SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Jak jste na tom

Jak jste na tom vy, kdo současně se mnou užíváte chlorelu a mladý ječmen?

V průběhu minulého roku jsem pobídl čtenáře SYMBIVITA k tomu, aby se připojili mezi ´zeleňáky´. Tedy ty, kdo v notné míře zařazují do svého jídelníčku zeleninu chlorelu a popíjejí opět ve větší míře nápoj umixovaný z prášku mladého ječmene.

Jak dlouho trvá vaše odhodlání a jak se pravidelný konzum těchto zelených potravin projevil na funkcích vašeho těla?

  • Daří se vám držet symbiózu? Protože víme, že oba ´zelenáči´ fungují jako prebiotika a poskytují výživu probiotikům.

 

  • A máte v těle dostatek vápníku? Oba vápník obsahují a také vitamin K2, který s vápníkem souvisí, protože zajišťuje, aby se vápník v našem těle dostal tam, kam má.

 

Pozornost bývá veřejností soustředěna hlavně na zdroje vápníku a na prvním místě je uváděno mléko a mléčné výrobky. Jenže víme, že mléčný zdroj asi není ten ideální, protože velká část populace není schopna metabolizovat kravské mléko, nehledě na to, že se objevují alergie na bílkovinu kravského mléka.

Jakmile dítě přejde po ukončení kojení na stravu nemléčnou, jeho schopnost trávit mléko se postupně vytrácí. Mléko je přijatelné pouze pro určitou část populace, která byla obohacena paradoxní genetickou mutací.

Vápník obsažený v chlorele a mladém ječmeni je dobře využitelný. Kdo si je do jídelníčku zařadí v dostatečném množství, jeho tělo má možnost vápník využít.

  • Jaký máte krevní obraz, kolik železa, jak je na tom hemoglobin, hematokrit? Trpíte na chudokrevnost?

S některými z návštěvníků naší poradny jsme tuto otázku společně probírali. Stěžují si na to, že mají od svého lékaře preparáty obsahující synteticky zpracované železo a efekt se jim jeví jako nepřesvědčivý.

Jak chlorela, tak i mladý ječmen mají železa ve srovnání se syntetickým lékem méně, ale přesto dovedou dobře fungovat.  Jde o komplexnost. Jsou další otázky.

 

  • Jak řešíte příjem vitaminu C?

Dnes se všechno obohacuje vitaminem C, nabízejí se mega-dávky, jsou přítomny v různých léčivech. V chlorele a mladém ječmeni je také vitamin C přítomen, ale rozhodně není v nadbytku. Vitamin C je chápán jako antioxidant. Ale také víme, že izolovaný antioxidant se může zvrhnout nežádaným směrem, totiž, že se sám stane volným radikálem. Toto se nestane u zeleniny, která obsahuje i tzv. balasty.

Opět jde o komplexnost.

 

  • Má někdo zkušenosti při cukrovce,
  • při zvýšené hladině celkového cholesterolu,
  • u vysokého tlaku krve?
  • Lidé se také ptají na užívání při jícnovém refluxu.

 

Při užívání chlorely a mladého ječmene se netvoří nadbytek žaludečních šťáv. Mají vliv na zlepšení funkce dolního jícnového svěrače, což je podstatné pro tuto chorobu.

 

Klidně své zkušenosti napište do naší poradny http://www.symbivita.cz/lekarska-poradna/obecna.

Vždycky je prospěšné sdílet zkušenosti z praxe.

 

MUDr. P. Šácha

Doporučujeme

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024