SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Pochopení nemoci






Dotaz
Prosím, pomozte mi, abych poznal příčinu své nemoci. Ptám se lékařů, ale oni krčí rameny. Nikdo mi nedovede odpovědět.


Toto je dosti častý úvod dotazu, který do naší poradny přichází. Tazatel má své chronické onemocnění, ale zcela nechápe, jak se k němu dopracoval. Celý svůj hektický život si nevšímal signálů, které mu tělo dávalo. Protože neměl žádné problémy, nevšímal si varování a nevěnoval se prevenci.

- Každý jsme se svým tělem od samého začátku, podílíme se na udržování svého zdraví, podílíme se tedy i na vývoji nemoci. Ale jsme také přitom, kdy se plánuje nebo realizuje léčení nemoci, jsme odpovědni za to, zda bude nemoc pouze potlačována, nebo zda bude odstraňována její příčina.

Vlastní příběh
Doporučuji lidem, aby si udělali volnou chvíli a sepsali si svůj vlastní příběh. Je to jejich příběh, nemusejí ho nikomu dávat číst, ale je důležité, aby do něj zapsali všechno po pravdě, sebekriticky, bez vytáček, bez hledání objektivních důvodů, proč se tak stalo, bez ospravedlňování.
- Události seřaďte podle časové osy, jak šly za sebou, aby byly vidět souvislosti, následky, vývoj nemoci. Jak jste se v minulosti stavěli ke svým nemocem, ke způsobu léčení.

Včasná změna
Lidé si to při sestavování svého příběhu jasně uvědomí, přiznají si, kde udělali chybu, a začnou se věnovat skutečné prevenci, změní svůj životní styl, stravování, omezí hektičnost zaměstnání…

Jde o to, zda to stihli udělat včas, aby se tělo dokázalo regenerovat a rozvíjející se nemoc zastavit.

Akce má reakci
Na začátku je vždy akce, a ta má logický následek - reakci. Jinými slovy, příčina vždycky existuje. Např. je na začátku cigareta, na konci je rakovina plic. Na začátku žena užívá hormonální antikoncepci, aby dítě neměla, to se podaří a dítě nemá, její hormonální regulace přitom přestanou fungovat a v době, kdy dítě chce, musí užívat další hormony, aby se hormonální regulace probudily a dítě mít mohla. A o pár let později se diví, proč jí musejí odstranit dělohu nebo proč má rakovinu. Tedy proč se dostavila reakce = následek.

Zodpovědnost ve vašich rukou
Konkrétně je každý člověk zodpovědný např. za to, zda kouří, zda se přejídá, zda se nedostatečně pohybuje, nebo zda žena či dívka začne užívat hormonální antikoncepci a podlehne komerčnímu tvrzení o neškodnosti, neexistenci vedlejších účinků.

- Je ovšem také mnoho lidí (a z mého pohledu poradce je to dokonce většina lidí), kteří nedovedou sebekriticky pohledět na své onemocnění, a proto nepřijmou ten fakt, že si svou nemoc sami způsobili.
- A někdy je to ještě horší, říká se jim zatvrzelí lidé, jsou totiž předpojatí. Mají na to svou teorii a nepřipustí, že způsobem zacházení s tělem by si sami mohli svou nemoc způsobovat.


Je třeba nemoc pochopit
Když se vám to nepodaří, pak vlastně nevíte, co se má léčit, a zůstává jen léčba obecná, která pouze reaguje na následek, samozřejmě s odpovídajícím (ne)efektem.

Základní heslo tedy zní: pochopení své nemoci.

Každý člověk si tedy také sám odpovídá za to, zda si svou nemoc jen léčí, anebo zda si ji vyléčí.

Pro konkrétní případy na dané téma je připravena speciální PIIP poradna.


MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

    GLUTAMINE STAR

    Doplněk stravy Glutamin k získání kvalitního svalového vlákna GLUTAMINE STAR obsahuje glutamin – derivát kyseliny glutamové, kter

    Zjistit více

    FLEXI-MOBILITY STAR

    Glukosamin sulfát tvoří přirozenou součást kloubních chrupavek a synoviální tekutiny. Je to látka tělu vlastní, která se tvoří z kr

    Zjistit více

    VITAMIN C 1000

    I když je vitamin C obsažen v různých druzích zeleniny a v citrusových plodech, jsou jeho nejlepším přírodním zdrojem šípky. V nich s

    Zjistit více

    NONI FOR WOMEN STAR

    Doplněk stravy Morinda citrifolia – Noni – je rostlina s vyrovnaným obsahem složek a s příznivými účinky na imunitní systém, fyzi

    Zjistit více

    GRAVIOLA STAR

    Doplněk stravy Juice obsahuje složky s významem pro naše zdraví, zejména Aloe vera je zdroj přirozeně se vyskytujících antioxidantů,

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024