SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Je možné vyhnout se péči lékařů?


 



Motto
Dr. Alan Greenberg napsal:
„Jako lékař v důchodu dnes mohu upřímně říci, že pokud neutrpíte zvlášť závažnou nehodu, nejlepší způsob, jak můžete prožít krásné stáří, je vyhnout se lékařům a nemocnicím a zajímat se o zdravé stravování, bylinnou medicínu a jiné formy alternativní medicíny. Samozřejmě, pokud máte to štěstí mít k dispozici naturopatického lékaře. Téměř všechny léky jsou toxické a navrženy tak, aby léčily příznaky onemocnění, a ne člověka samotného.“

Tolik jeho citace. Nepodařilo se mi zjistit podrobnosti o Dr. Greenbergovi, ale není to podstatné. Jeho citát zde využiji jako výchozí téma ke komentáři.

(Ne)přijatelnost cesty
Téma je zřejmé, ukazuje jasnou cestu, kterou by se měla dát řada nemocných lidí. Vysokým procentem není tato cesta nemocným přijatelná, protože jejich zdraví bylo natolik podlomeno působením různých stresových faktorů a civilizačních okolností, že pokud má být zachován jejich život, nutně se dostávají do závislosti na zmíněných toxických lécích. Také potřebují nadále navštěvovat své lékaře a nemocnice a potřebují pojišťovnu k úhradě léků. Přestat užívat indikované léky si mohou dovolit jedině tehdy, pokud se jim a jejich lékařům podaří pojmenovat algoritmus dané nemoci a společně najít cestu, do jaké míry lze tyto příčiny odstranit, pokud to ještě jde, a zvážit, zda lze chemické léky nahradit prostředky např. bylinnými.

V rozboru jejich zdravotní situace a v následné diskusi lidé uvádějí množství logických argumentů, hledají řešení pro svá uzdravení ve vědeckých kruzích, na klinikách, u slavných lidí a uvádějí pracně získaná fakta z lékařských závěrů. Jenže ta fakta nemoc nezajímají.
Navrhovaný léčebný postup,
- který spočívá v tom, že lék reaguje na vzniklý projev nemoci, tedy na následek,
- a který nerespektuje příčinu a mechanizmus vzniku patologie, prostě nemoc nevyléčí.
Je to již jen udržovací léčba. Ba naopak, syntetické léky mají mnohé negativní vedlejší projevy. Pokud dotyčný užívá více léků najednou, pak mohou působit vzájemně proti sobě, rušit, nebo zvyšovat účinnost. Více zatěžují detoxikační systém organizmu a v podstatě vytvářejí novou nemoc, tedy následek následku, ev. následek předchozího následku.

Je třeba obratu, totální změny života a filozofie přístupu ke své nemoci
To má dotyčný udělat na základě podrobného rozboru a pochopení své nemoci. Pokud se rozhodne omezit příjem chemických léků, nemůže to udělat najednou a rázně, podmínkou však v každém případě je, aby přestal působit stresový faktor. Je logické, že když bude stále působit, pak po vysazení léku se pochopitelně nemoc zhorší.

- Hledání objektivních příčin, zdůvodňovaných logikou, inteligencí, proč obrat nelze uskutečnit, problém také nevyřeší a samo se to určitě nestane.

- Lékaři v Anglii provedli mega-studii na tisících lidech, průzkum prováděli deset let; chtěli prokázat, do jaké míry, na kolik procent se podaří lékařskými postupy odhalit příčinu chronické nemoci. Zjistili, že to číslo se pohybuje kolem 40 %. To pak znamená, že ostatní procenta jsou dále zahalena neprokazatelností. A pokud má dotyčný stále potíže a navštěvuje svého lékaře, aby mu od potíží pomohl, ten však nemá žádný objektivní důkaz a příčinu nezná, nezbývá mu nic jiného než ordinovat onen lék, aby pokryl přítomný příznak. Je ovšem otázkou, zda za takové situace bude účinkovat bylinný lék či jiný alternativní postup. Protože dokud není pojmenována příčina, pak se neví, co se má léčit, a jde to jen pokusem a omylem, odhadem, předpisem léčiva na základě tradic, zkušeností. Bude zde rozdíl v tom, že bylinný prostředek nemá tak velké procento vedlejších projevů.

- Další statistiky zase zkoumaly, do jaké míry může lékařská metodika pacientovi pomoci. A opět vycházejí poměrně nízká čísla a drtivě větší čísla zůstávají na pacientovi samotném. On byl přitom, když se jeho nemoc formovala, on také musí být u toho, kdy se bude léčit, nutno dodat: svým přičiněním.

Poznámka
Dostávám dotazy, v nichž se tazatelé ptají:
Na kolik procent je prostředek účinný? Není to jen reklamní trik?
Pozorný čtenář jistě našel odpověď v předchozích řádcích.

Léčení
Léčení není prioritně o lécích, není ani o lékařích. Je o tom, že v životě nemocného člověka bylo něco nesprávného zaseto a nyní je sklízeno zkažené ovoce.
- Musí nastat totální změna v životě nemocného, a to nekompromisně.
Uvedu srovnání se zemědělskou prací.
Pokud chcete zlepšit úrodnost své půdy, musíte udělat totální změnu hospodaření.
Půdu do hloubky zorat, prohnojit, odplevelit a do této nově ošetřené půdy potom zasít semínko nové, čisté, namořené.

Zalíváte jej, dopřáváte mu slunce, pravidelně okopáváte, odplevelujete. Pak teprve můžete očekávat zdravé ovoce.


MUDr. P. Šácha
 

Doporučujeme

    RELEASE STAR

    Doplněk stravy Složení sirupu je voleno tak, aby přinášelo dobrou pohodu, relaxaci i spánek a dobré trávení. Obsah: 120 ml Obsa

    Zjistit více

    Systém SYMBI + inulin

    Aby se ve střevu držela symbióza, tj. rovnováha mezi mikroorganizmy, musí k ní být vytvořeny specifické podmínky, které jsou žel dneš

    Zjistit více

    OMEGA-3 STAR

    OMEGA-3 STAR obsahuje mastné kyseliny EPA (eikosapentaenová) a DHA (dokosahexaenová). Svým způsobem pomáhají ovlivňovat hladiny krevních

    Zjistit více

    GARLIC PARSLEY STAR

    GARLIC+PARSLEY je kombinovaná formule česneku s dech osvěžující petrželí, díky níž česnek neucítíte ani vy, ani vaše okolí. Česn

    Zjistit více

    SELENIUM STAR

    Selen je součástí enzymu glutathionperoxidázy, která se společně s vitaminem E významně podílí na odstraňování škodlivých látek z

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024