SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Chlamydiové infekce a Penoxal






Chlamydiové infekce mají vzrůstající tendenci ve výskytu gynekologických onemocnění, a mohou být potíží ženského i mužského pohlaví. Chlamydie tvoří malé organismy, jenž vyvolávají pohlavně přenosnou nemoc. Při neléčení způsobují plicní infekci, která v horším případě zapříčiní zápal plic. Chlamydiová infekce plic je zákeřnou chorobou a její příznaky jsou velmi těžce rozpoznatelné. Z hlediska gynekologického je chlamydiová infekce často považována za civilizační nemoc, neboť postihuje až 15% žen v sexuálně aktivním věku. Valná většina postižených se o chlamydiové nemoci ani nedozví, jelikož příznaky nejsou znatelné. Odolný organismus si s bakteriemi poradí sám, naopak ženám se s oslabeným imunitním systémem při neléčené infekci hrozí riziko ztráty plodnosti.

Faktory chlamydiové infekce
Nejrizikovějším faktorem je vaginální, orální či anální styk s nakaženým partnerem. Jedince s oslabenou imunitou může gynekologický problém postihnout při kontaktu s infikovaným ručníkem či povlečením nebo také na toaletě, sauně i dalších rizikových místech. Budoucí rodičky s chlamydiovou infekcí představují riziko pro nenarozeného potomka, který je nakažen již v průběhu těhotenství.

Příznaky chlamydiové infekce
Příznaky chlamydiové infekce jsou zrádné a projevují se jen velmi nenápadně. Typické příznaky, jako jsou bolest či svědění, se u tří čtvrtin infikovaných žen a poloviny infikovaných mužů neprojevují vůbec. O to nebezpečnější pak chlamydiová infekční nemoc je. Projeví-li se u žen příznaky sexuálně přenosné infekce, pak dochází k bolestem břicha, pálení při močení, krvácení mimo periodu či svědění pochvy. Muže trápí příznaky v podobě bolestivých a svědivých pocitů v oblasti močové trubice, a to i během močení. Gynekologický problém mužů značí také nateklá a bolestivá varlata, méně často pak bolest kloubů.

Prevence chlamydiové infekce
Bezpečnou prevencí chlamydiové infekce je chráněný pohlavní styk, avšak při promiskuitním způsobu života se mnohdy nelze vyhnout nákaze ani antikoncepční ochranou. Důležitou prevencí je dále osobní používání vlastních ručníků a důraz na intimní hygienu. Příznaky, jako je pálení a svědění pochvy, nemusejí vždy znamenat chlamydiovou infekci, ale přesto je v takovém případě vhodné myslet na prevenci.

Léčba chlamydiové infekce
Projeví-li se příznakové svědění pochvy, případně je stanovena diagnóza chlamydiové infekce, lékař zpravidla předepisuje antibiotickou léčbu. V průběhu léčení se pacientovi doporučuje zákaz pohlavního styku. Antibiotika jsou nasazována především z důvodu tlumení nežádoucích zárodků, infekci ovšem zcela nevymýtí. Podstatnou a nezbytnou léčbou i prevencí je přeléčení sexuálního partnera, který představuje možné riziko k další infekci. Každý pacient s gynekologickou obtíží by měl dbát na posílení imunitního systému, hrající důležitou roli v boji proti nevítaným organismům v těle.

Vliv imunitního systému na chlamydiové infekce
Chlamydiové infekce jsou pro tělo velmi nebezpečné a z hlediska léčby velmi náročné. Jejich skrytý útok může významně poškodit zdraví člověka. V tu chvíli zodpovídá síla organismu, tedy imunitního systému, zda dokáže nevítané bakterie vymýtit a tělo uzdravit. V moderní době, kdy je imunita oslabována špatnou stravou, nedostatkem pohybu apod., je prevence chlamydií i dalších gynekologických obtíží nezbytná. Posílení imunitního systému splňuje veškerá kritéria pro ideální prevenci.

Zdroj: https://www.penoxal.cz/chlamydie-priznaky/

Konzultace je možná přes naši poradnu.



Doporučujeme

    Penoxal 50 mg

    Penoxal má 100% přírodní složení obohacené o vitamín C a beta glukan, které přispívá k nomální funkci imunitního systému. Penox

    Zjistit více

    Penoxal 100 mg

    Penoxal má 100% přírodní složení obohacené o vitamín C a beta glukan, které přispívá k nomální funkci imunitního systému. Penox

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024