SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Když jsou potíže s močovými cestami






Čtenář Symbivity jistě nebude od tohoto článku očekávat popis nemoci a léčby, jak ji zná z ordinace praktického lékaře nebo urologického specialisty. Psychosomatika ukazuje jiné pohledy na nemoc a článek zde podává také možnosti ošetření s využitím přírodních prostředků.

Ledviny představují partnerství, nikoliv sexuální. Je to základní forma styku s lidmi. Každý z nás má své polarity-dvě strany mince. Hledáme partnery, kteří jsou opační, aby nás vyvažovali. Partner symbolizuje to, co se nám líbí = Láska. Tam, kde je nastaveno zrcadlo, shledáváme pak nenávist. Je potřeba neustále si uvědomovat své chyby a přijímat východiska ze zrcadlového obrazu. Pokud k tomu nedojde, problém se může zhmotnit až v kámen. Ledviny zobrazují mezilidské vztahy. Ve společnosti, kde se musí hodně pít, aby se tím mohly navázat jakési mezilidské vztahy, ledviny hodně trpí. Ledviny filtrují to, co jsem a nejsem schopen v rámci vztahů s jiným člověkem přijmout a co ne. Nejsou-li toho schopny, pak vznikají kameny cesta se přehradí, dojde k městnání, kolice. Vzniklý tlak kameny, uvolní a problém se dostává navenek. Lidé, kteří se drží nepodstatných, zastaralých věcí, mají kameny.

Při oslabení ledvin: vzniká onemocnění ledvin, jsou alergie, otoky dolních končetin, křečové žíly, hemeroidy. Je slabá vůle, poruchy tlaku krve, poruchy srdeční činnosti, poruchy v citové oblasti. Jsou otoky víček, načervenalé nebo namodralé skvrny pod očima, váčky pod očima, sklon k plačtivosti, vlhké ruce, potivé nohy.

Močový měchýř je sběrnou nádobou, kde čekají látky na vyloučení. Tlak moči se zhoršuje v těžkých psychických situacích-strach z očekávání, stres. Každý tlak si říká o uvolnění, dochází k somatizaci psychických problémů. Noční pomočování je odrazem problému v rodině a nutno se ptát, proč se dítě cítí pod tlakem a vynucuje si čuráním řešit své problémy v době, kdy je mu to příjemnější. Jde o mocenský prostředek k ovládání okolí. Nedokáže se v rodině prosadit normálně, je po celý den pod tlakem rodičů, sourozenců a učitelů. Jinou formou vybití je pláč. Nejčastěji nacházíme problém mezi matkou a dítětem u ambiciózních učitelek. Je-li matka úzkostná, snaží se dítě ze sevření uniknout pomočováním, astmatem či ulcerózní kolitidou. Dítě se cítí v tomto prostředí méněcenné a neschopné splnit očekávání svých rodičů.

Při oslabení močového měchýře pozorujeme: poruchy vodního a minerálního hospodářství, onemocnění močových cest – záněty, písek, kameny. Nedoslýchavost, záněty spojivek, čelních dutin, kazivost řezáků nebo jejich chybění. Bolesti hlavy vpředu a v týle, bolesti páteře, křečové stavy, alergie, metabolické poruchy, impotence, osteoporóza, paradentóza, frigidita.
Vadné držení těla, skoliózy, kulatá záda, ploché nohy, uvolněné kotníky, stáčení špiček nohou dovnitř, zvýšená kazivost zubů

Ošetření:

Obklady: nahřáté plátěné sáčky se solí přiložit do oblasti nad stydkou kost vpředu a do oblasti bederní a křížové kosti vzadu.

Zázvorové obklady a koupele, vtírání zázvoru do chodidel.
Uvaříme 3 l vody, do ní vložíme lněný sáček se 2 lžícemi tlučeného zázvoru, 12 minut louhovat. Pak do něj namočíme froté utěrku, vyždímáme a co nejrychleji přiložíme a překryjeme suchým ručníkem.
Při ochablosti a nedokrvenosti DK, zácpě, močových a gynekologických potížích na oblast kostrče a křížů.
Při napětí a bolesti bederní páteře a pro celkovou relaxaci pod oblast solar plexu v oblasti bederní páteře.
Při únavě a prochladnutí a k aktivaci mikrosystému plosky nohou a rukou vhodná koupel:
1-2 sáčky mletého zázvoru na vanu.
koupel v březovém listí… hřebíčková koupel

Vhodná strava: pohanka, jáhly, rýže natural. Potřebu soli uspokojíme mořskou solí, mořskými rybami, mořskými řasami. Vhodná je kořenová zelenina, luštěniny, sójové omáčky. Pokrmy tepelně více upravujeme.

Polštáře na sezení i pod hlavu: polštáře z peří nebo molitanu při častém a dlouhodobém používání nadměrně prohřívají krční páteř a oblast týlní. Dochází přitom k většímu vysušování sliznic a urychlování degenerace výběžků krčních obratlů. Vznikají častěji alergie, snižuje se obranyschopnost, poruchy spánku, blokády krční páteře, bolesti hlavy

Výplně polštářů:
Pohankové slupky: tonizují ledviny a upevňují kostní systém.

ŠALVĚJ: proti depresím, má desinfekční a protizánětlivé účinky a dobře působí na lymfatický systém.
MÁTA: uvolňuje zažívací systém, prohlubuje relaxaci organismu a působí proti bolestem hlavy.
PLAVUŇ VIDLAČKA: má proti bolestivé a protirevmatické účinky
VRBOVKA: ulevuje potížím s prostatou.
MATEŘÍDOUŠKA: uklidňuje a podporuje trávení.
LEVANDULE: relaxace a uklidnění.

Pro konkrétní dotazy na dané téma je připravena poradna.


MUDr. P. Šácha




Doporučujeme

    ARTHRIMAX

    Produkt ARTHRIMAX byl pečlivě sestaven z přírodních složek, známých již v lidové medicíně u nás i v jiných částech světa, aby pů

    Zjistit více

    COCONUT OIL STAR

    Hlavní složkou produktu COCONUT OIL STAR je panenský kokosový olej, který bývá označován jako „velký dar tropické přírody lidem“.

    Zjistit více

    Chlorella v prášku

    Chlorella obsahuje širokou škálu biologicky aktivních látek. Je např. jedním z nejbohatších zdrojů chlorofylu, jemuž vděčíme za

    Zjistit více

    Reishi red - 300 kapslí

    Lesklokorka lesklá „Císařova houba nesmrtelnosti“Nutraceutikum - funkční doplněk stravy s vysokou biologickou aktivitou 100% čisté = b

    Zjistit více

    SUPEROXIDE DISMUTASE

    Volné radikály jsou atomy nebo sloučeniny charakteristické tím, že obsahují jeden nebo více volných elektronů. To z nich činí látky a

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024