SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Přehled antioxidantů






Čtenáři staré verze SYMBINATUR a současné nové verze SYMBIVITA se s pojmem antioxidanty často setkávají. Na ochranu buněk před působením volných radikálů klademe důraz. Dostatečná ochrana antioxidanty patří mezi základní preventivní kroky pro naše zdraví.

V našem programu jsme dělali semináře a přednášky spojené s měřením antioxidantů.

Žádné měření antioxidantů nemůže být sice stoprocentní, nicméně naměřená hodnota každému naznačí jeho situaci.

Na webu SYMBINATUR máme také speciální seriálovou rubriku s označením ANTIOXIDANTY, kde je hodně informací o tom, kde jsou v přírodě antioxidanty obsaženy a co je vhodné užívat.

Zde také uvedu seznam produktů, které jsou zaměřeny svým složením antioxidantů plnit úkol ochrany v těle.

Cell Guard je kombinovaná formule s vysokým množstvím účinných antioxidantů. Tento produkt se v praxi nejvíce osvědčil, proto jej uvádím na prvním místě.

Pro oči kombinujeme Cell Guard s EYE STAR

Jako nejsilnější antioxidant je v literatuře označován OPC, což je zkratka pro "oligomerický proanthocyanidin".

Klasický antioxidant je VITAMIN C a novější v liposomální formě Vitamin C- liposomal Plus, VITAMIN E.

Ovšem málo známý je SUPEROXIDE DISMUTASE
Za normálního stavu je tvorba volných radikálů pod kontrolou antioxidačního systému, jehož důležitými složkami jsou přirozené antioxidační enzymy superoxid dismutáza a glutation peroxidáza a dále vitamín E. S postupujícím věkem člověka však jejich aktivita klesá. Je zajímavé, že největší požadavky na užívání tohoto antioxidantu přicházejí z Německa. Je zřejmé, že tam o něm lidé více vědí. Pozornost zasluhuje RESVERATROL s piperinem.

Klasickým a velmi prospěšným antioxidantem je koenzym Q 10 je potřebný hlavně pro energii v těle.

COENZYSTAR Q 10, COENZYSTAR Q 10 - EXTRA
Je "palivem" pro mitochondrie buněk. Nicméně pokud je v těle nedostatek antioxidantů, pak si antioxidační systém sáhne pro koenzym Q 10 a spotřebuje ho. To ovšem znamená, že si jej vezme na úkor energie.

Někteří lidé užívají koenzym Q 10 proto, aby si zvýšili energii, když jsou unavení. Ale pokud mají málo antioxidantů, pak se dodaný koenzym spotřebuje coby antioxidant a oni nezpozorují zlepšení energie. Proto je tolik důležité, aby současně s koenzymem užívali i jiný antioxidant a aby se koenzym Q 10 mohl uchovat pro buněčné mitochondrie - a mohl se tak přeměnit v energii.

Dobře píše o antioxidantech v souvislosti s medicinálními houbami prof. Ing. Pavel Valíček, DrSc. v článku Antioxidanty a houby.

A v neposlední řadě se patří do seznamu antioxidantů uvést hodně významný vliv flavonoidů, které také najdete na našem webu, a to v té nejpřirozenější formě.

Seznam antioxidantů může být ještě hodně dlouhý, uvedu ještě přírodní extrakt z rakytníku řešetlákového a Goji- kustovnici čínskou. V poslední době zapůsobil jako bomba na českém trhu přírodní produkt Açaí. Jeho plody obsahují nejen vitamín C, A, B, minerální látky (mangan, hořčík, fosfor, vápník, bór, měď, železo, molybden), kumarin, flavonoidy, nenasycené mastné kyseliny a vitamin E, ale má i vysoké antioxidační působení.

A musím zmínit molekulární vodík, jehož antioxidační vliv patří k vrcholu účinných metod jak bojovat s oxidačním stresem.

Mějte dost antioxidantů - pomůžete své tělo chránit před zhoubným působením volných radikálů.

Pro konkrétní dotazy na dané téma je připravena poradna.


MUDr. P. Šácha



Doporučujeme

    GRAPESEED STAR

    Vinnou révu zná lidstvo již několik tisíciletí. Zpočátku z jejích hroznů lidé vyráběli pouze nápoje, později se je naučili šlecht

    Zjistit více

    OMEGA-3 STAR

    OMEGA-3 STAR obsahuje mastné kyseliny EPA (eikosapentaenová) a DHA (dokosahexaenová). Svým způsobem pomáhají ovlivňovat hladiny krevních

    Zjistit více

    JOINT MOBILITY

    JOINT MOBILITY, jak již z názvu vyplývá, je forma speciálně sestavená pro pohybový aparát lidského těla. Obsažené složky pomáhají

    Zjistit více

    RELEASE STAR

    Doplněk stravy Složení sirupu je voleno tak, aby přinášelo dobrou pohodu, relaxaci i spánek a dobré trávení. Obsah: 120 ml Obsa

    Zjistit více

    ALOE ARBORESCENS - 600g

    Bio - originální receptura s medem bez alkoholu (600 g) Doplněk stravy podle originální brazilské receptury vyrobený z rostlin Aloe arbor

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024