SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Kdo má zájem o vyléčení

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

 

Tento čas mého důchodového věku se věnuji hlavně přednáškám a besedám s lidmi, kteří mají zájem o nalezení cesty k vyléčení jejich nemocí.

 

Při léčení je potřeba na prvním místě znát příčinu nemoci. Vysvětlit mechanismus působení patologie. Pojmenovat faktory, které podporují nemoc. Když znáte příčinu, víte jak funguje patologie a znáte cestu jak odstranit zatěžující faktory, můžete se léčit. Když se tato pravidla neuskuteční, léčba je neúspěšná. Když je popsána nějaká nemoc a přitom se pro léčení používá mnoho léků, či léčiv je to ukázka toho, že léčba je neefektivní a že neznáte příčinu.

 

První krok vede do ordinace lékaře.

 

Někdy příčinu nemoci nelze zjistit, dostupné diagnostické metody selhávají. Čím je vyšetřovací metoda přesnější a dokonalejší, tím je dražší, čím více vyšetřujete, tím více pojišťovny úpí, tím více tlačí na lékaře, aby vyšetřovali „racionálně“ a tím se více lékaři uchylují k „udržovací“ léčbě. Požádali jste lékaře o pomoc a on se snaží pomoci vám od utrpení, chce vás dostal do bezpříznakového stavu, abyste mohli dále existovat, a tak užíváte svůj lék, který  je hrazen pojišťovnou. Vše se dostává do klidu – potíže se zmírní, pojišťovna je spokojená, výrobce léku je spokojený. Co na tom, že nebyla zjištěna příčina vaší nemoci, a že se  nemoc přesunula do chronického stavu. Slovo „chronická nemoc“ v lékařské terminologii znamená nevyléčitelná. Jde o zamotaný kruh. Dostáváte dlouhodobě chemický lék, ten způsobuje vedlejší nežádoucí příznak, který vyžaduje užívat další lék, který ten nežádoucí příznak tlumí… Po čase vám dochází, že se potíže nelepší, ba naopak zhoršují a léky to nezvládají. Přesto, že si platíte zdravotní pojištění, jste nuceni hledat jiné řešení, klasická medicína již nepomáhá. Začínáte studovat knihu domácího lékaře, věnujete se dietě, různým filozofiím. Tajně navštěvujete léčitele, se strachem, aby se to nedozvěděl ošetřující lékař. Začínáte investovat do potravních doplňků, abyste své tělo pomohli dostat do rovnováhy. Přicházíte k závěru, že se vlastně musíte vyléčit sami..

 

Přírodní cestou ?

 

Různé společnosti a výrobci doporučují léčiva v kombinacích, které mohou za určitých okolností vykazovat efekt účinku. Využívají k tomu obecně známé vlastnosti daných ingrediencí. A to ale znamená, že někomu mohou vyhovovat, jinému nikoliv. Léčení má  být  vždy přísně individuální.  Základem  pro určení léčebného postupu je pro mne  uskutečněný hloubkový rozbor situace, ze kterého má vycházet léčebný postup. A má se řídit podle známého pravidla.

.. Jestli existuje nějaký příznak - je léčen - a přesto příznak pokračuje, pak to znamená, že léčení neřeší příčinu…

Obsažené ingredience takových kombinací jsou zajisté obecně dobré. Při bližším studiu složení je vidět, že se výrobci snaží nakombinovat co nejvíce zázračných bylin.  A používají argumenty, že tu či onu bylinu používají domorodci třeba v Peru, nebo že je používána v tradiční čínské či indické medicíně a že ti lidé nestonají, nemají rakovinu apod. Jistě je můžete užívat a dávkování si určit podle doporučení výrobce.

Je však třeba vzít na vědomí, že toto nejsou léky, ale jsou to potravní doplňky. Výrobce v doporučení ze zákona nesmí uvádět léčebné dávkování !! Jde přeci o prevenci ne o léčení. A pro prevenci to má stačit.

Spektrum látek je tzv. multifunkční, které se snaží zasáhnout  širokou oblast ve snaze  vytvořit  homeostázu, tedy situaci kdy mají tkáně a buňky optimální podmínky k normálnímu fungování.

Ale je třeba si položit otázku. Proč mé buňky normálně nefungují? Udržím chod buněk těmito prostředky, ale co se stane, když je přestanu brát ?  Pokud se po vysazení takových prostředků znovu objeví potíže, pak je jasné, že tudy cesta nevede. Můžeme je použít krátkodobě na zvládnutí současné únavy, pocitu vyčerpanosti apod, ale nelze se na ně spoléhat trvale.  Existuje fyzikální zákon akce a reakce. Bez akce nemůže být reakce. Nemoc je reakce a je tedy jasné, že musí existovat akce= příčina.

Pokud nemoc pokračuje je jasné, že existuje stále něco, co nemáte zpracováno. A jakákoliv orientace na další a další prostředky, či léčiva bude mít stejnou či podobnou reakci, která však k vyléčení nevede.

Když nemůžete najít příčinu nemoci dostupnými metodami, nezbývá než situaci analyzovat a hledat příčinu v sobě samém. Ve způsobu myšlení, v přístupu ke svému tělu, k biorytmům těla, k přirozeným zákonům zdraví.

 

Jedna praktická moudrost říká: „Když se ve svém zdraví dostaneš do nepříznivé situace, nedostaneš se z ní, dokud hranici svého duchovního poznání neposuneš o stupeň výše, neboť člověk není jenom tělo, ale také duše a duch. Musíš pochopit, co tvá nemoc znamená, proč přišla, a co ti přináší. A pokud to pochopíš, pak teprve se začneš uzdravovat.“

 

MUDr. P. Šácha

Doporučujeme

    GINGER STAR

    Zázvor podporuje trávení, příznivě působí proti nevolnosti, zvláště v období časného těhotenství a při cestování, odstraňuje p

    Zjistit více

    CLEANSER STAR

    Směs pro zdravé trávení a střevní funkce, detoxikaci, posílení imunity a vitality, podporu pokožky a nehtů. Plantago ovata - Psylli

    Zjistit více

    Penoxal 100 mg

    Penoxal má 100% přírodní složení obohacené o vitamín C a beta glukan, které přispívá k nomální funkci imunitního systému. Penox

    Zjistit více

    UltiCare LT-99 Best

    je složen z generátoru pulzů + z mini a maxi aplikátorů Malý polštářový aplikátor (A1C)+ dlouhý polštářový aplikátor (A4C)

    Zjistit více

    YUCCA STAR

    Juka je přírodní účinný čistič organismu, obsahuje mnohé enzymy, chlorofyl, antioxidanty, ale především steroidní saponiny, které se

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024