SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Dostatek spánku a po zátěži relax






Abychom se udrželi zdraví, potřebujeme navozovat stav rovnováhy mezi tělem, duší (emoce a mentální procesy) a duchem. A protože všechno se vším souvisí, je důležité mít fyzické tělo jako základnu dobře opečovanou. Potřebuje kyslík, pohyb, vodu a vyvážená jídla, dostatek spánku a po zátěži odpočinek. Život je o neustálém vyrovnávání ramen vah mezi prací a relaxací, mezi aktivitou a pasivitou, mezi různými vlastnostmi v sobě, mezi vážností a humorem, mezi kyselinotvornou a zásadotvornou stravou a v dalším. Pokud máme někde nerovnováhu, spějeme k nemoci.

Životní stres, moderní rychlá strava, znečištěný vzduch i voda, chemické přísady v potravě, psychosociální stres a vlastní psychika, viry, bakterie, plísně, to jsou namátkou běžné stresory, které útočí po tisících denně každou minutou na zdravé životní pochody těla. Je jich mnoho a jsou časté.

Jak je eliminovat, zpracovat bez vlastní úhony nebo jejich dopady zmírnit?

Recepty proti stresu
Z dávných dob medicíny se nám dochovaly recepty, které se dodnes používají a jejichž myšlenkou je harmonizovat pomocí bylin tělo a duši člověka. Mohu jmenovat:
Kořen rdesna mnohokvětého přináší duševní klid a současně ani v nejmenším netlumí myšlenkové procesy.

Bylinné extrakty:
5-HTP, DLPA (fenylalanin), hericium, vitamin C, hořčík, vitaminy B1, B6: To jsou známé ingredience pro normální funkci nervové soustavy a psychickou činnost.

ASHWAGANDHA
obsahuje především alkaloidy (dusíkaté látky, se silným účinkem na organizmus). Většinou tvoří soli s organickými kyselinami (tropin, pseudotropin, anaferin, somniferin a withanin), fytosteroly (withanolidy), aminokyseliny (glutamová, asparagová, glycin), hentriacontan a další.

Velmi důležité je navozovat rovnováhu i ve střevu
Nerovnováhu každý snadno pozná na své nepěkné kůži, jinak i lidé trpící astmatem nebo ti, kteří mají problémy s mandlemi, dutinami apod. Tímto směrem se orientuje SYSTÉM SYMBI.

Nově přidáváme také butyrát, aby nebylo tzv. děravé střevo.

A co nerovnováha hormonální?
Mnohdy se v této oblasti dostavují neuvěřitelné potíže, stovky žen se svěřují naší poradně s problémy kolem
- menstruačního cyklu a chybné funkce štítné žlázy, kvůli akné, vypadávání vlasů apod.

Vyhledávají lékaře, léčitele, užívají hormonální tabletky, fytohormony, snaží se své problémy řešit užíváním nějakých prostředků. Ale protože tím neřeší příčinu nerovnováhy, nedočkávají se efektu, byť přitom mohou užívat sebedokonalejší produkt. Navíc má každý hormonální prostředek svůj vedlejší účinek, takže si časem své problémy ještě rozšíří.

Problém nerovnováhy je na pomyslné regulační ose, která začíná v úrovni psychiky (MYSL). Ta ovlivňuje práci mozku, hypofýzy - z tohoto regulačního centra vycházejí informace do tělových orgánů - štítné žlázy, vaječníků - a tyto orgány pak produkují hormony, které mají vliv na různé funkce. Je tedy jasné, že tyto orgány, již uvedená štítná žláza nebo vaječníky, za poruchu nemohou. Jejich porucha je následkem, tedy ani dodávané hormony nemohou tento problém trvale vyřešit. Pomohou právě v tom současném momentu, kdy doplní tělu hladinu chybějícího hormonu, ale ve skutečnosti tím podpoří nerovnováhu, protože maskují skutečný stav...! Umělý hormon pracuje za regulační systém, ten zleniví a pomalu přestává sám pracovat.

A v okamžiku, kdy se přestane do těla chybějící hormon dodávat, se nerovnováha opět projeví, ale nyní ještě větší intenzitou.

Při hledání rovnováhy má dotyčná osoba pracovat se svou myslí, protože v ní má psychický blok, tam se uplatňují stresy, které prožívá v denním životě. Musí vyřešit konflikty kolem sebe, má spíše použít některou z výše uvedených ingrediencí, má změnit stravu, vytvořit si ve střevu symbiózu, prostě má dělat kroky vedoucí k rovnováze všedního života.

Hledání rovnováhy není snadné, ale pokud někdo trpí nemocí, zvláště chronickou nemocí, znamená to, že má v sobě velkou nerovnováhu, a pak mu také nic jiného nezbývá.
V jeho životě určitě existuje patologický faktor, který vyhovuje nemoci; dokud bude působit, ke zlepšení stavu nedojde.
Dle nařízení


MUDr. P. Šácha


Poznámka:
Z důvodu platné legislativy nemůžeme do článků přidávat odkazy na produkty a názvy produktů doplňků stravy Stejně tak u článků již nebudou moci být zobrazovány reklamy na produkty související s obsahem článku.

Obojí je bráno dle legislativy jako reklam, ve které nesmí být přisuzovány léčivé ani preventivní účinky ani naznačováno, že by mohly mít…

Čtenář si tedy musí sám přejít na e-shop www.symbinatur.com a zde si příslušný produkt najít nebo může svůj dotaz napsat do poradny



Doporučujeme

    CHLORELLA STAR

    Chlorella je zelená sladkovodní řasa, jednobuněčný organismus, jehož název je odvozen od latinského slova s významem „malý a zelený

    Zjistit více

    BCAA 500

    BCAA 500 (Branched Chain Amino Acids) obsahuje aminokyseliny valin, leucin a isoleucin, které patří mezi esenciální aminokyseliny. Lidský or

    Zjistit více

    TREND RELAX

    TREND RELAX je produkt s obsahem z extraktů známých léčivých rostlin, které odedávna používala tradiční lidová medicína k celkovému

    Zjistit více

    BREWERS YEAST STAR

    Přípravek BREWERS YEAST STAR obsahuje pivovarské kvasnice, které mají rozsáhlý blahodárný účinek v lidském organismu. Pivovarské kva

    Zjistit více

    Anti-Stress

    I´m free and happy nutraceutikum (funkční doplněk stravy): 60 vegetariánských kapslí Popis: Rostlinné extrakty (DLPA z ovesných

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024