SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

HirudoVital






potravní doplněk

Jedinečná směs aktivních látek, které poskytují téměř všechny cenné benefity hirudoterapie (léčba pijavicí) pro zlepšení stavu těla i mysli. Díky svému výjimečnému složení produkt blahodárně působí mimo jiné na pevnost a průchodnost cév, proces hojení ran, funkčnost imunitního systému, pomáhá při chronických bolestech a zánětech, trávicích potížích, odstraňuje otoky a pocit těžkých nohou.

Zpevňuje a vyživuje cévy.
Odstraňuje záněty a otoky.
Podporuje hojení a imunitu.
Ulevuje od bolesti.


Složení v jedné tobolce:

Směs enzymů
(bromelain, nattokináza, papain, lipáza) - 91,5 mg
diosmin - 40 mg
hesperidin (90%) - 25 mg
komplex citrusových bioflavonoidů (50%) - 12,5 mg
rutin (95%) - 10 mg
prontokyanidiny (PAC) (95%) - 10 mg
získané z extraktů hroznových jader vitis vinifera L.
inositol - 2,5 mg
cholin-bitartát - 2,5 mg
aescin (18-22%) - 1,5 mg
získaný z extraktu ze semen kaštanu koňského, aesculus hippocastanum L.
extrakt ze semen komonice lékařské - 1,5 mg
-kumarin 1%


Mix enzymů a aktivních látek, který byl navržen tak, aby spouštěl v těle procesy a přinášel účinky podobné těm, které lze dosáhnout hirudoterapií. Jedinečná receptura je z čistě přírodních látek, bez chemie, konzervantů a „éček", zabalená ve veganské kapsli.

Bromelain
Jeho hlavní schopnost je blokovat mediátory zánětu a snižovat migraci neutrofilů do místa zánětu. Podílí se na štěpení bílkovin, pomáhá při zeslabování otoků a hojení ran, má vliv na srážení krevních destiček. Bromelain také zlepšuje absorpci a účinnost jiných látek.

Papain
je rostlinný enzym získávaný z latexu, který vylučuje plod papáje (carica papaya) po naříznutí nezralých plodů. Hydrolyticky štěpí peptidy a bílkoviny. Vykazuje fibrinolytické účinky (rozpouští krevní sraženiny) a radioprotektivní účinky (snižuje účinek radioaktivního záření na organismus). Papain má také silnou antibakteriální aktivitu.

Diosmin a hesperidin
Diosmin je flavonoid získávaný z rostliny ruta aurantiae (routa vonná), patřící do rodu citrusů. Diosmin je syntetizován z hesperidinu izolovaného ze slupek pomerančů. V kombinaci s další látkou, hesperidinem (také citrusový flavonoid) zlepšuje, jak uvádějí odborníci, žilní tonus a snižuje kapilární hyperpermeabilitu, protože chrání mikrocirkulací před zánětlivými procesy.

Vitamin P
je směsí více aktivních látek nazývaných bioflavoidy, odvozených od flavonových barviv. Nejdůležitější jsou citrin, hesperidin a rutin. Hesperidin má významný vliv na zdraví cév a mikrokapilár v perifériích krevního oběhu (zvláště v mozku, očích, dlaních a chodidlech atd.). Především chrání stěny cév před zhroucením, ucpáním nebo perforací. Antioxidant hesperidin blahodárně působí na srdce, cévy a další orgány. Podobně jako množství dalších rostlinných antioxidantů patří do skupiny flavonoidů. Kromě pomerančů se vyskytuje v hroznech, červeném víně, zeleném čaji a čokoládě.

Rutin
Kromě již zmíněné routy vonné se rutin v přírodě vyskytuje zejména v pohance (velmi významný zdroj), dále v jerlínu japonském, chřestu, broskvích, nektarinkách, banánech a dalším ovoci. Je obsažen s aescinem také v dubové kůře, která se používá k sedacím koupelím u hemoroidů. Tato látka hlavně pozitivně zlepšuje křehkost krevních kapilár a také pružnost i propustnost cévní stěny. Pro toto působení se používá u poruch prokrvení žil dolních končetin, otocích dolních končetin, ale také při hemoroidech.
Rutin

Prontokyanidin
je přirozená látka, vyskytující se v mnoha rostlinách, ale většinou ve slupce, jádrech anebo v pecce, tedy v částech, které odhazujeme, takže navzdory tomu, že konzumujeme ovoce, máme této látky nedostatek. Je silný antioxidant, 18 x silnější než samotný vitamin C a 40 x silnější než vitamin E.
OPC Bio Complex

Cholin-bitartrát
Pokud jedna dávka obsahuje alespoň 82,5 mg cholinu, pak lze tvrdit:
Přispívá k normálnímu metabolismu lipidů.
Přispívá k udržení normální činnosti jater.
Přispívá k normálnímu metabolismu homocysteinu.
NEUROCHOLIN

Komonice lékařská
obsahuje hlavně kumarinový glykosid melilotin. Působí hlavně proti trombózám v krevním oběhu, zlepšuje cirkulaci v krevním řečišti a v lymfatických cévách. Používá se při lymfatických otocích a špatném cévním periferním zásobení. Má povzbudivý vliv na tvorbu leukocytů, a tím má protizánětlivé účinky.



Doporučujeme

    SiberActive

    doplněk stravy speciálně upravená směs s chagou (čagou) sibiřskou, vytvořená za účelem detoxikace od těžkých a toxických kovů (

    Zjistit více

    H2 Probio

    OPTIMALIZOVANÁ KOMBINACE PROBIOTIK A PREBIOTIK V KONSORCIU PRODUKUJÍCÍM VODÍK Zacíleno na centrum imunitního systému Imunitní systé

    Zjistit více

    Recovery H2 v kapslích

    Rozpouštění ve vodě Zažijte sílu molekulárního vodíku v jediném produktu svého druhu. Recovery H2 je jedinečná směs alkalickýc

    Zjistit více

    CellaWell

    Potravní doplněk s obsahem rostlinných extraktů, vitálních hub a dalších přírodních látek pro přirozenou podporu imunitního systému

    Zjistit více

    Recovery H2 INSIDE

    Zažijte sílu molekulárního vodíku v jediném produktu svého druhu. Recovery H2 je jedinečná směs alkalických minerálů, působících

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024