SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

PF 2021






Je čas ohlédnout se za rokem 2020.

Rozdělený systém kvůli nařízení EU se již vžil do praxe, a tak existuje na jedné straně www.symbinatur.com.

Funguje pouze jako e-shop potravních doplňků. Nutno vysvětlit, že je zaměřen jen na produkty a výrobce, které jsme již praxí ověřili, některé výrobky sami konzumujeme. Neděláme na ně žádnou reklamu, neboť víme, že dobrý výrobek si najde svého uživatele sám. Letos jsme ukončili spolupráci s těmi dodavateli a výrobci, kteří se z různých důvodů neosvědčili.

Uskutečnili jsme změnu v systému SYMBI. Aniž bychom si to uvědomili, je na trhu již přes 20 let a pozoruhodné je, že jsme nepohnuli s cenou, ta je stále stejná a reference opakovaně přinášejí pozitivní informace o účinku. A přece je zde změna. Spočívá ve velikosti balení (ovšem při zachování počtu kapslí), a to kvůli novým poštovním pravidlům. I zde jsme zvyšovat poštovné.

U výrobku SYMBI I jsme změnili složení: Vzhledem k tomu, že narůstá počet lidí trpících intolerancí na laktózu, jsme z výrobku laktózu odstranili a nahradili práškem z aloe vera. Systém SYMBI nabízíme v kombinaci s chlorelou, inulinem anebo v kombinaci butyrátem, což se nám jeví jako potřebné zvláště u chronických nemocí komplikovaných existencí plísně či kvasinky a u chronických alergií.

Dříve jsme prosazovali budování nabourané imunity prostřednictvím trojkombinace: Immunity Star, Colostrum a Betaglukan a praxe ukázala, že jednodušším i levnějším postupem je podávání kapslí Penoxalu.

Druhá část systému se soustředí do www.symbivita.cz, je zcela odlišná, nic neprodává, věnuje se zdraví, nemoci a filozofii procesu uzdravování, vysvětluje podstatu a mechanismus nemocí a obsahuje i dvě poradny s lékařem.

SYMBIVITA
ve volném překladu znamená rovnováhu života a lze ji vnímat na několika rovinách. Kdykoliv je tato rovnováha narušena, projeví se nemoc.

Tělo je vybaveno imunitním systémem, právě ten má sloužit k udržování rovnováhy; má tělo ochránit proti škodlivinám a rozpoznávat látky pro tělo škodlivé, a naopak tolerovat látky tělu prospěšné. Kdyby tato tolerance nefungovala, nemohli bychom přijímat potravu, také na sliznicích by nemohly žít prospěšné bakterie a netvořily by lidskou mikroflóru.

- Pokud se člověk narodí s imunodeficitem = s chyběním některých složek imunitního systému, bude trpět častými infekcemi. Takové onemocnění je geneticky podmíněno, ale k poruše vybavení imunity může dojít např. vlivem viru, příkladem je AIDS.
- Pokud je "symbivita" narušena stresy, dojde i k narušení tolerance vlastních buněk, vytváří se sebedestruktivní program, kdy imunitní systém ničí vlastní tkáně, rozvíjí se tzv. autoimunitní onemocnění.
- Podobně lze popsat narušení tolerance vůči neškodným různorodým látkám, se nimiž přijdeme do kontaktu; imunitní systém na ně reaguje předrážděním, uvolní se histamin a rozvine se alergie na příslušné sliznici. Senná rýma, alergický zánět spojivek, astma, ekzém apod.

Histamin je tedy látka, která za patologických podmínek začne tělu škodit.

Ale zmíněný "histamin" je obsažen i v mnoha potravinách, jež běžně jíme, a neškodí nám. Histamin se totiž v potravině rychle rozloží a zpracuje enzymem diaminoxydázou (DAO), přirozeně se v těle vyskytujícím.

I v tomto případě je třeba mluvit o "symbivitě" - rovnováze života. Pokud se totiž vytvořila nerovnováha mezi množstvím histaminu a schopností enzymu DAO aktivně vykonávat svou základní roli (metabolizovat histamin), mluvíme o narušené "symbivitě".

Jestliže má např. strava příliš vysoký obsah histaminů a současně chybí enzym, organismus přestává histamin odbourávat, a ten se pak ve střevě začne projevovat různými příznaky, které mohou připomínat alergickou reakci. Ale nyní nejde o alergii. Jde o intoleranci na histamin kvůli nedostatečnému množství enzymu.

SYMBIVITA
uvádí své poznatky do praxe nejen články, ale aktivně je prezentuje na přednáškách a besedách.

V poslední době také ve spojení s naší zpěvačkou Paolli a violoncellistou Zbyňkem společně vytváříme příjemné večery, kdy posluchači dostávají informace a současně se i baví poslechem hudební produkce. Vlastně jsme tímto způsobem vystupovali po celý rok, dokud nás nezastavila protiepidemická opatření. I tehdy jsme používali např. rozhlas. Naše vystoupení se uskutečnilo v domově důchodů prostřednictvím místního rozhlasu a senioři zůstali ve svých pokojích a mohli nás slyšet.

V současné době provádíme designovou úpravu stránek. Jejich součástí budou blogy zaměřené na některá specifická témata, která nelze vyjádřit jednoduchým článkem. A máme již v provozu blogy, které souvisejí také s naší mimo-medicínskou aktivitou. Např. blogy týkající se historie a též duchovního rázu.

V aktivitě SYMBIVITY hodláme pokračovat i v roce 2021. Můžeme přijet kamkoliv v Jihomoravském kraji, kde působíme a kam budeme pozváni, kde bude taková aktivita žádoucí. Zajímají nás kluby, zájmové a společenské organizace a spolky, sportoviště, školy, školky, družiny. Naším cílem je informovat, povzbuzovat, ukazovat cestu nejen z chronické nemoci. V době covidové krize jsme přednášeli téma „Kladivo na covid“ a věříme, že najdeme téma pro každou situaci i v roce 2021.

Přejeme našim čtenářům, aby rok 2021 prožili v pohodě, a hlavně aby měli ve svém životě "symbivitu".

MUDr. P. Šácha




Doporučujeme

    VILCACORA STAR

    VILCACORA STAR je formule sestavena z rostlin, které obsahují látky podporující přirozenou obranyschopnost organismu. Jedná se zejména o v

    Zjistit více

    NONI FOR WOMEN STAR

    Doplněk stravy Morinda citrifolia – Noni – je rostlina s vyrovnaným obsahem složek a s příznivými účinky na imunitní systém, fyzi

    Zjistit více

    FLAX SEED STAR

    Zejména pro svůj vysoký obsah zdraví prospěšných omega 3 mastných kyselin je lněné semínko, potažmo olej z něho prospěšný pro celk

    Zjistit více

    ANTI-PARASITE

    Produkt ANTI-PARAZITE je jedinečnou směsí přírodních složek: Česnek pomáhá zvýšit antioxidační kapacitu organismu a odolnost vůči

    Zjistit více

    Gotu Kola

    (Pupečník asijský) Doplněk stravy: 100 vegetariánských kapslí Složení 1 kapsle: Gotu Kola 360 mg s vysokou biologickou aktivitou

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024