SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Dieta - jeden rohlík za den






Na jedné přednášce jsem vyslechl zajímavou myšlenku, která přináší vysvětlení, jak je to s hubnutím. Pokusím se tuto myšlenku vysvětlit.

V jistém ústavu prováděli výzkum hubnutí.
Skupina dobrovolníků držela dietu po dobu 10 dní. Jejich jídlem byl jeden rohlík za den a dále jen voda.

Jedna skupina dobrovolníků při této dietě musela ležet a nehýbat se.
Druhá skupina musela běhat, chodit, pohybovat se, nesměla se zastavit.
Po deseti dnech se vážilo.

První skupina, která držela dietu a nehýbala se, zhubla v průměru o 8 kg.
Druhá skupina, která držela dietu a hýbala se, zhubla v průměru o 7 kg.
Jak je to možné ? Jak k tomu přijde skupina lidí, která běhala, hýbala se a přitom zhubla méně než ta skupina, co ležela a nehýbala se?

Při bližším výzkumu vyšlo najevo, že první skupina zhubla o 6 kg svaloviny a 2 kg tukové tkáně- tedy celkem o výše uvedených 8 kg.
Druhá skupina zhubla o 9 kg v tukové tkáni a přibrala 2 kg ve svalové tkáni, tedy celkem zhubla o výše uvedených 7 kg.

Při hladovění si tělo v případě ležení bralo energii ze svalů.
A v případě pohybu si tělo čerpalo energii z tukových zásob a naopak cvičením posilovalo svalovou tkáň. Takové hladovění není ovšem možno provádět stále, po 10 dnech již není z čeho brát a hubnutí by nastalo i ze svalové tkáně. Taková dieta s jedním rohlíkem je možná jen v experimentu.

A co bylo dále?
Obě skupiny pokračovaly ve svém experimentu, ale již při normálním jídle.
První skupina, která se nehýbala, po 10 dnech svou váhu dohnala a ještě navýšila- došlo ke známému jojo efektu, ale svalová tkáň stále zůstala v nevýhodě, více se uložilo do tukové tkáně. Druhá skupina zůstala v průměru o 2 kg nižší od původní váhy. Ovšem ve prospěch svalové tkáně.

Co z toho vyplývá? Dieta bez pohybu nemá smysl, naopak vede k jojo efektu.

Při hladovce a nečinnosti si tělo bere nejprve energii ze svalů a tuk si uchovává v zásobě. Při správně vedené hubnoucí dietě nesmí buňky strádat a je třeba energii z tukové tkáně přesunout do svalové pohybovou aktivitou. A tento stav musí být systematický a dá se říci trvalý. Když máme vytvořené velké tukové zásoby, můžeme použít "spalovače tuků", METABOLITE, CLA 1000, SLIM FIBER STAR, RASPBERRY STAR, ale musí být zachována podmínka pohybové aktivity. Jinak stále platí, že když tuk spálíme, po ukončení spalování se tam opět nasaje a ještě s jojo efektem. Takže spalovače tuků, pohybová aktivita a buňka nesmí strádat ! Tuto podmínku můžeme splnit požitím GARCINIA STAR, když nechceme přijímat další jídlo. Jistě každý zná ten večerní problém s chutí se najíst.

Každou tabletku zapijeme 100 ml vody. Zaplníme žaludek, má všechny živiny, nestrádá, vzbudíme dojem sytosti, tělo nemá pocit hladu a nechce přijímat stravu.
Tento postup se může v procesu hubnutí praktikovat celý den.

Jakmile se váha dostane do přijatelného stavu, svalová hmota posílí a tuková tkáň zeštíhlí, není třeba užívat spalovače. Jak dlouho to bude trvat? To si musí každý regulovat sám. Vyrovnaná strava, pohybová aktivita bude stačit k udržení zdravé váhy.


Konzultace v naší poradně

MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

    VITAMIN B12 STAR

    Vitamin B12 má vliv na tvorbu červených krvinek a dělení buněk. Podporuje energetický metabolismus a imunitní systém. Působí na udržen

    Zjistit více

    KELP

    Kelp je mořská řasa bohatá na vitaminy, aminokyseliny a minerály. Je jedním z nejlepších přírodních zdrojů jódu pro lidský organismu

    Zjistit více

    ACIDOBIFIDUS JUICE STAR

    DOPLNĚK STRAVY IMUNITA-VITALITA-DETOXIKACE Složení (30 ml): Třikrát filtrovaná voda; směs (Lactobacillus acidophilus, kultury Bifidus a

    Zjistit více

    L-LYSINE

    Esenciální aminokyselina lysin je nutná k syntéze některých životně důležitých bílkovin. V mladém věku je nezbytná k růstu a údr

    Zjistit více

    BCAA 500

    BCAA 500 (Branched Chain Amino Acids) obsahuje aminokyseliny valin, leucin a isoleucin, které patří mezi esenciální aminokyseliny. Lidský or

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024