SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Enzymy potřebujeme stále


 



Enzymy neléčí, přesto jsou pro naše tělo nepostradatelné. Účastní se mnoha jeho biochemických procesů. Mají schopnost měnit živiny z potravy do takové formy, aby je tělo mohlo využít pro své fungování. Každý enzym má svůj úkol a je mu specificky přizpůsoben. Má své chemické složení a strukturu, dokáže přijmout látku, kterou zpracuje a vydá ji ve zpracované formě k využití. Existují stovky enzymů aktivních v jednotlivých orgánech, tkáních, tekutinách, aktivují svaly, stimulují nervy, zabezpečují činnost srdce, udržují dýchání a stejně pomáhají při myšlení. Činnost enzymů podporují koenzymy, aby jim přinesly to, co potřebují, nebo odnesly nepotřebné. Těsně spolupracují s vitaminy; chybí-li, pak nemohou dobře pracovat, tedy přeměňovat bílkoviny, tuky, uhlovodíky do přijatelné podoby.

Každý člověk se narodí s danou výbavou enzymů a během celého života se o ně musí starat a vyrábět si je. S přibývajícím věkem žel tvorba enzymů vázne a je komplikovanější. Krev se hůře čistí, vázne detoxikace, snadno dochází k poruše funkcí.

Enzymy mají svůj velký význam při zánětech, starají se o imunitu, chrání organizmus před škodlivými látkami. Posilují mechanizmy imunitního systému a pomáhají tělu zvládnout zánět, rozkládají to, co je při zánětu v těle nadbytečné, zlepšují pohotovost sliznic k obraně. Lékaři je podávají před operací i po ní, protože se rány lépe a rychleji zahojí, také onkologickým pacientům po radioterapii a chemoterapii, aby se rychleji zbavili nepříjemných otoků. Pomáhají i při zánětlivých revmatických onemocněních, brání infekcím průdušek, lze je využít při urologických a gynekologických zánětech, při vaginální mykóze.

Je třeba mít denně pestrý talíř zeleniny a ovoce, což jsou hlavní zdroje enzymů. Ananas a papája obsahují hodně enzymů, zelené potraviny obsahují chlorofyl, a tak volíme např. koktejl z mladého ječmene nebo sladkovodní řasu chlorellu pyrenoidosu. Každý však víme, že není snadné zajistit potřebné množství zeleniny a ovoce, aby byl splněn požadavek každodenního pestrého talíře.

Nabízí se tedy možnost přijímat enzymy, které jsou již zpracované a jsou ve formě potravních doplňků. Žijeme v moderní době, civilizační nemoci hrozí na každém kroku, pak tato forma dodávání enzymů a vitaminů je logická, efektivní a prospěšná.

Naše poradna rozebírá s pacientem jeho zdravotní situaci a doporučuje zařazovat potravní doplňky s obsahem enzymů do léčebného programu. Enzymy, jak bylo zmíněno v úvodu, sice neléčí, neřeší příčinu nemoci, nicméně sehrávají velmi důležitou roli v prevenci, v průběhu nemoci i v rekonvalescenci po ní.


MUDr. P. Šácha
 

Doporučujeme

    Recovery H2 v kapslích

    Rozpouštění ve vodě Zažijte sílu molekulárního vodíku v jediném produktu svého druhu. Recovery H2 je jedinečná směs alkalickýc

    Zjistit více

    RASPBERRY STAR

    PRO EFEKTIVNÍ KONTROLU HMOTNOSTI Doporučené dávkování 1–2 kapsle 2× denně. Složení Složení 2 kapslí: Malinový keton 200 mg.

    Zjistit více

    BIOTIN STAR

    Biotin je znám také jako koenzym R nebo jako vitamin H. Existuje celkem osm forem biotinu, ale pouze jeden – D-biotin – se vyskytuje přiroz

    Zjistit více

    BOUNTY STAR

    Formule BOUNTY je určena ženám pro zlepšení pohody v premenstruačním období a v klimaktériu. Je pečlivě připravena z bylin, jejichž

    Zjistit více

    pH - Indikační proužky

    Super senzitivní indikační proužky na měření pH moči - 100 ks. Škála pH 4,5 - 9,0

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024