
- kombinace aloe a ženšenu, bylinného nápoje pro aktivní péči o sliznici tenkého a tlustého střeva, kterému pomáhá navrátit jeho přirozenou funkčnost.

Vitestin® byl vyvinut pacientem, jenž byl sám od svých 22 let postižen těžkou formou ulcerózní kolitidy, později překvalifikované na Crohnovu chorobu. Teprve ve svých 42 letech objevil složení nápoje, které mu bylo uznáno jakožto evropský patent a díky němuž mohl znovu začít žít plnohodnotným životem…

Můžete však učinit další podstatné kroky, které mohou pomoci léčit zánět a obnovit integritu střevní stěny:

- protizánětlivou dietou, která eliminuje rafinované cukry, mléčné výrobky, lepek, alkohol a umělá sladidla,
- konzumací esenciálních mastných kyselin (ryby, ořechy),
- doplňováním zelené listové zeleniny s vysokým obsahem vlákniny a fermentovaných potravin, které podporují růst užitečných bakterií,
- potravními doplňky, např. glutathionem, inulinem a také např. stopovým prvkem zinkem.

O fenoménu zvýšené propustnosti střeva bylo známo již v minulosti, ale jak tomu bývá, dokud nebyl důkaz, nebyl tento jev seriózně uznáván.

20 let se snažím prosazovat myšlenku, že základem léčení jakékoliv chronické nemoci je obnovit symbiózu. A považoval jsem zvýšenou propustnost střeva za jednu z těch diagnóz, které přemosťovaly mezeru mezi konvenční a komplementární medicínou.

S nárůstem studií této tématiky se nacházejí důkazy, že zvýšená propustnost střeva hraje klíčovou roli, a tak je od té doby brána vážně.

Pro konkrétní dotazy na dané téma je připravena poradna.


MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

    CHITOSAN 500

    CHITOSAN 500 je doplněk obsahující látku chitosan, která má vysokou přirozenou vazebnou schopnost pro tukové látky. Je to přírodní vl

    Zjistit více

    Recovery H2 INSIDE

    Zažijte sílu molekulárního vodíku v jediném produktu svého druhu. Recovery H2 je jedinečná směs alkalických minerálů, působících

    Zjistit více

    UltiCare LT-99 Mini

    je složen z generátoru pulzů + mini aplikátor /230 x 150 x 22 mm a O,4kg/ Malý polštářový aplikátor (A1C) + řídící jednotka

    Zjistit více

    VITAMIN C PLUS STAR

    Doplněk stravy - antioxidační účinky - imunita - podpora tvorby kolagenu - energetický systém - snižování únavy a vyčerpání

    Zjistit více

    BOBY STAR 15 g

    Emulze, která nejen hřeje, ale i pomáhá… Luxus nejen pro vaše svaly a pohybový aparát Unikátní složení BOBY STAR i do masážn

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024