SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Dlouhá historie léčení

Popisované zdravotní téma nemůže být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře, který vás zná.

 

V naší poradně pisatelé vyjadřují dlouhý popis projevů nemoci a ještě delší popis historie léčení, výpis specialistů, které pacient navštěvuje, a vše zakončuje seznamem chemických léků, který má také svou historii, protože když přestal lék proti nemoci účinkovat, byl nahrazen jiným, a konečně se pacient svěřuje, že ze zoufalství navštívil léčitele, různé seance a užíval tucty bylin, čajů a potravních doplňků, žel bez očekávaného efektu.

Dotyčný se cítí unavený, jakoby otrávený, propadá panice, ztrácí vyrovnanost a klid. Sám říká, že ho bolí celý člověk.

Když se v naší PIIP (http://www.symbivita.cz/lekarska-poradna/privatni)  prokousáme historií jeho nemoci a léčení,  v drtivé většině se objeví základní fakt, že léčba nebyla a není  vedena podle příčiny, nýbrž reagovala a reaguje pouze na projevy, tedy následky nemoci a původní akutní projev se postupně pouhým potlačováním příznaků posunul do chronického stavu, do nevyléčitelnosti, do závislosti na lécích, a  navíc musí jeho tělo zápasit s jejich toxickými účinky = následky následků.

Při rozboru užívaných léků, většinou nenajdeme lék, který by řešil příčinu. Ať jsou to beta-blokátory, ACE- inhibitory, sartany, blokátory protonové pumpy, statiny a různé léky zaměřené proti mechanizmu způsobujícímu potíž. Jsou to léky skutečně dokonalé, po stránce farmakologického účinku jsou špičkové, to se musí uznat. Nicméně je to málo platné, příčinu neřeší. Umožní člověku přežít, udrží jej v práceschopnosti, pomáhají mu bojovat s bolestí, ale nevedou k vyléčení, jen k udržování.

 

Dotyčný navštěvuje poradnu a přímo žádá, zda by mohl množství léků  snížit na minimum. Je to však hodně složitá věc, pokud přichází s požadavkem v době, kdy je již na léku závislý a kdy se jeho nemoc dostala do fáze chronicity.

 

Podmínky změny

Nedávat léta užívaný lék si můžete dovolit jedině tehdy, když dokážete:
 

1. pojmenovat příčinné faktory, které vedly ke vzniku nemoci. Je otázkou, zda tyto příčinné faktory stále působí. Pokud působí a nutí vaše tělo k užívání léků, které sice tu situaci neřeší, ale jenom chemicky udržují, pak je složité lék nedávat, nebo jej přestat brát. Tuto věc tedy musíte projednávat se svým ošetřujícím lékařem a jinými specialisty, u kterých se léčíte, všichni by se k tomu měli vyjádřit. Bez vyřešení této otázky si nemůžete dovolit lék vysadit.

2. Pokud je tento první bod vysvětlen a pracuje se na odstranění podstaty, teprve tehdy lze postupně snižovat drogu (lék) třeba o jednu třetinu dávky a onu chybějící třetinu nahradíte jiným, nejlépe nechemickým prostředkem, nebo třeba kyslíkovou terapií, dietní úpravou, vyrovnáním balančního indexu omega mastných kyselin... Jde o to, aby si tělo zvykalo na sníženou dávku drogy. Jakmile si zvykne, v těle se vyrovná  balanční index, tedy přestane být v těle- pro-zánětlivé prostředí a tím nutnost působit proti zánětu, uberete další třetinu drogy a přidáte nechemický prostředek atp., až se dostanete do stavu bez užívání drogy. Mozek a postižený systém musejí spolupracovat a komunikace se musí vrátit do normální funkce. To je základní podmínka!!

3. Musí s vámi spolupracovat celá rodina, musí vědět o tom, že prožíváte fázi "abstinenčních příznaků" (fáze se sníženou hladinou léku), musí být připravena tolerovat vaše nevolnosti, mrzutou náladu a nepohodu a měla by vám pomáhat zaměstnávat mysl něčím pozitivním, veselým, měli byste vykonávat činnost, kterou máte rádi. Pokud jste věřící a jste členy některé církve, měli byste ve společnosti vašeho sboru toto období promodlit a být součástí modlitebního řetězce, půstů za vás atd. Ale to je věcí vašich představených.

4. Závislost na léku znamená, že došlo v těle k mnohým změnám v oblasti biochemie, hormonů, imunity, psychiky atd.

Je zde řeč o nefungujícím nárazníkovém systému. Již jsem uvedl nepoměr mastných kyselin s převahou omega 6  nad omega 3 – to lze považovat za základ mnohých  chronických nemocí.

Je to jízda vozem, který nemá tlumiče. To je ta situace, kdy „vás bolí celý člověk“.
Proto je třeba k problému přistoupit komplexně a je třeba řešit mnohé otázky, které se objeví při rozboru. Například velmi zvýšit hladinu antioxidantů, až několikanásobně.
Vyšetřit hladinu homocysteinu. Pokud totiž máte vyšší hladinu toxického homocysteinu, pak musí být léčba vedena jiným směrem. Odstranit překyselení organizmu, které je obvykle u takových událostí přítomno, a lze tvrdit, že se vám nepodaří obrat, pokud bude překyselení trvat.
Je třeba zlepšit dýchání a okysličování - v drtivé většině takových případů nacházím chyby v dýchání a nedostatek kyslíku pro tkáně. Takže nejde jen o nějaký lék, nýbrž jde o totální změnu životního stylu „od A po Z“.

Je jasné, že musíte ve svém životě udělat totální změnu všeho, a to nekompromisně, bez odkladu a bez hledání objektivních důvodů, proč tuto změnu nelze uskutečnit.
Nemoc to vůbec nezajímá!!!
Změnit postoj ke zdraví, nemoci, k léčení, převzít odpovědnost  do svých rukou.


Měla by společně zasedat vaše "rodinná" rada a do nejmenších podrobností máte společně probrat situaci od začátku až po tuto chvíli. Přitom revidujte, co se odehrálo a co se stále děje, a hledejte perspektivu dalšího počínání. Klasicky orientovaná léčba reaguje pouze tzv. udržovací terapií, která se snaží mít pod "kontrolou" následky.

A za páté
Je třeba mít víru, nepřipustit si destruktivní program. Musíte svázat strach, obavy, úzkosti, nejistotu a vyhnat je od sebe pryč. To jsou brzdy v léčení. Musíte pracovat na programu: Odmítám nemoc, já se vyléčím. Také si musíte dát do pořádku vztahy. To je věc, která zdánlivě nesouvisí s popsanou nemocí, ale ve skutečnosti je to základ všeho... Když nejsou v pořádku vztahy, není ani klid a potřebná rovnováha a těžko se drží víra a pozitivní program.

MUDr. Pavel Šácha

Konzultace je možná přes naši poradnu.

http://www.symbivita.cz/lekarska-poradna/

MUDr.P.Šácha

Doporučujeme

    ROVNOVÁHA ŽIVOTA

    Po třicetileté praxi sepsal MUDr. P. Šácha své poznatky z oblasti medicíny. Dívá se na člověka jako na celek a v závěru upřednostňuj

    Zjistit více

    METABOLITE STAR

    Lecitin podporuje kognitivní a duševní výkon a správnou funkci celého nervového systému. Přispívá k udržení optimální hladiny chole

    Zjistit více

    SPIRULINE STAR

    SPIRULINE STAR obsahuje vlákninu, spireina a vitamin C. Spirulina je mikroskopická vodní řasa, která je významným zdrojem proteinů, karot

    Zjistit více

    WATER PILL STAR

    WATER PILL STAR je pečlivě složená formule z léčivých bylin, jako například medvědice lékařská, jalovec a petržel, které již naše

    Zjistit více

    CLA 1000

    CLA - konjugovaná kyselina linolová je podle vědců schopná působit v těle tak, že zvýší a podpoří odbourávání tukových zásob a t

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024