SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Osteoporóza nemá šanci




Osteoporóza
Jedná se o metabolickou kostní chorobu s procesem řídnutí kostní tkáně. V kostech se vytvářejí "póry" a dochází k úbytku vápníku i jiných minerálů. Je to degenerativní onemocnění, kde příčinou může být chybná výživa s nadbytkem bílkovin, nedostatek pohybu, pokročilý věk, nebo (u žen) menopauza s nedostatkem hormonů.

Potíže se dostavují v podobě snadné lomivosti kostí, bolestí zad, dále pak i zmenšení tělesné výšky, či celkově snížené pohyblivosti atd.




Prevence
Je nutno hovořit o včasné prevenci. Začněte na osteoporózu myslet již ve 38 až 40 letech, nikoli až v šedesáti, kdy je již osteoporóza manifestní.

Vím, že je to těžké, stále slýchám, jak je v dnešní době vše složité - vyjít s platem, a dokonce si ještě spořit na důchod, natož když chcete spořit dětem - a teď byste se měli starat ještě o své zdraví a užívat preventivní produkty - kombinace minerálů, vhodné zejména pro prevenci osteoporózy a opotřebení chrupavek. Její užívání se doporučuje také při svalových křečích, nebo např. ženám v období klimakteria.

Vitamin D3
je jediný vitamin, který může tělo vyrábět ze slunečního záření. Vitamin D přispívá k normálnímu vstřebávání vápníku a fosforu a jejich využití v těle, pomáhá udržovat správnou hladinu vápníku v krvi. Zúčastňuje se procesu dělení buněk a přispívá k normální funkci imunitního systému. Podílí se na udržení normálního stavu kostí a zubů. Pomáhá udržovat normální činnost svalů.

Vápník
napomáhá normální srážlivosti krve, podporuje energetický metabolizmus, činnost svalů, funkci nervových přenosů, funkce trávicích enzymů a stav kostí a zubů. Podílí se na procesu dělení a specializace buněk.

Hořčík
se podílí na snížení míry únavy a vyčerpání. Podporuje elektrolytickou rovnováhu a normální energetický metabolizmus, činnost nervové soustavy, činnost svalů, syntézu bílkovin, psychickou činnost, normální stav kostí a zubů. Přispívá k procesu dělení buněk.

Zinek
podporuje normální metabolizmus kyselin a zásad, metabolizmus sacharidů, rozpoznávací funkce, syntézu DNA, plodnost a reprodukci, metabolizmus makroživin, metabolizmus mastných kyselin, metabolizmus vitaminu A, syntézu bílkovin, normální stav kostí, vlasů, nehtů, pokožky a zraku a imunitní systém. Udržuje správnou hladinu testosteronu v krvi. Podílí se na procesu dělení buněk a jejich ochraně před oxidačním stresem.

Měď
pomáhá udržovat normální stav pojivových tkání, energetického metabolizmu, činnost nervové soustavy, pigmentace vlasů a pokožky, přenosu železa v těle a imunitního systému. Přispívá k ochraně buněk před oxidačním stresem.

Mangan
přispívá k normálnímu energetickému metabolizmu, podporuje stav kostí, tvorbu pojivových tkání a přispívá k ochraně buněk před oxidačním stresem. Mangan se váže na skupiny sulfidů, a tak podmiňuje lámavost kostí. To je nejnovější poznatek.

Bór
je nekovový prvek v lidském organizmu a v potravě ve stopovém množství. Ovlivňuje metabolizmus výše uvedených prvků, a tím zdraví kostí a šlach. Snižuje vylučování vápníku močí, což je výhodné ve vztahu snížení rizika osteoporózy.
Zdroje bóru - hrozinky, sušené švestky a ořechy. Ovoce, zelenina a luštěniny.

Doporučení, aby osteoporóza neměla šanci
Dbát na dostatečný přísun vápníku ve stravě. Potřebu vitaminu D zajišťovat pobytem na čerstvém vzduchu a rozumným sluněním. Dále zajišťovat normální přísun bílkovin, méně solit, alkohol požít pouze příležitostně. Nekouřit. Pohybem a cvičením uvolňovat zkrácené svaly, zlepšovat svalovou sílu, držení těla a stabilitu. Vhodný je pravidelný NORDIC WALKING - turistika v nenáročné krajině. Sport bez extrémní fyzické zátěže, jízda na kole, plavání.


MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

    CA-REgener

    protizánětlivé, regenerační složení nutraceutikum - funkční doplněk stravy s vysokou biologickou aktivitou, 100% čistý = bez přím

    Zjistit více

    EMPEROR STAR

    Doporučené dávkování 2–3 tablety denně nalačno s 2–3 dl vody, večer nejpozději 3 hodiny před spánkem. Složení Vápník (

    Zjistit více

    FLAX SEED STAR

    Zejména pro svůj vysoký obsah zdraví prospěšných omega 3 mastných kyselin je lněné semínko, potažmo olej z něho prospěšný pro celk

    Zjistit více

    APPLE CIDER VINEGAR

    Aktivní složkou jablečného octa- APPLE CIDER VINEGAR - je kombinace minerálů a kyseliny octové. Z minerálů se jedná zejména o draslík,

    Zjistit více

    BOBY STAR 15 g

    Emulze, která nejen hřeje, ale i pomáhá… Luxus nejen pro vaše svaly a pohybový aparát Unikátní složení BOBY STAR i do masážn

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024