SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Pomalejší stárnutí s OPC






Naše tělo je samoléčicí se systém. Příčinou většiny chorob je nedostatek životně důležitých látek, které si tělo nedokáže vyrobit samo, takže je odkázáno na jejich příjem ve stravě. Patří sem vitamin C a jeho kofaktor OPC. Pokud má tělo tyto látky neustále k dispozici, může se nejen samo léčit, ale i udržovat ve zdraví a vitalitě. Kombinace vitaminu C a OPC je skutečným elixírem mládí pro naše tělo.

OPC je zkratka pro "Oligomerický ProanthoCyanidin". Je to přirozená látka, vyskytující se v mnoha rostlinách, ale většinou ve slupce, jádrech nebo v pecce, tedy v částech, které odhazujeme, takže přesto, že konzumujeme ovoce, které obsahuje OPC, máme této látky nedostatek. OPC je nejsilnější ze všech v současnosti známých antioxidantů, 18 - krát silnější než samotný vitamin C a 40 - krát silnější než vitamín E.

Proces slučování kyslíku s jinými chemickými prvky nazýváme oxidace. I za naše zjevné stárnutí vděčíme z velké části právě jí. Oxidaci však provází i vznik volných radikálů. Ty nejenže mají velký podíl na vzniku některých chorob, ale jsou v prvé řadě odpovědné za proces stárnutí, kterému všichni podléháme.

Tento proces je sice naprogramován v našich genech, ale stejně je v nich naprogramována i optimální délka našeho života - kolem 130 let. Předčasné stárnutí je zapříčiněné částečně volnými radikály. Právě zde se nabízí kombinace vitamínu C a kofaktoru OPC jako "prostředek proti stárnutí". Neboť když se v těle nachází mnoho volných radikálů, nastanou takové oxidační procesy, které agresivně poškozují buňky. Následkem jsou choroby, především však předčasné stárnutí. To značí, že člověk si skutečně může prodloužit život, když pomocí vitamínu C a kofaktoru OPC drží v šachu volné radikály. Tím poklesne i tvorba vrásek, takže člověk bude i navenek vypadat mladší. Především se tak však bude cítit. A to je snad ta nejdůležitější věc.

OPC zabraňuje, aby se krevní destičky spojovaly, nebo aby se zachycovaly na stěny žil. Síla a nepoškozenost kapilárních cév je hlavní faktor pro naše zdraví. Člověk je tak starý, jako jsou jeho cévy a zde může OPC působit rozhodující měrou preventivně. I při křečových žilách to může být zásadní pomoc. Odstraňuje i edémy a otoky a zpomaluje stárnutí pokožky. OPC ochraňuje i před slunečním zářením, protože zabraňuje působení ním uvolněných volných radikálů. Výrazně zlepšuje mozkové funkce, pomáhá při senné (alergické) rýmě a stresu. Optimalizuje zrak a zvláště nezbytný je pro kuřáky, protože kouření znásobuje volné radikály se všemi škodlivými následky.

OPC je obsažené ve vysoké koncentraci zejména v červeném víně, protože červené víno na rozdíl od bílého kvasí se slupkami, zrnky a stopkami, a tak přijímá OPC. Zde tkví i tajemství populárního "francouzského paradoxu": lidé pravidelně pijící červené víno žijí déle a méně podléhají infarktům přesto, že samotný alkohol je zdraví škodlivý. Ačkoli některé jiné návyky ve stravování a způsobu života Francouzů nejsou právě vzorové, ovlivňuje pravidelná konzumace červeného vína a s ní související příjem OPC toto působivé prodloužení života.

Objev působení OPC by mohl znamenat zajištění výrazně delšího života ve zdraví. Při vyšším obsahu OPC má naše krev podstatně méně fibrinogenu, bílkoviny podporující srážlivost, protože OPC rozpouští sraženiny. Kromě toho působí odlehčeně na cévy a rozšiřuje je a tím snižuje krevní tlak. U žen OPC podněcuje zvýšenou tvorbu estrogenu.

Naše tělo si však - stejně jako v případě vitaminu C - nemůže OPC vyprodukovat samo, takže je odkázáno na jeho pravidelný přísun. OPC nemůže ani nahradit vitamín C, ale oba se navzájem potencují a dokáží být neporazitelným týmem. Jako denní dávka OPC se doporučuje 50 až 100 mg, přičemž toto množství lze bez zaváhání zvýšit. OPC se vstřebá během několika minut v ústní sliznici a o několik minut později je již prokazatelné v krvi. Díky tomu, že OPC má malé molekuly, prochází (podobně jako vitamin C) i přes takové překážky, přes které se jiné substance nedostanou, a tak může působit i na krev, mozek a míchu. Už 24 hodin po příjmu OPC se výrazně zvýší odolnost cév. A mimořádně důležité je, že OPC spolu s vitamínem C vždy rozvine své blahodárné působení jako u 18 - ročních, tak i u 80 - ročních.

Ochrana proti volným radikálům. OPC je směsí látek s unikátními vlastnostmi. Posiluje celý organismus a především imunitní systém, zvyšuje výkon a dodává energii. Ošetřuje pleť a dokonce může být velmi účinná při respiračních onemocněních, poruchách spánku a zažívacích obtížích. Jak je to vůbec možné, že jediná látka dokáže odstranit tak různé problémy týkající se různých částí těla? Existuje totiž jeden hlavní spouštěč většiny našich zdravotních problémů. Příčinou jsou volné radikály. Tyto poškozují buňky, buněčné struktury a DNA. Existuje celá řada faktorů, které vedou k tomu, že se volné radikály množí velkou rychlostí: nikotin, stres, nadměrná konzumace alkoholu, příliš mnoho slunění, klimatizace, znečištěné ovzduší, ozón, léky, nadváha, nemoci a nadměrná fyzická zátěž, jako je vrcholový sport.

Pokud by nám příroda nedala antioxidanty nebo "lapače radikálů", byli bychom vydáni napospas volným radikálům. S pomocí těchto úžasných látek se umí organismus efektivně bránit proti působení agresivních molekul. Antioxidanty neutralizují útočníky a přeměňují je na neškodné produkty metabolismu. Při tomto procesu se spotřebovávají antioxidanty. Proto je nutné zajistit jejich dostatečný přísun potravou nebo výživovými doplňky. K nejefektivnějším antioxidantem, které nám příroda nabízí, patří OPC.

Krásná pleť díky OPC. Kdo by nechtěl mít zářivou, hladkou a napnutou pokožku až do vysokého věku? Je to snem téměř každé ženy. OPC může pomoci přiblížit se k tomuto snu. Suchá, drsná pokožka je již po několika dnech vnitřního užívání OPC opět jemnější a hladší. I při alergiích, neurodermitidě a nečisté pokožce má OPC pozitivní, regenerační účinek. Kromě toho tato směs substancí chrání pokožku před poškozováním volnými radikály, které se například nadměrně tvoří působením UV záření. OPC se nestarají viditelně jen o povrch pokožky, ale i tkáň nacházející se pod pokožkou zůstává díky OPC déle hladká a elastická, protože OPC podporuje syntézu kolagenu, který je součástí tkáně a zabraňuje jeho poškození.

Tolik teorie uvedené ve zdroji:
MERCURY, spol. s r.o., Lazovná 11, 97401 Banská Bystrica , (uvedeno se svolením společnosti)

Čtenář si dnes, kvůli legislativním omezením, musí sám hledat cestu, jak si může pomoci, a buď přejde na e-shop www.symbinatur.com a zde si příslušný produkt najde, nebo může svůj dotaz napsat do poradny.

MUDr. Pavel Šácha


Doporučujeme

    Resveratrol 125 PRO Bioperine

    Doplněk stravy Resveratrol PRO podle receptury Dr. med. Michalzika obsahuje vysoce hodnotný přírodní trans-resveratrol, známý z tisícil

    Zjistit více

    Graviola

    Graviola - výživový doplněk. Vodně - lihový roztok s extraktem z listů rostliny Annona muricata. Celkově vylepšuje svěžest a vitalit

    Zjistit více

    pH - Indikační proužky

    Super senzitivní indikační proužky na měření pH moči - 100 ks. Škála pH 4,5 - 9,0

    Zjistit více

    Reishi

    podle receptury Dr. med. Michalzika Doplněk stravy. Reishi (Ganoderma lucidum) známé také jako houba nesmrtelnosti nebo houba věčného m

    Zjistit více

    Resveratrol 125

    Doplněk stravy. Resveratrol podle receptury Dr. med. Michalzika obsahuje vysoce hodnotný přírodní trans-resveratrol, známý z tisícilet

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024