SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

ALOE ARBORESCENS zasluhuje pozornost






Upoutal mne recept s aloe od brazilského učence, spisovatele a výzkumníka Romana Zaga (1932), autora knihy „Aloe arborescens proti rakovině“. Recept obsahuje včelí med, šťávu a vlákninu z čerstvých listů aloe arborescens a 1% obilný destilát.

Aloe vera je používáno odnepaměti
Historici popisují, že egyptská královna Kleopatra používala aloe vera na kůži, aby si udržela krásný a mladistvý vzhled. Lékaři starého Řecka používali aloe k léčení mnohých nemocí - od plešatosti, kožních vyrážek až po nespavost. Alexandr Veliký a Kryštof Kolumbus léčili pomocí aloe rány svých vojáků a námořníků. Dnes máme díky moderní technice k dispozici kvalitní výrobky k ošetřování mnohých kožních problémů. Není divu, že zájem vědců se poslední dobou soustředí na výzkum, zda by nebylo možno využít vlastností aloe při léčení jednoho z nejnebezpečnějších onemocnění naší doby - rakoviny.

Podpora imunity
Jednu z hlavních rolí tu sehrává imunitní systém. Ten by měl dokázat ochránit tělo před všemi neduhy, a tedy i před rakovinou. Pokud „onemocní“ imunitní systém, je jasné, že má rakovina cestu otevřenou a nebezpečné buňky se začnou rychle množit.

Studie potvrdily, že aloe vera posiluje imunitní systém, pomáhá brzdit růst nádoru a zpomaluje šíření metastáz. Aloe vera také pomáhá snadněji tolerovat chemoterapii, protože snižuje její škodlivé účinky a podporuje tělesnou detoxikaci. Výzkum ukázal, že polysacharidy z aloe vera aktivují makrofágy a tlumí v jaterních buňkách nepříznivou karcinogenní a mutagenní schopnost benzopyrenu, podílejí se i na snížení tvorby potenciálně karcinogenní DNA.

Složky aloe arborescens
Z více než 400 druhů aloe jsou nejoblíbenější aloe barbadensis a aloe arborescens. Pro recept zmíněný v úvodu se používá hlavně aloe arborescens, protože má silnější léčivé účinky a obsahuje více než 70 % substancí účinných proti rakovině, zatímco aloe barbadensis jich má jen 25 %.

Jednotlivé složky aloe arborescens můžeme rozdělit do tří skupin:
- Sacharidy, k nim patří i polysacharid acemanan, nezbytný pro správné fungování imunity na úrovni buňky.
- Anthrachinon a fenoly v listech - ty mají projímavé, detoxikační, protizánětlivé, analgetické a antibakteriální účinky.(Antiproliferační účinek má obsažená antrachinonová kyselina.)
- Důležité živiny a funkční molekuly: minerální soli (sodík, draslík, vápník, hořčík), stopové prvky (mangan, měď, zinek, chrom, kobalt, železo, germanium, bor, selen), vitaminy (B1, B2, B3, B6, kyselina askorbová, listová, cholin, vitamin A-retinol, vitamin E), kyselina acetylsalicylová, aminokyseliny, jiné organické kyseliny, lipidy (vícenásobné nenasycené mastné kyseliny) a enzymy.

Poznámky ke zpracování a k výživě
Zpracovává se celý list (nejen gel), produkt se vyrábí z čerstvé rostliny, ideální je rostlina z biologického pěstování. V Evropě ji pěstují např. na Sicílii.

Alkohol přidávaný do směsi využívá vasodilatační efekt (roztahuje cévy), a tím urychluje účinek aloe v kombinaci s medem. Někteří praktici přidávají i cordyceps.

V době, kdy užíváte popsanou směs, omezujte v jídelníčku maso, mléčné výrobky, rafinovaný cukr, barviva, chemikálie, sladidla, výrobky z bílé mouky. Naopak jezte brokolici, kapustu, květák, česnek, fazole, borůvky, cibuli, zázvor, spirulinu, chlorellu, čerstvé ovoce.


MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

    Organický hořčík a draslík

    Nutraceutikum - funkční doplněk HOŘČÍK pro uvolnění DRASLÍK pro energii Už vám pomohl samotný hořčík s vitamínem B6? Mož

    Zjistit více

    BOBY STAR 15 g

    Emulze, která nejen hřeje, ale i pomáhá… Luxus nejen pro vaše svaly a pohybový aparát Unikátní složení BOBY STAR i do masážn

    Zjistit více

    Reishi red - 300 kapslí

    Lesklokorka lesklá „Císařova houba nesmrtelnosti“Nutraceutikum - funkční doplněk stravy s vysokou biologickou aktivitou 100% čisté = b

    Zjistit více

    L-ARGININE STAR

    Doplněk stravy Produkt obsahuje esenciální aminokyselinu arginin, která je důležitá pro výživu a růst tkání. L-Arginin je semi-e

    Zjistit více

    B-COMPLEX STAR

    Vitaminy se podílí na rozvoji všech tělesných struktur organismu a jsou nezbytné pro jeho metabolické procesy. Pomáhají udržet tělo sil

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024