SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Kolik unesete?






Kdysi probíhal v televizi zábavný pořad, v němž celá rodina společně soutěžila v různých disciplínách a uplatňovala v nich své znalosti, zručnost a dovednost. Za odměnu si mohli její členové vybrat různé dárkové předměty, užitkové věci. Ale mělo to ještě jednu podmínku. Nejsilnější člen rodiny se postavil, předpažil, na ruce mu byla přivázána mechanika, která signalizovala, když ruce poklesly z vodorovné polohy. Vybrané dárkové předměty mu byly položeny na předpažené ruce a on je musel udržet třicet vteřin. Když jeho síla ochabla, ruce poklesly, signalizační zařízení se rozsvítilo a to byl konec, žádnou výhru si rodina neodnesla. Když dotyčný vydržel a unesl vybrané dárky 30 vteřin bez poklesu rukou, pak všechno, co měl naloženo, rodina vyhrála. Čím více dárků, tím menší naděje na výhru. Zkuste si to také. Kolik unesete?

Použil jsem tento vzpomínkový příběh k tomu, abych ukázal podobnou úměrnost k zátěžím našeho života. Kolik si naložíte a kolik unesete.

Je to o stresu, starostech a také o homocysteinu, a tak se dostávám k hlavnímu tématu tohoto článku. Čím více a déle jste vystaveni působení toxického homocysteinu, tím větší potíže vás čekají.

Homocystein je aminokyselina, která se dotýká mnohých buněčných procesů: buněčného dýchání, rozmnožování, tvorby energie. Buňky využijí tuto aminokyselinu z větší části, ale zbytek se dostává do krve, kde se může za jistých okolností hromadit a měnit na toxickou formu homocysteinu. Záleží pak na souhře vašich obranných a detoxikačních aktivit, jestli se jej zbavíte. Bude záležet na vaší pohybové aktivitě, stravování, kvalitě vitaminů, množství stresových situací, na spánku. Pokud máte v tomto životním stylu problém, pak vám začne toxický homocystein narušovat všechny biochemické procesy: Buňky přestanou správně fungovat, poškozují se enzymy, mitochondrie, buněčné membrány, je ohroženo formování DNA. Vyšší hladina toxického homocysteinu samozřejmě zvyšuje tvorbu volných radikálů a překyseluje tělo. Překyselení zhoršuje průběh většiny nemocí. Máte-li nadbytek kyselin ve stravě a regulační mechanizmus je nestíhá vylučovat, pak volí snadnější cestu, že je neutralizuje na soli a ukládá je do mezibuněčného prostoru. Popsaný proces lze tedy považovat za patologický podklad pro tzv. civilizační choroby: kardiovaskulární nemoci, cévní mozkové příhody, psychické poruchy. Zesiluje se i riziko vzniku Alzheimerovy choroby, rakoviny.

Když máte projevy civilizační choroby a netušíte svou vyšší hladinu toxického homocysteinu a když léčba reaguje chemickými léky pouze na projevy nemoci, začne se roztáčet nekonečné kolo poruch tělního biochemizmu. Lék danou nemoc pouze maskuje, příčina se neodstraní. Nesportujete, špatně se stravujete, špatně dýcháte, nespíte, hladina homocysteinu se bude stále zvyšovat, léků bude přibývat.

Kvalita potravin dnešní doby se výrazně zhoršila, převažují cukry, tuky, bílá mouka. Je nedostatek vitaminů a minerálů. K tomu alkohol, sycené nápoje, káva. Kouření, experimenty s drogami. Moderní způsob přípravy jídel je také jiný. Zmražení a následné vaření zeleniny a ovoce, konzervanty, ochucovadla, náhražky a éčka. To vše vede ke zvýšení hladiny homocysteinu v krvi.

Homocystein narušuje biochemii v nervové soustavě, mění průběh šíření nervových vzruchů, tím se zvyšuje dráždivost a přecitlivělost na stres. Klesá fyzická i duševní výkonnost. Z vašeho života se postupně vytrácí radost, jste otroky povinností, závazků, hypoték. Dřív nebo později vyčerpáte možnosti fyzického těla.

Takže se postavte, předpažte a naložte si stresy a starosti. Kolik unesete, kolik vydržíte, než zasvítí kontrolka, znamenající konec?


MUDr. P. Šácha

Poradny SYMBINATUR - provádíme rozbor životní situace, vyhodnotíme hladinu homocysteinu a dalších veličin, které ukazují na civilizační nemoci.



Doporučujeme

    UltiCare LT-99 best + B1C kruh

    - Malý polštářový aplikátor (A1C) - Dlouhý polštářový aplikátor (A4C) - (B1C okruh)+ řídící jednotka Více informací

    Zjistit více

    STAR PLUS

    Vitamin A podporuje normální stav sliznic, pokožky, zraku a imunitního systému. Podílí se na procesu specializace buněk a metabolismu žel

    Zjistit více

    UltiCare LT-99 Maxi + B1C kruh

    - Dlouhý polštářový aplikátor (A4C) + řídící jednotka - (BC1 okruh) Více informací

    Zjistit více

    CAYENNE STAR

    Hlavní účinnou složkou v produktu CAYENNE STAR je kapsaicin. Tato látka se řadí mezi látky stimulující výdej tělesného tepla – ovli

    Zjistit více

    CARNOSINE STAR

    Karnosin je přírodní látka, biologicky aktivní peptid, tvořený 2 aminokyselinami. V těle je ho nejvíce v kosterních svalech, srdci a moz

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024