SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Zrcadlo nastavené nemoci

V poradně  jsem za léta jejího trvání vyslechl mnoho lidských příběhů. Všechny vyprávěly o nemoci, o trápení, o nepochopení svého stavu.

Dnes budu informovat o jednom složitém projevu nemocného člověka, totiž o jeho předpojatosti.

Mnoho životních událostí ovlivnilo pacienta natolik, zvláště pokud trpí chronickou nemocí, že se stal předpojatým, a vůbec si to neuvědomuje. Do mysli si vštípil svůj vlastní názor, dlouhá léta je léčen podle jistých zvyklostí a tradic a zjišťuje, že se jeho problém nelepší, že léky, které užívá, mu neprospívají, začne si tvořit vlastní teorii, co je správné, jak by to mělo být, ale nemá v tom jistotu, jako by potřeboval něco více, ale neví, co vlastně potřebuje. Vytvořil si určitý model své představy a potřebuje někoho, kdo mu tu teorii potvrdí. Mimo jiné diskusní pořady a "chaty" na internetu navštíví také naši poradnu. A tehdy vidíme, jak svůj problém není pro svou zaujatost a předpojatost s to pochopit, a nepřijímá jiný názor. Při detailnějším rozboru se ukazuje, že vlastně nepřijímá názory od nikoho. Je to až tvrdohlavost.

Má v sobě blok. Předpojatost vypíná ostražitost, přirozenou obranu a v mysli tvrdohlavého a předpojatého jedince se usadí hlavní téma: "Raději budu trpět, než abych připustil jiný názor".

Takový pacient většinou poradnu brzy opustí. Pokud se neuplatní jeho názor, pak mu poradna nevyhovuje.

Nepředpojatý obraz BIBLE

Při čtení Bible se také dočteme o tom, že pro správné vedení křesťanského života je třeba nejprve odstranit předpojatost, jinak prožíváme veškerý život v konfliktech a nemocech.

Jestliže chceme Bibli dobře rozumět, musíme dbát na tři věci:

-      Předně bychom neměli číst o Bibli, nýbrž tuto knihu samotnou.

-      Za druhé bychom neměli o Bibli mluvit, nýbrž nechat mluvit Knihu samu, tzn. nechat přečtené na sebe působit.

-      Za třetí: Musíme uznat Boha jakožto jejího Autora a Bibli přijímat coby Boží slovo.

Bible je obdivuhodná kniha. Obsahuje životní příběhy, básně, písně, přísloví, proroctví, popisy cest, vyprávění událostí k našemu poučení.

Jejími pisateli byli někdy králové, jindy rybáři, kněží, pastýř, lékař, celník a mnozí obyčejní lidé, které si Autor vybral podle Své vůle.

Bible nepopisuje žádné „supermany“, nýbrž lidi, jako jsme my. Podává zprávu o takových, kteří měli těžkosti, cítili se před Bohem provinilí, nebo měli jiná trápení. Ukazuje nám lidi s jejich přáteli i nepřáteli; mluví o příbězích věřících lidí, kteří chodili s Bohem, ale i těch, kteří nechtěli ani uznat Boží existenci. V tomto ohledu je zcela praktickou knihou.

Okolnosti, ve kterých dnes žijeme, vypadají sice jinak, než když byla Bible psána, ale člověk sám se ve svém charakteru vůbec nezměnil.

Bible poukazuje především na Osobu, jejíž jméno zná snad každý: na Ježíše Krista. Známe Ho skutečně dobře? Učenci si nad Ním dodnes lámou hlavu.

Na otázky o Ježíši odpovídá Bible. Kdo ji čte, může si o Něm vytvořit nepředpojatý obraz.

Uvedl jsem zde myšlenky z Dobré setby 2014, jež stále, i dnes dobře zapadají do tématu předpojatosti.

Velmi často přicházíme při rozhovorech s pacienty na téma víry, milosti, Božího spasení, osvobození nebo třeba na téma být v zajetí nemoci, závislosti na lécích, drogách, cigaretách, být otrokem systému, hypotéky, nemožnosti najít si práci, světského způsobu života, egoismu, sebestřednosti a mnoha dalších.

A tehdy se předpojatost ukáže nejvíce, je to jako nastavené zrcadlo.

Kdo se předpojatě postaví k Bibli s odmítnutím, není schopen pochopit, co se s ním děje. Samozřejmě tomu pak také odpovídá výsledek léčení jeho chronické nemoci.

Mohu to dokumentovat příklady svých pacientů, které jsem potkal před léty a vysvětloval jim postup, kterým se mohou dát, ale oni názor nepřijali, nedokázali pohlédnout do zrcadla své nemoci. S některými jsem se setkal znovu o několik let později. Jejich příběh se odvíjel podle jejich předpojatého vzoru, jen s tím rozdílem, že navštívili mnoho dalších lékařů, odborných pracovišť, utratili hodně peněz a svou nemoc si potvrdili tlustou složkou dokumentů.

MUDr. P. Šácha

Doporučujeme

    SPIRULINE STAR

    SPIRULINE STAR obsahuje vlákninu, spireina a vitamin C. Spirulina je mikroskopická vodní řasa, která je významným zdrojem proteinů, karot

    Zjistit více

    RASPBERRY STAR

    PRO EFEKTIVNÍ KONTROLU HMOTNOSTI Doporučené dávkování 1–2 kapsle 2× denně. Složení Složení 2 kapslí: Malinový keton 200 mg.

    Zjistit více

    NEMATODLE STAR

    Doplněk stravy Chutný sirup obsahující složky podporují činnost trávicího traktu, močových cest a obranyschopnost organismu. Tent

    Zjistit více

    SHOCK STAR

    Žraloci jsou pravděpodobně nejdéle žijící obratlovci na Zemi, zatímco jiné druhy fauny vymizely. Tento predátor si během svého dlouhé

    Zjistit více

    GREEN TEA STAR

    GREEN TEA STAR obsahuje extrakt ze zeleného čaje, který se v čínském lékařství používá již od nepaměti pro udržení zdravého těla

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024