SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Hurá JUKA

Hurá JUKA

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Juka je přírodní účinný čistič organismu, obsahuje mnohé enzymy, chlorofyl, antioxidanty, ale především steroidní saponiny, které se dovedou navázat na usazeniny, škodlivé prvky a toxické látky a tak přispět k jejich odstranění z organismu. Podporuje pravidelnou a normální stolici, pomáhá normalizovat střevní mikroflóru a zlepšovat trávení.
Juka čistí a regeneruje trávicí soustavu a cévy a příznivě reguluje vylučovací pochody. Je nepostradatelná pro osoby žijící v psychické i fyzické zátěži nebo ve zhoršených životních podmínkách.

 

Čištění střeva by se mělo stát součástí denního rituálu každého člověka, zvláště v dnešní době se mi to zdá velmi vhodné. Systém juky je mírný a není pro tělo zatěžující.

Používá se rostlina obsahující látky – saponiny (až 90 % saponinů, asi 40 % jsou temperové, ve vodě nerozpustné a ostatní jsou stearanové, ve vodě rozpustné. Vitamíny a minerály, které tato rostlina obsahuje, jsou ve stopových množstvích a je jich prakticky celá základní škála, tak jako u rostlinných zdrojů), jsou podobné saponátům, které doma v kuchyni používáme pro mytí nečistého nádobí - jsou ideálním čisticím prostředkem. Pro porovnání zde funguje podobný princip jako u mastného nádobí - saponát povolí povrchové napětí na povrchu talíře a mastnota se snadno smyje teplou vodou. Ve střevu se tento přírodní saponin vypořádá i s

usazeninami v podobě krust a nánosů, které lpí na stěně střevní a současně se saponiny účastní aktivace látkové  výměny. Napomáhá ke snižování „škodlivého“ (LDL frakce) cholesterolu a také ke zvýšení filtrační plochy ledvin, pozitivně působí na žlučník a žlučové cesty.

 

Druhotně tedy pomáhá vylučovat z těla jedy, které se drží v usazeninách, protože jsou tam vázány. To je velmi složitá  záležitost a juka zde povzbuzuje ochotu těla  vydat odpadní látky. Díky aktivaci látkové výměny jsou vedlejšími účinky této kúry také účinky antirevmatické a protirakovinné.

Botanický název je yucca shidigera - využívá se dužnina kořene a stonku této rostliny ve vyváženém poměru, což má nesporné výhody pro vysoký obsah účinných látek. Používá se také z jiné čeledi, ale pak může mít i několikanásobně nižší obsah saponinových látek, a dalších důležitých složek.

Má původ v Mexiku a je z volně rostoucích rostlin. Pro využití potravních doplňků je následně zpracována v laboratoři, kde je pozvolna sušena a šetrně pročištěna, aby si zachovala všechny vlastnosti přírodní látky.

Jednoduchá, ale o to účinnější juková kúra se kombinuje s následným osídlením střeva prospěšnými střevními kulturami- laktobacily a jinými vhodnými probiotiky. Zde máme letitou zkušenost se systémem Symbi. Je vhodná dieta se zvýšeným  množstvím vláknin a zásad. Dostatečný pitný režim považuji za samozřejmost.

Několikatýdenní proces očisty způsobuje také určité změny v duchovní oblasti. Tam, kde juku používají od pradávna - tedy  v zemi mexických indiánů,  se traduje, že je to jediná rostlina, která dokáže čistit tělesně i spirituálně.

 

Pro konkrétní dotazy na dané téma je připravena poradna.

https://www.symbivita.cz/lekarska-poradna/


MUDr. Pavel Šácha

Doporučujeme

    Omega-3 Plus

    Doplněk stravy obsahující důležité omega-3 mastné kyseliny EPA a DHA s důležitými vitamíny B9 (kyselina listová), B1, B6, B12. Omeg

    Zjistit více

    ANTI-SWELL STAR

    Tento sirup obsahuje složky, které podporují dobré trávení, dýchání, duševní a fyzickou pohodu a udržení imunity. Patří mezi n

    Zjistit více

    GOTU KOLA

    Gotu Kola - Centella asiatica –je kultovní bylinou mistrů jógy i jiných orientálních umění, má více jak tisíciletou pověst omlazují

    Zjistit více

    NONI FOR WOMEN STAR

    Doplněk stravy Morinda citrifolia – Noni – je rostlina s vyrovnaným obsahem složek a s příznivými účinky na imunitní systém, fyzi

    Zjistit více

    AMINO 1000 STAR

    Vitamin C pomáhá chránit buňky před oxidačním stresem. Dále podporuje tvorbu kolagenu, který je důležitý pro správnou funkci cév, ko

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024