SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Kozinec blanitý






Kozinec blanitý - astragalus membranaceus se pro své pozitivní účinky pro lidský organizmus využívá v medicíně již více než 4000 let, zejména pak v čínské tradiční medicíně.

Zužitkovával se převážně kořen rostliny a připravoval se z něj nálev, dochucovaný medem a citrónem, ačkoliv sama rostlina je nasládlé chuti a oproti mnoha jiným bylinám je téměř bez zápachu.

Jeho účinek je širokospektrý.
Využívá se pro posílení imunitního systému, kdy účinné látky obsažené v rostlině - astralgany - stimulují buňky imunitního systému k produkci tzv. interferonů, tedy proteinů důležitých pro likvidaci virové infekce.

Účinek kozince blanitého na imunitní systém je srovnatelný s echinaceou, v případech některých onemocnění může být ještě účinnější. Proto se využívá k rekonvalescenci u pacientů s oslabenou imunitou, např. při opakovaných nemocech z nachlazení či u alergií.

Je možné jej podávat lidem s potížemi všech druhů svalstva. Kořen kozince podporuje krvetvorbu, dodává svalům energii, regeneruje tkáně, zahřívá svaly a následně umožňuje nárůst svalové hmoty.

Dále zlepšuje zdravotní stav u nemocných s cukrovkou (diabetes 2. typu), má diuretický účinek, zabraňuje otokům a reguluje pocení, celkově detoxikuje organizmus a snižuje překyselení žaludku.

Chrání játra a působí pozitivně na srdce a slezinu a zlepšuje funkci nadledvinek. Redukuje hladinu cukru v krvi a snižuje krevní tlak.

Rovněž byly prokázány hojivé účinky při hnisavých onemocněních.

Užívání přípravku z kozince blanitého má i značný význam při léčení některých onkologických onemocnění, protože znesnadňuje nádorovým buňkám tvorbu sebeobranných mechanizmů vůči imunitnímu systému.

Ovšem pozor na domácí pěstování této byliny. Je potřeba znát i ostatní druhy astragalu, neboť o některých z nich je známo, že způsobují vážné otravy. Jiné druhy ale mohou být rovněž pozitivně využity… Například semena rostliny astrogalus beaticus se používají jako náhražka kávy (švédská káva), některé druhy kozinců se zase pěstují jako okrasné, např. astragalus angustifolus.

Prvně bylináři používali astragalus membranaceus na západě kolem roku 1800 jako součást bylinných přípravků. Až po roce 1970 výzkum potvrdil jeho schopnosti stimulovat imunitní systém a bojovat s viry a bakteriemi, stejně jako zmírňovat projevy zánětu a chránit játra, regenerovat tkáně apod. (viz.výše), a rostlina se začala prodávat pro využití alternativní medicíny.

Společně s dalšími bylinami, jako jsou např. tribulus terrestris (kotvičník zemní), taraxacum officinale (smetanka lékařská), elettaria cardamomum (kardamovník obecný) a piper nigrum (pepřovník černý), má kozinec vliv i na mužskou potenci, využívá se jako přírodní afrodiziakum… Posiluje sebevědomí - normalizuje mužský hormonální systém, zvyšuje odolnost proti stresu a zlepšuje fyziologické funkce urogenitálního systému.

Tyto produkty jsou součástí také potravních doplňků. Ale dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006, nesmíme uvádět informace o účincích potravních doplňků na veřejné platformě. K tomu je určena osobní poradna s lékařem.

SYMBINATUR


Doporučujeme

    SLIM EFFECT- Cherry

    spalovač tuků a zároveň stimulant - zvyšuje rychlost metabolismu, a tak zajišťuje vyšší výdej energie i bez fyzického pohybu - spalu

    Zjistit více

    FLEXI-MOBILITY STAR

    Glukosamin sulfát tvoří přirozenou součást kloubních chrupavek a synoviální tekutiny. Je to látka tělu vlastní, která se tvoří z kr

    Zjistit více

    BETA-CAROTENE STAR

    BETA-CAROTENE STAR obsahuje provitamin beta-karoten, který patří do skupiny karotenoidů hojně se vyskytujících v přírodě. Nelze se jím

    Zjistit více

    ACIDOBIFIDUS JUICE STAR

    DOPLNĚK STRAVY IMUNITA-VITALITA-DETOXIKACE Složení (30 ml): Třikrát filtrovaná voda; směs (Lactobacillus acidophilus, kultury Bifidus a

    Zjistit více

    CREATINE STAR

    Kreatin se vyskytuje v lidském těle přirozeně (většinu potřebného množství kreatinu dovede tělo vytvořit samo) a slouží jako rychlý

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024