SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

DAOSin 30 tobolek






DAOSiN® obsahuje enzym diaminooxidázu (DAO), který napomáhá odbourávání histaminu přijatého ve stravě. K odbourávání dochází ve střevě, kde tento enzym působí.

Histamin
je chemická látka potřebná pro mnoho metabolických pochodů v lidském těle. Náš organismus si histamin sám syntetizuje a skladuje, a zároveň ho i přijímá ze stravy.

Jestliže má strava příliš vysoký obsah histaminů, nemusí už být tělo schopno histamin účinně odbourávat, a ten se pak ve střevu dlouhou dobu rozkládá.

Alkohol a některé léky mohou navíc aktivitu enzymu DAO významně snížit. Pokud odbourávání histaminů trvá dlouho, dochází k přechodnému zvýšení hladiny histaminu v těle. Zejména kombinovaná konzumace potravin bohatých na histamin (alkohol a sýr) může přispět ke zvýšení hladiny histaminu v těle.

Příznaky
Histaminová intolerance je zjednodušeně nerovnováha v těle mezi histaminem a enzymem DAO. Velké množství zkonzumovaného histaminu vede k nedostatku enzymu DAO, to znamená, že vaše tělo není schopno rozložit zmíněný histamin dostatečně rychle.

- Trvalá histaminová intolerance je dána genetickým defektem a trvalým deficitem enzymu DAO. Tento deficit postihuje 1-3 % lidí a trvale ovlivňuje kvalitu jejich života.

- Dočasná histaminová intolerance je popisována jako dočasná blokáda / inhibice nebo snížení aktivity enzymu DAO určitými potravinami, alkoholem nebo léčivy. Tento dočasný stav může prakticky postihnout každého jedince, přičemž dojde k dočasným symptomům: bolest hlavy, těžký pocit v žaludku, závratě, ztráta chuti k jídlu způsobená i relativně malým množstvím požitého alkoholu nebo léčiv.

Dávkování:
1 tobolku 15 minut před jídlem obsahujícím histamin.
Zapijte vodou. Tobolky polykejte celé. Maximální denní dávka jsou tři tobolky (odpovídá třem jídlům obsahujícím histamin denně).

Složení:
Obsahuje bezhistaminový extrakt bílkoviny (bohatý na přírodní diaminooxidázu).

Stabilizátor: mikrokrystalická celulóza, stěna tobolky (hydroxypropylmetylcelulóza), sacharóza, kyselina L-askorbová (vitamin C), rýžový škrob, lešticí látka: šelak, stabilizátor: hydroxypropylcelulóza, proteinový extrakt z vepřové ledviny (0,1 % diaminooxidáza), plnidlo: polyvinylpolypyrrolidon, protispékavá látka: mastek, modifikovaný škrob, zahušťovadlo: sodná sůl karboxymetylcelulózy, zvlhčující látka: glycerol.

Upozornění:
Nepřekračujte doporučené denní dávkování! Potravinové doplňky nenahrazují vyváženou a pestrou stravu a zdravý životní styl. Uchovávejte mimo dohled a dosah dětí. Skladujte na chladném místě. Produkt nevhodný pro vegetariány (pro svůj živočišný původ).


Doporučujeme

    GREEN TEA STAR

    GREEN TEA STAR obsahuje extrakt ze zeleného čaje, který se v čínském lékařství používá již od nepaměti pro udržení zdravého těla

    Zjistit více

    Máte překyselený organizmus?

    Ve špičkového popularizátora zdravého způsobu života, vyhledávaného autora množství knih a prestižního lektora se vyvinul Kurt Tepper

    Zjistit více

    WILD YAM

    WILD JAM je formule se smldincem chlupatým s použitím jeho hlízy tuber dioscoreae villosa, působící na správné fungování žláz s vnit

    Zjistit více

    JEČMEN Green Ways – cestovní balení

    Ječmen Green Ways obsahuje širokou škálu biologicky aktivních látek, z nichž některé pro ilustraci uvádí tabulka níže. Jde však o zl

    Zjistit více

    CLEANSER STAR

    Směs pro zdravé trávení a střevní funkce, detoxikaci, posílení imunity a vitality, podporu pokožky a nehtů. Plantago ovata - Psylli

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024