SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Vitestin v hledáčku jeho účinnosti






Společnost SYMBINATUR s. r. o. je malá soukromá firma mimo resort zdravotních pojišťoven a jde 30 let svou vlastní cestou v oboru pomoci lidem bojovat s nemocí.

Webový portál společnosti je nuceně rozdělen na dvě části
První - www.symbivita.cz se zaměřuje na sledování příčin nemocí. Hlavní podstatou jsou poradny, zvláště pak poradna PIIP, zaměřená na individuální rozbor situace nemocného člověka.

Druhá - www.symbinatur.com je e-shop určený potravním doplňkům, jejichž vlastnosti korespondují s filozofií SYMBIVITY. Výběr produktů není náhodný a nepodléhá komerčním trendům. S výrobcem máme kontakt, zajímáme se o to, jakým způsobem je výrobek vyráběn, odkud pochází zdroj ingrediencí, jakou filozofii firma zaujímá… V některých případech dokonce spolupracujeme na sestavování vlastního receptu výrobku.

Některé výrobky si také sami testujeme
Největší zkušenosti máme se systémem SYMBI, testovali jsme dále např. produkt Carnosin, Immunity star, Přírodní hořčík, Molekulární vodík.

Po dobu několika měsíců, kdy produkt doporučujeme, dostáváme zpětné informace od klientů, kteří popisují subjektivní stavy zlepšení potvrzené také zlepšenými objektivními testy apod.

Chtěli bychom toto pozorování podpořit větším množstvím sledovaných případů.

Vitestin
Dnes jsme zařadili do naší malé skupiny pro sledování účinku Vitestin.

Chceme společně s uživateli produktu sledovat vývoj nemoci a vliv na jejich zdraví.

Zájemce se stane klientem PIIP poradny, bude s ním proveden rozbor jeho zdravotního stavu a provedena příprava a poučení. A poté bude sestaven individuální plán pro užívání prostředku.
Bude s lékařem PIIP poradny v neustálém kontaktu po celou dobu procesu sledování. Pozn.: Poradna samozřejmě nenahrazuje ordinaci lékaře.

Diagnostické metody
Uživatelé vitestinu mívají problémy v oblasti zažívacího traktu.

V rámci rozboru v PIIP je vhodné mít k dispozici výsledky vyšetřovací techniky, tj. RTG, CT, gastroskopie atd., podstatná je mikrobiologie, vyšetření na bakterie, parazity, plísně. A samozřejmě potřebujete znát biochemické poměry v těle.
Osobně si myslím, že se má na diagnóze podílet také imunologie - infekční, alergologická a autoimunitní, neboť faktory imunologické stále více a více zasahují do našeho těla. Bolesti břicha mohou být jedním z prvních signálů, že se něco špatného děje.

Vítaná je zcela nová diagnostická metoda, která může pomoci upřesnit diagnózu v nejasnostech zánětlivých neinfekčních procesů ve střevu, jakými jsou např. Crohnova nemoc a ulcerózní kolitida. Jde o zjišťování hladiny kalprotektinu ve stolici.

- Kalprotektin je bílkovina, která se nachází v bílých krvinkách. Pokud ji najdeme ve stolici, je zde silný předpoklad, že bílé krvinky se hojně nacházejí ve stěně střevní, a to se děje, když tam probíhá zánět. Podle množství kalprotektinu lze pak usuzovat na intenzitu zánětu.

Vyšetření na kalprotektin se provádí v laboratořích ze stolice metodou enzymové imunoanalýzy s použitím monoklonální protilátky proti kalprotektinu. Vyšetření si dotyčný zajistí sám, pomocí svého ošetřujícího lékaře.

V nedávné době byla provedena řada studií, které potvrdily stabilitu uvolňovaného kalprotektinu ve stolici. Vyšetření této bílkoviny lze tedy použít jako vhodný marker pro sledování vývoje nemoci a může také posloužit při sledování průběhu léčby již diagnostikované Crohnovy choroby či ulcerózní kolitidy: Pokud je klinický projev nemoci v klidu (v remisi), a přitom se ukáže pozitivita tohoto testu, lze to brát jako předklinický signál, že se nemoc chystá opět vzplanout. (Umožňuje tak odhadovat v daném okamžiku stupeň leukocytární infiltrace střevní sliznice.)

Podstatná věc
Nicméně chci přidat ještě jedno zamyšlení. Ano, díky tomuto testu rozlišíme, zda je ve vašem střevu zánět, nebo není. Když ve střevu probíhá zánět, pak je třeba přijmout fakt, že zánět je pouze následkem, projevem, reakcí… Obranný systém se snaží pomocí zánětu se s problémem vypořádat.

Stanovením diagnózy, zajištěním léčby, která se soustředí proti popsanému zánětu, problém nekončí. Ba naopak, musí se v hledání příčin pokračovat, protože tímto vyšetřením není odhalena skutečná příčina.
Zánět sice léčbou zastavíte, ale pokud příčina, která dovedla vaše tělo do zánětu, pokračuje dále, pak můžete očekávat, že se nemoc bude opakovat, nebo že přejde i do chronického stavu...

Hlavní otázka tedy zní:

Proč se objevil v těle zánět?
Rozbor celkové situace má odhalit, co děláte špatně, a mají být do procesu zapojeni všichni členové vaší rodiny, neboť se problém celé rodiny obvykle dotýká. Jde o to, jaké máte rodinné tradice, jak se stravujete, nemáte-li alergii na potraviny, jaké prožíváte hnutí mysli, zda žijete ve stresu… A obvykle vás kromě léčby čeká i celková změna životního stylu, protože starý způsob života vás právě do zánětu dovedl a tělo se jen brání… Léčebný postup vám může pomoci, podstatné kroky v procesu léčení směrem k uzdravení však učiníte vy.


MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

    CellaWell

    Potravní doplněk s obsahem rostlinných extraktů, vitálních hub a dalších přírodních látek pro přirozenou podporu imunitního systému

    Zjistit více

    POTASSIUM STAR

    Draslík je jedním z nejrozšířenějších prvků. Najdeme jej na povrchu zemské kůry, hojně je zastoupen v mořské vodě a je přirozenou

    Zjistit více

    COPPER STAR

    Měď působí v organismu jako významný antioxidant. Dovede ochránit buňky a tkáně před působením volných radikálů, podílí se na ob

    Zjistit více

    KAQUN DROPS

    Probiotikum pro úplné obnovení střevní mikroflóry a posílení imunitního systému; - přírodní produkt, - potravní doplněk, - ur

    Zjistit více

    GOTU KOLA

    Gotu Kola - Centella asiatica –je kultovní bylinou mistrů jógy i jiných orientálních umění, má více jak tisíciletou pověst omlazují

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024