SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Vysoký tlak a cholesterol

Jak se máš, kamaráde?

Ale celkem dobře, akorát se léčím na vysoký tlak a cholesterol. Chodím na kontroly, beru léky a prý je to dobré. Doktor říká, že je mám užívat dál a pokračovat v léčení. Víš, to se mi ale nechce.

Mohu tyto léky nahradit přírodními prostředky?

Můj kamarád stejně jako lidé píšící do porany použil termín „léčím se”. To tedy znamená, že mají zdravotní problém, navštěvují svého lékaře a on jim předepisuje léky. Když je prý budou užívat dále a pravidelně, bude to dobré. Přesto se ptají, zda je mohou nahradit přírodními prostředky. Z toho lze usuzovat, že s léčbou nejsou spokojeni. Sice se léčí, můj kamarád tvrdí, že se cítí celkem dobře, ale vnímá, že problém stále přetrvává a jeho léčení nevede k vyléčení. A také se bojí, že mu chemické léky budou časem způsobovat další nemoci. Proto hledá jiná řešení.

  • Lze jednoduše doporučit nějaký přírodní preparát místo chemického léku? Ne, rozhodně ne.

Léčení pomocí chemického léku a stejně i pomocí přírodního prostředku probíhá tak, že předepsané léčivo reaguje pouze na následek. Příčina vedoucí k patologii pokračuje plíživě dále.

Ani chemický lék, ani přírodní suplement nevede k vyléčení.

Co je příčinou vysokého tlaku krve?

Existuje nějaká anatomická podstata na srdci, na cévách, nějaká vada, kterou musí srdce překonávat s větším tlakem?

Je problém v tom, že se do stěny cévní ukládá cholesterol, tím se omezuje pružnost cévy, a tak srdce musí zvýšit tlak?

Ano, tato varianta se týká mého kamaráda, uvedl, že se léčí i na cholesterol. Ale je to stejný problém. Když bude užívat lék na snižování cholesterolu, pak se mu sníží také tlak.

Proč má vysoký cholesterol?

Nebo pochází vysoký tlak z ledvin? Z poškození glomerulů?

Nebo z nadledvinek, které produkují větší měrou katecholaminy, které pak bičují srdce k vysokému tlaku?

A co jiné příčiny - pití kávy, kouření, nedostatek spánku a jiné „civilizační” stresy?

Každá příčina se bude léčit jinak. Operací, řešením zánětu, podporou imunity, dietou, pohybem, uklidněním, změnou zaměstnání, ukončením kouření atd.

 

Komplexně

Léčivo tedy může být indikováno na začátku léčení, aby lék zabránil progresi účinku vysokého tlaku a aby vysoký tlak nepoškodil ledviny, mozek ad., ale současně má být ošetřujícím lékařem popsána cesta patologie - a tato cesta se má narovnávat. Tak, aby tělo dokázalo samostatně a správně fungovat bez léku. Jedině komplexním způsobem lze totiž dosáhnout efektu. Kdo se domnívá, že se léčí, a má přitom na mysli užívání léků, pravidelné kontroly tlaku a kontrolní návštěvy u svého lékaře, je na omylu. Jen tímto způsobem se nemůže k vyléčení dopracovat.

Pokud tento proces užívání léku, který není součástí komplexního procesu, probíhá dlouho, řádově několik let, pak dojde k závislosti na léku a jeho vysazení je pak dosti riskantní.

Když pacient splní podmínky a postupuje podle příčiny včas a komplexně, lze použít také přírodní prostředky, které mu dokážou přirozeněji pomáhat ve vyrovnání se s problémem, bez hrozby vedlejších účinků.

Pozval jsem kamaráda ke konzultaci, k rozboru jeho situace, abychom objasnili skutečnou podstatu jeho problému. Nepřišel. A to z obavy, že by musel učinit podstatné změny ve svém životě. Své příčiny tedy zná, ale nyní mu vyhovuje užívání léků, vždyť se s nimi cítí celkem dobře.

 

MUDr. P. Šácha

Konzultace je možná přes naši poradnu.

http://www.symbivita.cz/lekarska-poradna/

 

 

 

Doporučujeme

    ENZYME STAR

    Směs trávících enzymů - pokud je Vám těžko a potřebujete rychleji ztrávit to, co Vás tíží .. ENZYME STAR obsahuje zažívací enzym

    Zjistit více

    ANGELICA STAR

    Během života prochází ženský organismus mnoha změnami. Hormonální vývoj, těhotenství, změny nálad, výkyvy hmotnosti, menopauza a mn

    Zjistit více

    NONI FOR WOMEN STAR

    Doplněk stravy Morinda citrifolia – Noni – je rostlina s vyrovnaným obsahem složek a s příznivými účinky na imunitní systém, fyzi

    Zjistit více

    BARLEY STAR

    Mladý ječmen je bohatým přírodním zdrojem 18 aminokyselin, 14 minerálních látek, 12 vitaminů, vlákniny, více než 20 enzymů a další

    Zjistit více

    BalanceTest

    BalanceTest společnosti Zinzino je jednoduchým sebetestem, který po odebrání kapilární krve z prstu umožňuje analýzu obsažených mastn

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024