SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

ALOE ARBORESCENS zasluhuje pozornost






Upoutal mne recept s aloe od brazilského učence, spisovatele a výzkumníka Romana Zaga (1932), autora knihy „Aloe arborescens proti rakovině“. Recept obsahuje včelí med, šťávu a vlákninu z čerstvých listů aloe arborescens a 1% obilný destilát.

Aloe vera je používáno odnepaměti
Historici popisují, že egyptská královna Kleopatra používala aloe vera na kůži, aby si udržela krásný a mladistvý vzhled. Lékaři starého Řecka používali aloe k léčení mnohých nemocí - od plešatosti, kožních vyrážek až po nespavost. Alexandr Veliký a Kryštof Kolumbus léčili pomocí aloe rány svých vojáků a námořníků. Dnes máme díky moderní technice k dispozici kvalitní výrobky k ošetřování mnohých kožních problémů. Není divu, že zájem vědců se poslední dobou soustředí na výzkum, zda by nebylo možno využít vlastností aloe při léčení jednoho z nejnebezpečnějších onemocnění naší doby - rakoviny.

Podpora imunity
Jednu z hlavních rolí tu sehrává imunitní systém. Ten by měl dokázat ochránit tělo před všemi neduhy, a tedy i před rakovinou. Pokud „onemocní“ imunitní systém, je jasné, že má rakovina cestu otevřenou a nebezpečné buňky se začnou rychle množit.

Studie potvrdily, že aloe vera posiluje imunitní systém, pomáhá brzdit růst nádoru a zpomaluje šíření metastáz. Aloe vera také pomáhá snadněji tolerovat chemoterapii, protože snižuje její škodlivé účinky a podporuje tělesnou detoxikaci. Výzkum ukázal, že polysacharidy z aloe vera aktivují makrofágy a tlumí v jaterních buňkách nepříznivou karcinogenní a mutagenní schopnost benzopyrenu, podílejí se i na snížení tvorby potenciálně karcinogenní DNA.

Složky aloe arborescens
Z více než 400 druhů aloe jsou nejoblíbenější aloe barbadensis a aloe arborescens. Pro recept zmíněný v úvodu se používá hlavně aloe arborescens, protože má silnější léčivé účinky a obsahuje více než 70 % substancí účinných proti rakovině, zatímco aloe barbadensis jich má jen 25 %.

Jednotlivé složky aloe arborescens můžeme rozdělit do tří skupin:
- Sacharidy, k nim patří i polysacharid acemanan, nezbytný pro správné fungování imunity na úrovni buňky.
- Anthrachinon a fenoly v listech - ty mají projímavé, detoxikační, protizánětlivé, analgetické a antibakteriální účinky.(Antiproliferační účinek má obsažená antrachinonová kyselina.)
- Důležité živiny a funkční molekuly: minerální soli (sodík, draslík, vápník, hořčík), stopové prvky (mangan, měď, zinek, chrom, kobalt, železo, germanium, bor, selen), vitaminy (B1, B2, B3, B6, kyselina askorbová, listová, cholin, vitamin A-retinol, vitamin E), kyselina acetylsalicylová, aminokyseliny, jiné organické kyseliny, lipidy (vícenásobné nenasycené mastné kyseliny) a enzymy.

Poznámky ke zpracování a k výživě
Zpracovává se celý list (nejen gel), produkt se vyrábí z čerstvé rostliny, ideální je rostlina z biologického pěstování. V Evropě ji pěstují např. na Sicílii.

Alkohol přidávaný do směsi využívá vasodilatační efekt (roztahuje cévy), a tím urychluje účinek aloe v kombinaci s medem. Někteří praktici přidávají i cordyceps.

V době, kdy užíváte popsanou směs, omezujte v jídelníčku maso, mléčné výrobky, rafinovaný cukr, barviva, chemikálie, sladidla, výrobky z bílé mouky. Naopak jezte brokolici, kapustu, květák, česnek, fazole, borůvky, cibuli, zázvor, spirulinu, chlorellu, čerstvé ovoce.


MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

    OMEGA EXTRA STAR

    Doplněk stravy Pamatujete si, proč Vám babička dávala rybí olej? :-) OMEGA EXTRA STAR obsahuje mastné kyseliny EPA (eikosapentaenová

    Zjistit více

    Melatonin B12

    Melatonin pro snadnější usínání, s vitaminem B12 pro podporu psychiky. Bez laktózy a lepku, vhodné pro vegany. - urychluje usínání

    Zjistit více

    THERMO UNIVERSAL STAR

    VÝROBKY S NÁPLNÍ Z MIKROKULIČEK Principem činnosti výrobků je vyzařování tepla – fyzioterapie. Fyzioterapie se sice v medicíně po

    Zjistit více

    SYMBI I

    Filozofie SYMBI je velmi jednoduchá, kopíruje přírodu. Název je odvozen od slova symbióza, což znamená- žít v rovnováze a vzájemné

    Zjistit více

    ŽELEZO organické

    nutraceutikum - funkční doplněk stravy s vysokou biologickou aktivitou, 100% čisté = bez příměsí (barviv, konzervačních / protispékav

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024