SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Znáte moučku z hroznových jader?






Složení produktu
Moučka – vzhledu kakaa nebo karobu - neobsahuje lepek , ani laktózu. Je velice bohatá na vlákninu, obsahuje ji z 84%, z toho 64% tvoří vláknina enzymatická. Dále je bohatá na přírodní antioxidanty, jako jsou katechin a epikatechin, a především OPC procyanidin.

Cenná složka
Procyanidin je nejsilnější známý antioxidant, asi 50x silnější než vitamín E. Toto množství bylo objeveno pouze v moučce z hroznových jader. Moučka napomáhá k cílené přirozené ochraně buněk místo neúčinných, nebo dokonce škodlivých doplňků stravy. Je vyznamenána CMA-Spezialitätenpreis 2003. Moučku je možné užívat denně jakožto přírodní doplněk výživy.

Použití produktu
VITIS Moučka z hroznových jader se získává po vylisování oleje pomletím pokrutin. Tyto pokrutiny obsahují OPC - velice silný antioxidant, v tomto množství doposud objevený pouze v hroznovém jádru.

Moučka z hroznových jader se snadno používá. Přidává se jako přísada (5 - 7%) do těst: Nejen chléb, ale i koblihy, pizza, pečivo a koláče mohou být obohaceny pěti až sedmi procenty moučky. Příslušné množství obvyklé mouky se nahradí moučkou z hroznových jader, která má neutrální chuť.

Moučku můžeme použít také coby přídavek do jogurtu nebo müsli – jednu čajovou lžičku samotného prášku do něj zamícháme.

Moučka může být použita k pomoučnění masa nebo ryb před smažením. Místo trojobalu z mouky, vajec a strouhanky, která nasákne tukem, maso obalíme v této moučce nebo moučkou maso jen poprášíme a opečeme poté na oleji z hroznových jader, lisovaném zastudena. Pečeně zůstává zvlášť šťavnatá a je pěkně křupavá.

Moučkou z hroznových jader ochutíme své ranní „ovocné kakao“: Do čtvrtlitrového hrnku nasypeme tři lžičky pohankového nápoje v prášku, tři lžičky syrovátky nebo sójového mléka (vše sypké) a jednu lžičku moučky z hroznových jader. Zalíváme malým množstvím horké vody a po promíchání v hustou kašičku vodu dolijeme. Díky ingrediencím je „mléko“ příjemné chuti samo o sobě, je ho ovšem možno dosladit medem či cukrem.

Podle zdroje: http://www.vitis-vital.cz/

sepsala a doplnila
PhDr. P. Šáchová



Doporučujeme

    SELENIUM STAR

    Selen je součástí enzymu glutathionperoxidázy, která se společně s vitaminem E významně podílí na odstraňování škodlivých látek z

    Zjistit více

    APPLE CIDER VINEGAR

    Aktivní složkou jablečného octa- APPLE CIDER VINEGAR - je kombinace minerálů a kyseliny octové. Z minerálů se jedná zejména o draslík,

    Zjistit více

    BIO JEČMEN Green Ways (300 g)

    Ječmen Green Ways je enzymatický elixír plný života. Představte si mladou rostlinku ječmenné trávy, jak klíčí, proráží tvrdou krust

    Zjistit více

    C-M-Z-3 STAR

    Vápník napomáhá normální srážlivosti krve, podporuje energetický metabolismus, činnost svalů, funkci nervových přenosů, funkce tráv

    Zjistit více

    SILYMARIN STAR

    Domovem ostropestřce mariánského – Silybum marianum – je Středomoří. Zdrojem účinných látek jsou listy a semena. Od dob Ježíše Kr

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2025