SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Nová rubrika






Na našem webu najdete v pravém sloupci novou rubriku, která nese název

Nikolčice-blog. Je určena pro obyvatele vesnice Nikolčice a také pro rodáky, kteří žijí kdekoliv ve světě. Věnuje se historii obce.

Prvního ledna 2020 byl v zasedací síni OÚ slavnostně zahájen
Rok historie Nikolčic v datech a souvislostech.

Na každý měsíc je naplánováno jedno desetiletí.

V lednu to bylo desetiletí 1900-1010 a navíc byla zpracována „Historie ochotnického divadla v Nikolčicích od roku 1904“, v únoru desetiletí 1911-1920, v březnu bylo prezentováno desetiletí 1921-1930 a „Historie vinařství v Nikolčicích“.

Tato desetiletí jsou zpracována ve formě nástěnek, ve formě prezentace s promítáním obrázků a konečně všechny údaje týkající se historie daného desetiletí jsou umístěny do tzv. otevřené knihy.

To vše se soustředí do klubovny, kam má každý občan, kterého zajímá historie, přístup v souvislosti s otevírací dobou knihovny a každé desetiletí je zahájeno prezentací s promítáním a diskusí.

Také je v tisku nová kniha o historii Nikolčic a nakladateli byly zaslány všechny podklady k tisku.

Jak každý ví, došlo k situaci nouze kvůli koronaviru a program byl zastaven v tom smyslu, že není možno uskutečňovat přednášky, knihovna je zavřena, a tedy také klubovna, kde je expozice.

Ale nezastavila se práce na sestavování nástěnek, otevřené knihy, ani prezentací.

Je zpracováno a naposledy bylo v březnu 2020 vystaveno desetiletí 1931-1940. Na duben je připraveno desetiletí 1941-1950, pokud to situace nouze dovolí, aby bylo prezentováno. Vzhledem k tomu, že je to historicky velmi důležité desetiletí, je rozděleno na tři části.

1940-1944 - období protektorátu, samostatný rok 1945 - osvobození obce a konečně 1946-1950, které je charakterizováno změnami po únoru 1948.

Dále je zpracováno a připraveno desetiletí 1951-1960 a také další důležité desetiletí: 1961-1970.

Také jsem založil tento blog – Historie Nikolčic, kde jsou zmíněné události přehledně zaznamenány a jsou každému volně k nahlédnutí na http://symbivita.cz/blog/.

Chci zdůraznit, že vše je stále bráno jako otevřený systém, do kterého může každý občan přispět svými dílem. Stále žádám o příspěvky, fotografie, informace, opravu informací, protože podané informace nemusejí být přesné, mohou být neúplné. Je stále hodně prázdných míst, kterou nejsou podchyceny.

Cílem je zaznamenat historii a uchovat ji pro budoucí generaci.


MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

    ROYAL WALNUT STAR

    Indikace je podobná jako u ANTI-PARASITE Doporučené dávkování 1 kapsle 2× denně. Složení Royal walnut (ořešák královský, Jugl

    Zjistit více

    SILICA STAR

    Extrakt přesličky rolní obsahuje kyselinu křemičitou (koloidní oxid křemičitý). která úspěšně napomáhá podporovat ukládání váp

    Zjistit více

    GOLD STAR

    Doporučené dávkování 1–3 tablety 2× denně. Při zvýšené zátěži až 6–8 tablet 2–3× denně. Složení

    Zjistit více

    Resveratrol 125 PRO Bioperine

    Doplněk stravy Resveratrol PRO podle receptury Dr. med. Michalzika obsahuje vysoce hodnotný přírodní trans-resveratrol, známý z tisícil

    Zjistit více

    ALOE ARBORESCENS - 830g

    Bio - originální receptura s medem bez alkoholu (830 g) Doplněk stravy podle originální brazilské receptury vyrobený z rostlin Aloe arbor

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024