SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Imunita a imunitní onemocnění - Imunodeficit






Imunitní systém je pro organismus člověka životně důležitou součástí, která mu umožňuje žít v nesterilním prostředí, čelit působení mikroorganismů a bránit se možnému onemocnění. Současné rychlé životní tempo, nadbytek stresu, nezdravé stravování, nedostatek pohybu a znečištěné životní prostředí však vede k oslabení imunitního systému, který je náchylnější ke vzniku gastroenterologických, gynekologických či onkologických onemocnění. Každá nemoc představuje pro tělo velkou zátěž, šetrnější a výhodnější je tedy chorobám předcházet a imunitní systém včas posílit. V dnešní uspěchané době je posilování imunitního systému nutností a mělo by být běžnou součástí zdravého životního stylu. Proto má užívání vhodného přírodního doplňku stravy velmi pozitivní dopad na zdraví a kvalitu života.

Oslabený imunitní systém (imunitní deficit/imunodeficit)
Většině získaných stavů imunodeficitu lze zabránit zdravým způsobem života. Při oslabené imunitě a časté nemocnosti je nejdůležitější zabránit dalšímu poškozování imunitního systému. V první řadě by mělo dojít k úpravě stravy – málo známý je fakt, že cukr a zpracované obilí v koláčích, sušenkách a zákuscích potlačuje imunitní systém skrz reakce inzulínu (hormon ovlivňující hladinu cukru v krvi) a růstových faktorů. Častá konzumace těchto výrobků navíc přispívá ke vzniku plísní a kvasinek v těle (nejčastěji z rodu kandida), které se obtížně léčí. Přirozenému posílení imunity přispívá zdravá strava s dostatkem vitamínů a minerálů z ovoce a zeleniny. V dnešní době však může být obtížné sestavit ten správný koktejl, proto jsou nejsnadnější cestou k posílení imunity přírodní doplňky stravy, které dostatečně posílí imunitní systém obzvlášť v období chřipek a nachlazení. Pomoci posílení imunitního systému můžeme ale i pravidelným otužováním, dostatečným pitným režimem, pohybem na čerstvém vzduchu, kvalitním spánkem a především pohodou a smíchem.

Pokud onemocníme (a souběhem okolností se to jistě stane každému), je důležité řešit imunodeficit a zahájit posílení imunitního systému, aby nedocházelo k rozsáhlejšímu poškození (při neléčených angínách často dochází k poškození srdce) či přechodu do chronických stádií. Imunodeficit může být způsoben i užíváním antibiotik, která potlačují nežádoucí buňky v těle, ale souběžně zabíjí potřebné buňky, které chrání náš organismus. Antibiotika tedy v konečném důsledku oslabují imunitní systém, a měla by být zastoupena, případně doplněna, přírodním doplňkem stravy k posílení imunitního systému.

Zdroj: https://www.penoxal.cz/co-je-doplnek-stravy-penoxal/


Konzultace je možná přes naši poradnu.


Doporučujeme

    Penoxal 100 mg

    Penoxal má 100% přírodní složení obohacené o vitamín C a beta glukan, které přispívá k nomální funkci imunitního systému. Penox

    Zjistit více

    Penoxal 50 mg

    Penoxal má 100% přírodní složení obohacené o vitamín C a beta glukan, které přispívá k nomální funkci imunitního systému. Penox

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024