SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Jak se dostat do rovnováhy

Rovnováha života (SYMBIVITA) je název malé knížky, která vypadá jako tenká brožurka, ale je napěchována informacemi. Kdyby byla tištěna větším písmem a formát stránek by zůstal menší, vypadala by jako klasická kniha.

http://www.symbinatur.com/ROVNOVAHA-ZIVOTA-produkt-1048.html

Je to záměr. Naše první kniha - Celostní medicína - byla ještě menší, byla vytištěna tak, aby se dobře vešla do kabelky, do kapsy, byla snadno dostupná pro čtení kdekoliv.

 

Témata

Velikost knihy však není to podstatné. Obsahuje několik témat, které se věnují dnešní problematice civilizačních nemocí a léčení v nastaveném zdravotnickém systému a ukazuje také nedostatek víry, která je nezbytná pro léčení. Popisuje životní stres, moderní rychlé stravování, znečištění vzduchu a vody, zvyšující se množství chemických přísad v potravě, ale také cukru a soli. Dnes si stačí přečíst pomocí lupy mikroskopické písmo, které na obalu popisuje složení koupeného výrobku, a budete překvapeni, kde všude jsou cukr a sůl přidávány. Psychosociální podmínky, které působí na děti, rodiče, ale i seniory, mediální tlak, politické hašteřice, vytváření pocitu strachu. Vlivy, které ovlivňují schopnost imunity bránit se virům, bakteriím, plísním. Je jich mnoho a jsou časté.

 

Rovnováhy

Do poradny píšou lidé, kteří hledají cestu, jak by se mohli do rovnováhy dostat či vrátit. Před časem moje manželka sepsala článek, že život je o hledání rovnovah (volně cituji), např. mezi prací a relaxací, také mezi aktivitou a pasivitou obecně (viz vysedávání mládeže před televizním zářičem), mezi mužskými a ženskými vlastnostmi v sobě, mezi vážností a humorem, mezi kyselinotvornou a zásadotvornou stravou a dalšími. A opět cituji její slova: Pokud máme někde nerovnováhu, spějeme k nemoci. Abychom se udrželi zdraví, potřebujeme navozovat stav nekonfliktu mezi tělem, duší (emoce a mentální procesy) a duchem. A protože všechno se vším souvisí, je důležité mít „základnu", tj. fyzické tělo, dobře pečováno.

 

Odkud začíná SYMBIVITA nejčastěji

Návštěvníci poradny (nebo ti lidé, kteří se věnují naznačeným tématům) většinou fandí všem přírodním preparátům, odmítají chemické léky a s tím také souvisí i fakt, že nedůvěřují svým lékařům a zdravotnickému systému. Starodávné medicíny používaly recepty propojené s filozofií, a to vše ve snaze harmonizovat pomocí bylin tělo a duši člověka. Takový systém je požadován i dnes. SYMBIVITA spojuje požívání potravních doplňků s uplatňováním víry k uzdravení, ale navíc ve spojení s duchem, protože člověk není jen tělo a duše, ale i duch.

Tímto směrem se orientuje SYSTÉM SYMBI a chce na začátku navozovat rovnováhu prioritně ve střevu. Pokud člověk trpí nemocí, je evidentně v celkové nerovnováze. I když se jeho zdravotní problém projevuje třeba na kůži nebo když dotyčný trpící astmatem má problémy s mandlemi, dutinami apod. To vše souvisí s nerovnováhou ve střevu a je přítomna dysbióza, je narušen střevní mikrobiom.


A co nerovnováha hormonální?

Mnohdy se v této oblasti dostavují neuvěřitelné potíže, stovky žen se svěřují naší poradně s problémy kolem menstruačního cyklu a chybné funkce štítné žlázy, kvůli akné, vypadávání vlasů apod. Vyhledávají lékaře, léčitele, užívají hormonální tabletky, fytohormony, snaží se své problémy řešit užíváním nějakých prostředků. Ale protože tím neřeší příčinu nerovnováhy, pak se nemohou dočkat efektu, byť přitom mohou užívat sebedokonalejší produkt. Je to tedy o rozboru jejich životní cesty, o hledání rovnováhy, o symbivitě.

 

Příklad

Nedávno jsem odpověděl na dotaz ženě, která je po operaci, odstranili jí štítnou žlázu. Od té doby se společně s lékaři specialisty snaží o nastavení optimálního dávkování umělého hormonu, protože po operaci není její tělo schopno si samo hormon tvořit a je plně závislá na hormonu umělém. Její přirozený regulační systém nefunguje a musí se rovnováha nastavovat uměle. To může být problém a u té ženy také byl, a velký. Položil jsem jí otázku: Jestliže byla odstraněna štítná žláza, odstranily se i příčiny a okolnosti, které Vás dovedly až k operaci? Nebo ty okolnosti působí dále? Rozbor a sestavení časové osy mají odhalit všechny faktory, které se podílely nebo stále podílejí na patologii. A dokud nenastane rovnováha v životě, dokud nepřestanou ty faktory působit, potíže budou přetrvávat. Ona žena mi odpověděla: To jsem netušila, myslela jsem si, že po operaci budu mít klid, a nemám. A slíbila sama sobě, že si svou časovou osu sestaví a bude se snažit svou symbivitu najít.

 

Hledání rovnováhy není snadné. Pokud někdo trpí nemocí, zvláště chronickou, znamená to, že má v sobě velkou nerovnováhu, a pak mu nic jiného nezbývá. Užíváním nějakých léků skutečnou rovnováhu určitě nenajde.

MUDr. P. Šácha

Rozborům se věnuje specializovaná poradna http://www.symbivita.cz/lekarska-poradna/privatni

Doporučujeme

    ALOE VERA+CHLOROPHYLL STAR

    Potravní doplněk - antioxidační účinky - imunita - vitalita - produkce hemoglobinu - detoxikace - játra a žlučník - zdravé t

    Zjistit více

    APPLE CIDER VINEGAR

    Aktivní složkou jablečného octa- APPLE CIDER VINEGAR - je kombinace minerálů a kyseliny octové. Z minerálů se jedná zejména o draslík,

    Zjistit více

    GELATINE STAR

    Želatina je přírodní směs bílkovin živočišného původu potřebná pro výživu kloubů a chrupavek. Želatina obsahuje cca. 15 % vody, 8

    Zjistit více

    GYMNEMA SYLVESTRE STAR

    Plazivá rostlina – liána gymnéma lesní - Gymnema sylvestre je domovem v Indii, zejména na jejím severu a v západní části. Tato neobyč

    Zjistit více

    GINKGO STAR

    Ginkgo Biloba má velmi příznivý vliv na krevní cévy, kde působí na funkce endotelu a pomáhá uvolňovat zvýšené napětí stěny cév,

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024