SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Porovnání reishi






V našem e-shopu je umístěno hned několik výrobků, jež obsahují reishi - lesklokorku lesklou, ganoderma lucidum. Proč? Je rozhodující cena? Způsob zpracování? Jde o čistý extrakt, anebo jde o biomasu, tak jak ji najdeme v přírodě? Je tedy hodně pohledů na to, který produkt s Reishi si vybrat.

Je třeba se také zajímat o to, jak se základní složka získává, jak probíhá sběr, zpracování, a to s ohledem na zachování vitaminů a aktivních enzymů.

Obsahuje houbový prášek plísně?
Na toto téma najdete studie, které si protiřečí, jedni tvrdí, že prášky obsahují plísně, druhá skupina píše, že ne (a proto některé firmy vystavují certifikát), a dále se u extraktů ví, že dochází k posunu účinku.

Extrakt, nebo prášek?
EXTRAKT má rychlejší výsledky. Má výhodu vysoké koncentrace polysacharidů (beta-D-glukany) a triterpenů.
PRÁŠEK = biomasa se získává jemným pomletím houby či podhoubí. Obsahuje více cenných látek (enzymy, vitaminy, minerály, stopové prvky a další fytolátky) pro udržení biologické rovnováhy a maximální regeneraci. Někteří používají termín balast a snaží se jej výrobou co nejvíce odstranit. Nicméně v přírodě je vše dokonale vymyšleno a pro komplexní účinek je tu onen balast žádoucí…

Technologie výroby dle Health Detox
Moderní, studenou extrakcí se zpracovávají pouze nejúčinnější části hub. Sonicko-enzymatická hydrolýza: Jemně rozemletá (80 μm) houba se ponoří do aktivního roztoku, specifické ultrazvukové vlny střídající vysoké a nízké frekvence vytvoří kavitační efekt, vakuové bubliny. Imploze bublin způsobují ohromné smykové síly, které rozruší chitinové stěny buněk, poté do roztoku přidané enzymy ještě zvýší biologickou dostupnost živin.
Prášek obsahuje spóry (semena), jsou nejvýživnější, avšak prakticky nestravitelné. Proto se rozrušují moderní metodou (shell-broken); ta zajistí dostupnost biologicky aktivních látek.

V sušené houbě (prášku / biomase) je k dispozici 0,5 až 3 % polysacharidů, záleží na houbě. V extraktech získáte 20 – 30 % polysacharidů. Ty jsou koncentrovanější než houbový prášek.

Příklad pro představu
Pokud je doporučené dávkování cca 2g extraktů medicinálních hub denně (4 kapsle po 500mg), potom by člověk musel sníst 40-50g sušených hub / biomasy denně (to je 20-25 kapslí / tabletek po 500mg denně), aby vůbec došlo k nějakému terapeutickému účinku!

Dlouhodobým klinickým testováním bylo zjištěno, že množství polysacharidů kolem 30 % je pro terapii optimální. Pokud bude koncentrace nižší, bude nižší účinnost. Pokud bude koncentrace vyšší (40 a více %), bude to na úkor ostatních účinných látek, výsledný produkt se bude blížit čisté substanci a zároveň zde bude výrazný posun v účinku od surové houby. To znamená, že reishi už nebude mít komplexní účinek houby, důležitý třeba u onkologických problémů apod.

Je složité se v tom vyznat, který výrobce má certifikát o kvalitě, odkud bere základní surovinu, jak ji zpracovává, jaký dává poměr mezi houbovou masou a extraktem.

Pokud chcete užívat reishi, je důležité vědět, čeho chcete dosáhnout. Vaše rozhodnutí by mělo následovat po rozboru vaší situace s ošetřujícím lékařem, co je podstatou a zda reishi může do procesu zasáhnout, a pak si zvolit variantu. Například - silný extrakt pro krátkodobý efekt, anebo kombinovaný efekt (biomasa + extrakt), což je přirozenější, mají efekt pomalejší, ale spolehlivější. Takové produkty se mají užívat dlouhodobě, a proto je pro pacienta podstatná cena - většinou volí ty levnější, s nejistým efektem.

A konečně - každý člověk jinak reaguje a má jinou podstatu své nemoci. To znamená, že když produkt pomůže jednomu pacientovi, neznamená to, že bude fungovat druhému.

Vidíte tedy, že těch faktorů, jak hodnotit produkt, je hodně. Zde tedy uvádím základní přehled produktů.


Přehled produktů uvádět nesmíme, čtenář si může listovat v E- shopu a nebo napsat do poradny.


Pro potřeby www. SYMBIVITA a e-shopu SYMBINATUR
zpracoval
MUDr. P. Šácha



Doporučujeme

    ALOE VERA+CHLOROPHYLL STAR

    Potravní doplněk - antioxidační účinky - imunita - vitalita - produkce hemoglobinu - detoxikace - játra a žlučník - zdravé t

    Zjistit více

    ROYAL WALNUT STAR

    Indikace je podobná jako u ANTI-PARASITE Doporučené dávkování 1 kapsle 2× denně. Složení Royal walnut (ořešák královský, Jugl

    Zjistit více

    NU-sůl

    Nu-sůl je náhrada kuchyňské soli bez sodíku a glutamátu s draslíkem a nahrazuje kuchyňskou stolní sůl//NACL/ v naší domácnosti. Je

    Zjistit více

    Omega-3 Plus

    Doplněk stravy obsahující důležité omega-3 mastné kyseliny EPA a DHA s důležitými vitamíny B9 (kyselina listová), B1, B6, B12. Omeg

    Zjistit více

    CellaWell

    Potravní doplněk s obsahem rostlinných extraktů, vitálních hub a dalších přírodních látek pro přirozenou podporu imunitního systému

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024