SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Znáte moučku z hroznových jader?






Složení produktu
Moučka – vzhledu kakaa nebo karobu - neobsahuje lepek , ani laktózu. Je velice bohatá na vlákninu, obsahuje ji z 84%, z toho 64% tvoří vláknina enzymatická. Dále je bohatá na přírodní antioxidanty, jako jsou katechin a epikatechin, a především OPC procyanidin.

Cenná složka
Procyanidin je nejsilnější známý antioxidant, asi 50x silnější než vitamín E. Toto množství bylo objeveno pouze v moučce z hroznových jader. Moučka napomáhá k cílené přirozené ochraně buněk místo neúčinných, nebo dokonce škodlivých doplňků stravy. Je vyznamenána CMA-Spezialitätenpreis 2003. Moučku je možné užívat denně jakožto přírodní doplněk výživy.

Použití produktu
VITIS Moučka z hroznových jader se získává po vylisování oleje pomletím pokrutin. Tyto pokrutiny obsahují OPC - velice silný antioxidant, v tomto množství doposud objevený pouze v hroznovém jádru.

Moučka z hroznových jader se snadno používá. Přidává se jako přísada (5 - 7%) do těst: Nejen chléb, ale i koblihy, pizza, pečivo a koláče mohou být obohaceny pěti až sedmi procenty moučky. Příslušné množství obvyklé mouky se nahradí moučkou z hroznových jader, která má neutrální chuť.

Moučku můžeme použít také coby přídavek do jogurtu nebo müsli – jednu čajovou lžičku samotného prášku do něj zamícháme.

Moučka může být použita k pomoučnění masa nebo ryb před smažením. Místo trojobalu z mouky, vajec a strouhanky, která nasákne tukem, maso obalíme v této moučce nebo moučkou maso jen poprášíme a opečeme poté na oleji z hroznových jader, lisovaném zastudena. Pečeně zůstává zvlášť šťavnatá a je pěkně křupavá.

Moučkou z hroznových jader ochutíme své ranní „ovocné kakao“: Do čtvrtlitrového hrnku nasypeme tři lžičky pohankového nápoje v prášku, tři lžičky syrovátky nebo sójového mléka (vše sypké) a jednu lžičku moučky z hroznových jader. Zalíváme malým množstvím horké vody a po promíchání v hustou kašičku vodu dolijeme. Díky ingrediencím je „mléko“ příjemné chuti samo o sobě, je ho ovšem možno dosladit medem či cukrem.

Podle zdroje: http://www.vitis-vital.cz/

sepsala a doplnila
PhDr. P. Šáchová



Doporučujeme

    COPPER STAR

    Měď působí v organismu jako významný antioxidant. Dovede ochránit buňky a tkáně před působením volných radikálů, podílí se na ob

    Zjistit více

    IRON GT STAR

    Železo aktivuje metabolismus těla, je nezbytné pro transport kyslíku a fungování imunitního systému; je zapotřebí pro výrobu hemoglobin

    Zjistit více

    METABOLITE STAR

    Lecitin podporuje kognitivní a duševní výkon a správnou funkci celého nervového systému. Přispívá k udržení optimální hladiny chole

    Zjistit více

    CARNOSINE STAR

    Karnosin je přírodní látka, biologicky aktivní peptid, tvořený 2 aminokyselinami. V těle je ho nejvíce v kosterních svalech, srdci a moz

    Zjistit více

    GOLD STAR

    Doporučené dávkování 1–3 tablety 2× denně. Při zvýšené zátěži až 6–8 tablet 2–3× denně. Složení

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024