SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Hodnocení roku 2023 z pohledu SYMBIVITY

Je dobré si nejprve pročíst hodnocení roku 2022, aby se připomenuly okolnosti, na které navázal rok 2023.

https://www.symbivita.cz/clanek/Hodnoceni-roku-2022

Rovnováha života – je název naší malé knížky, kterou prosazujeme a s níž provádíme tzv. autorská čtení a besedy, jezdíme tam, kde o takovou aktivitu mají zájem: do knihoven, do klubů, mezi seniory, mezi sportovce, přednášíme rodičům dětí, které ve školce trpí na rýmy, kašel, berou opakovaně antibiotika a „úspěšně“ příznaky léčí potlačujícími léky s účinkem protizánětlivým.

Kvůli vzdálenostem jsme se pohybovali pouze v Jihomoravském kraji.

Témata byla různorodá:

Kromě těchto tematických přednášek jsme rozvíjeli cyklus autorských čtení z naší druhé knihy Rovnováha života a šlo v nich o to, že jsme reagovali v besedě na dotazy posluchačů a věnovali jsme se pak jejich konkrétním nemocem, které chtěli diskutovat. Ukázalo se, že tento způsob vedení přednášky je pro posluchače nejpřínosnější. Každá přednáška byla zcela jiná. Konkrétní, dle zájmu posluchačů. Jedno měly přednášky společné a nezáleželo na tématu. Totiž na přednášku přicházeli lidé, kteří mají nějaké chronické onemocnění a nevědí si s ním rady. Rozpačitě argumentovali, že jejich léčení nemá řešení. Zdravotní systém jim nepřináší uspokojivé řešení, dokáže pouze nemoc zpomalit, utlumit bolest či zánět, ale problém stále pokračuje. Bylo jim vysvětleno, že jejich nemoc nezačala v okamžiku, kdy se u nich příznak objevil a nemoc je začala trápit, ale že jejich nemoc má příčinu v hluboké minulosti, plíživě se navyšovala a v jejich těle se vytvořily podmínky k nemoci. A lékař, který je celou dobu léčil postupem užívání léčiv na potlačení projevů nemoci, jim nyní, když se nemoc dostala do chronického stavu, sdělil, že se to nedá léčit.

Každý člověk byl u své nemoci na začátku, musí být také u svého léčení i v době chronického stavu a nemůže se spoléhat jen na to, že problém řeší lékař pomocí léku. A při každé přednášce padla výzva k posluchačům tohoto znění:

Uspořádejme stejnou přednášku ještě jednou, ale tentokrát s sebou vezměte své blízké a známé, aby oni, když jsou ještě na začátku, mohli být informováni, jak mají postupovat při řešení akutních nemocí, aby se problém nerozvinul do chronického stavu.

Občas se nám skutečně podařilo přednášku opakovat, ale ti mladší, kteří by to měli slyšet, nepřišli. Jejich seniorští rodiče jen bezradně krčili rameny s tím, že mladí nemohou, mají hodně práce, nemají na přednášku čas.

Ale přesto jsme v přednáškové aktivitě pokračovali, dokonce jsme v letních měsících vyšli na ulici, rozvíjeli jsme tam rozhovory na toto téma a dávali kolemjdoucím do rukou pozvánku, aby přišli na přednášku ještě ten podvečer. Večer jsme pak byli plni očekávání, zda přijdou. Přišli, jen jich bylo málo. I těm jsme sdělovali důležité informace a nabídli jim některou z našich internetových poraden na www.symbivita.cz.

Na ulici jsme potkávali mladé lidi a odhadem v 80 % měli v ruce mobil, na uších sluchátka, v puse cigaretu, evidentně byli v jiném světě, než aby se zajímali o zdraví nebo chtěli přijít na přednášku.

 

Pro rok 2024 se chystáme vydat třetí knihu s názvem Duchovní kapitál, máme připraven podobný program, který bude přinášet povzbuzení, dávat naději a ukazovat cestu světla, a to nejen v oblasti léčení nemocí, ale i celkově v životě. Vždyť naše společnost má v názvu slovo SYMBIVITA, což volně přeloženo znamená Rovnováha života.

 

MUDr. P. Šácha

 

Doporučujeme

    CINNAMON STAR

    Skořicovník podporuje funkci zažívacího systému a funkci střevního traktu. Obsahem silic, zvláště cinnamaldehydu, dále slizu a beta-si

    Zjistit více

    LIFE STAR

    Potravní doplněk Kořen rdesna mnohokvětého přináší duševní klid a současně ani v nejmenším netlumí myšlenkové procesy. Jedi

    Zjistit více

    T-Regul

    s draslíkem k udržení normálního tlaku krve Nutraceutikum - funkční doplněk stravy s vysokou biologickou aktivitou, 100% čisté = bez p

    Zjistit více

    CHLORELLA PURA 500 g

    Sladkovodní řasa Chlorella pyrenoidosa je rostlina mikroskopické velikosti výjimečná svým jedinečnýmobsahem bílkovin, chlorofylu, betaka

    Zjistit více

    NONI FOR WOMEN STAR

    Doplněk stravy Morinda citrifolia – Noni – je rostlina s vyrovnaným obsahem složek a s příznivými účinky na imunitní systém, fyzi

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024