SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

PŘÍJEMNĚJŠÍ TĚHOTENSTVÍ, VÍCE ENERGIE A DŮLEŽITÉ ŽIVINY ANEB JAK ZELENÉ POTRAVINY POMÁHAJÍ MAMINKÁM

Období mateřství je často nejkrásnější dobou života ženy, která je ovšem zároveň mimořádně náročná. Těhotné ženy se musejí vyrovnávat s mnohdy výraznými změnami svého těla i psychiky, čerstvé maminky zažívají vedle pocitů štěstí i značnou únavu. Pomyslným ramenem, o které se kdykoliv mohou opřít, se pro ně mohou stát zelené potraviny.

Lepší kondice i méně těhotenských komplikací

Ječmen a Chlorella Green Ways jsou velmi zdravé a nutričně bohaté potraviny, které mohou ženy bez obav konzumovat i v těhotenství a v době kojení.

Zelené potraviny významně přispějí k jejich fyzické kondici i psychické pohodě. Zelený ječmen pomáhá zvládat těhotenské neduhy od únavy přes nechutenství až po hormonální nerovnováhu a mnohé další. Chlorella obsahuje biologicky aktivní látky, které se podílejí na prevenci vzniku cukrovky a vysokého krevního tlaku, obojí přitom patří mezi časté komplikace těhotenství.

Šťáva z mladého ječmene přináší i spoustu důležitých živin, které prospějí mamince i vyvíjejícímu se děťátku. Konzumace chlorelly v těhotenství poté snižuje riziko rozvoje chudokrevnosti, otoků nohou a proteinurie spojené se zátěží ledvin.

Dobrá výživa a ochrana před škodlivinami

Zelené potraviny jsou bohaté na kyselinu listovou, železo a další vitamíny a minerály důležité v těhotenství. Obsahují také cholin, bioaktivní látku, která mimo jiné přispívá ke správnému rozvoji mozku dítěte.

Zelené potraviny také vynikají v detoxikaci, přičemž takto čistit dokážou nejen organismus nastávající maminky, ale i dítěte. Konzumace chlorelly během těhotenství snižuje přechod nebezpečných chemikálií přes placentu a přes mateřské mléko do těla dítěte.

V mateřském mléce se díky chlorelle zároveň nachází větší množství důležitých antioxidantů a také více protilátek, které kojence chrání před infekcemi. Antioxidanty z ječmene a chlorelly se zároveň podílejí na prevenci vzniku vývojových vad a pomáhají opravit již poškozené buňky i narušenou DNA.

Urychlují poporodní hojení, dodávají energii a zkvalitňují spánek

Samotné ženě lepší fyzický stav a dobře vyživené tělo zpravidla usnadňuje porod a urychluje následnou rekonvalescenci.

Zelené potraviny podporují krvetvorbu, urychlují hojení případných zranění či díky vysokému obsahu vlákniny pomáhají po porodu znovu nastartovat peristaltiku.

Ječmen je též skvělým zdrojem energie. Na rozdíl od kofeinových nápojů ovšem působí déle a nemá žádné negativní vedlejšími účinky. Díky vysokému podílu draslíku a vápníku zároveň pomáhá k lepšímu spánku, což čerstvé maminky obzvlástě ocení.

K plnohodnotnému, kvalitnímu spánku napomáhá ječmen i obsahem kyseliny gamaaminomáselné, což je neurotransmiter napomáhající uvolnění a relaxaci.

A v neposlední řadě zelený ječmen podporuje tvorbu serotoninu, hormonu štěstí, který zklidňuje psychické napětí a napomáhá k dobré náladě.

 

Doporučujeme

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024