SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

SYMBINATUR a SYMBIVITA společně v roce 2023

Rok 2023 pro nás znamená 19 let existence naší společnosti a rádi bychom do něho vstoupili s nadějí prosperity a užitečnosti. Chtěli bychom zvěstovat dobrou cestu těm, kteří mají otevřená srdce, oči a uši k tomu, aby se k nám přidali.

Mnoho lidí trpí nemocemi, navštěvují lékaře, aby dostávali lék proti nemoci, ale jejich nemoc zůstává. Projevy nemoci jsou jen potlačovány a zdravotní stav je udržován v kondici díky moderním chemickým lékům. Zpočátku jsou se způsobem léčení spokojeni pacient i lékař. Pacient může dále chodit do práce, bez léku by nemohl. Lékař jej ujišťuje slovy: „Je to v pořádku, vaše laboratorní hodnoty jsou v mezích normy“. Jenže toto konstatování není pravdivé. Správně by mělo být řečeno, že laboratorní hodnoty jsou normální za předpokladu, když užíváte svůj lék.

Skutečnost vyjde najevo v okamžiku, kdy ordinovaný lék nestačí pokrýt příznaky nemoci, a tak je lékař nucen přidat další lék. Méně příznivý je fakt, že každý chemický lék má bez výjimky své vedlejší projevy. Když nastanou, nasadí lékař třetí lék, tentokráte proto, aby utlumil vedlejší projevy léku prvního nebo druhého. Pacient si po létech léčení uvědomí, že se stal závislým na léku, jeho tělo vlastně nedokáže samo pracovat, je přiotráveno, unaveno, lékařem jsou diagnostikovány další a další projevy a v lékařské dokumentaci přibývají diagnózy. Často se z takové situace pacientovi zhorší i psychický stav, protože současně (stejně nakonec) přišel o své zaměstnání. A jeho lékař, který stojí po celou dobu u jeho léčení, jej posílá k psychiatrovi, kde samozřejmě dostane další chemické léky, tentokrát na deprese. Pacientův organismus se „zasekává“ jako stroj, jeden příznak se provazuje s druhým, zauzluje se a lékař je v koncích, již neví, na které odborné vyšetření by pacienta poslal, je i pod tlakem, kdo to vlastně všechno zaplatí, protože pojišťovna jej limituje v rozpočtu, a tak je nucen vyslovit zlověstnou větu: Vaše onemocnění nelze vyléčit, musíte se s ním naučit žít.

Kdo z vás si podobným procesem prošel, ví, o čem tento text je. Medicína dokáže pomoci, o tom není diskuse, jenže léčebné kroky poskytované zdravotnickým systémem jsou jen malým dílem v procesu léčení, ten mnohem větší díl léčení musí učinit pacient sám. A hlavně se musí začít dívat na svůj problém ze zcela jiné roviny, aby pochopil, kde je chyba. Pokud zůstane ve stejné rovině, řešení neuvidí a jeho lékař, na kterého tak spoléhal, mu již nedokáže pomoci, pokud nepoužije léky tvrdého kalibru ve smyslu imunosuprese, kortikoidů, kombinací antidepresiv apod., čímž se pacient stane chodícím lidským „strojem“, žijícím jen díky lékům. Statistika registrující délku života pak hovoří o prodlužování… A tento argument posiluje zdravotnický systém v programu „péče“ o lidi a současně stoupá důležitost farmaceutických firem, jež musejí zvýšit produkci léků, aby to „tsunami“ závislých pacientů vůbec zvládly. Hůře je i ministru zdravotnictví, který neví, kde má na to všechno sehnat peníze.

SYMBIVITA

ukazuje na krátkozrakost léčení pomocí léků (jež pouze dočasně nebo i trvale potlačují projevy nemoci), chce vést lidi, kteří včas otevřou svá srdce, oči a uši a změní úhel pohledu na své zdraví a nemoc a způsob léčení. Samozřejmě čím dříve to udělají a čím kratší čas závislosti na lécích to bude, tím lépe. Nejdůležitější je začít s tímto procesem ještě v době, kdy nemoc není. A proto se naše pozornost soustředí i do doby, kdy se mladí rodiče chystají počít nový život svého dítěte; tehdy jim vysvětlujeme krátkozrakost volby způsobu léčení pomocí léků, které uvidí v klamavé reklamě v televizi a pro něž hned zaběhnou do nejbližší lékárny.

Naše poradny

již fungují déle než sama existence společnosti SYMBINATUR s.r.o. Mohu tedy podávat mnohá svědectví o efektu nutnosti změn v životě a myšlení pacienta, o tom, co se stane, když změní úhel pohledu na svou nemoc a pochopí, co dělá špatně. První reakce pacienta v jeho úvaze je, že změní lékaře, myslí si, že jiný lékař to napraví, ale chyba lávky, časem zjistí, že dostane jen jiné léky, s jiným názvem a podstata zůstane. Jde totiž o systém pracující dále ve stejných mantinelech. Pacient si musí uvědomit, že tu hlavní změnu musí udělat nekompromisně a okamžitě sám na sobě a také musí do procesu vstoupit současně i jeho rodina.

V roce 2023

chceme pokračovat v té aktivitě pomocí článků, pomocí poraden a také pomocí přednášek na témata:

-           Přírodní zákony se nedají obcházet

-           Jak se nestát otrokem své nemoci

-           Příčiny nemocí

a další dle požadavku.

Kdo má možnost, může si nás pozvat na přednášku, besedu na zdravotní téma a řešení nemocí podle příčin. Preferujeme Jihomoravský kraj. Navštěvujeme společenství sportovců, fit centra, kluby zdravé výživy, kluby důchodců, knihovny s programem vzdělávání třetího věku, církve, ale můžeme přijet i do rodiny, pokud se v ní sejdou lidé v hojnějším počtu. Zkrátka přijedeme všude tam, kde lidé mají touhu učinit změnu v životě a nechtějí se spoléhat jen na zdravotnický systém.

MUDr. P. Šácha

Doporučujeme

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024