SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Postní období






Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře, který Vás zná.

Když probíhá toto období, každý má příležitost po zimě učinit ozdravné opatření, které bude pro jeho tělo prospěšné.

Články na téma:
Na podobné téma jsem psal již v létě:
- Je léto a začínám užívat mladý ječmen. Proč?
- A na podzim: Je podzim a stále užívám mladý ječmen. Proč?
- A také zamyšlení „Vliv půstu na zdraví“.

Nejenže o tom píši, také to sám dělám, a protože vidím výsledky a pociťuji, že mé tělo mi za to děkuje, hodlám v tom pokračovat.

Poslechnou?
Denně jsem v kontaktu s lidmi, kteří mi píší do poradny, protože mají různorodé potíže, všemožné bolesti a hrozivé diagnózy, a tak na ně vzpomínám. Sotva odejdu od počítače, abych si namíchal koktail z mladého ječmene a chlorelly, probíhá mi hlavou myšlenka, jestlipak mne ona paní, které jsem právě tento způsob „detoxikace“ doporučil, poslechne, jestlipak se zapojí do ´tažení´ za užívání zelených potravin. Záměrně zde nepoužívám termín potravního doplňku, navzdory tomu, že jsou jmenované produkty do této kategorie legislativně řazeny.

Každý sám
Jsou bohaté na biologicky aktivní látky a spadají spíše do kategorie funkčních potravin, nutraceutik či vital foods. Naše legislativa jako součást EU legislativy nepovoluje psát o takových produktech v tom smyslu, že by snad mohly pomáhat se zdravotním problémem, vlastně ani nesmíme psát, co ta potravina umí… Nejlepší je, když si to každý zkusí sám, ověří si účinek na sobě. Každý, kdo se pro tento krok rozhodne, nejlépe sám vím, co mu schází, co jej trápí, jakou má diagnózu. Pustí se do konzumace zelených potravin, po nějakém čase to vyhodnotí a může porovnat, jak mu bylo předtím a jak mu je při užívání zelených potravin. Asi tak nějak, jak to dělám já sám a jak jsem to popsal ve výše uvedených článcích.

I v zimě prospěje
Tato kapitola by se měla správně jmenovat „Je zima a stále užívám mladý ječmen. Proč?“…

Na podzim to byla příprava na chřipky a různé respirační nemoci a nyní vrcholí sezóna virů, kdo se chce děsit, sleduje média, jak popisují hrozbu covidu mutace omikron. A kdo se postavil k problematice tak, že se sám postará, aby jeho organismus dokázal využít obranné prostředky těla, které člověk dostal již při narození, bude mít větší šance i v boji s kdejakým zmutovaným virem.

Každý si píše svou knihu života.

Předpokládám, že na jaře budu psát podobný článek s názvem „Je jaro a stále užívám mladý ječmen a chlorelu. Proč?“ a téma se bude nejspíše točit kolem alergií. Protože to tak je. Přes zimu bojuje nemocný imunitní systém proti virům a infektům a na jaře, když si má oddechnout, začnou dotyčného trápit alergie. Cyklus o mladém ječmenu a chlorele jsem začal v létě, aby se tělo připravilo na podzim a příchod virů, nyní zdůrazňuji očistu po zimě, aby se tělo mohlo připravit na jaro, tedy na alergie.

Konzultace je možná přes naši poradnu.


MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024