SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Ocet z jablečné šťávy






Popisované zdravotní téma nemůže být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře, který Vás zná.

Z čerstvých jablek se vyrábí pravý ocet kvašením jejich šťávy. Má vysoký obsah minerálů. Léta se používá jako přísada do jídel i jako přírodní lék. Charakteristickou vůni způsobuje kombinace minerálů, organické hmoty a kyseliny octové. Má málo cukru a vitaminů.

Z minerálů se jedná zejména o draslík, vápník, fosfor, sodík a stopové prvky. Jablečný ocet spojuje draslík s ostatními prvky, a proto je považován za všestranný lék.

Účinky
Má svíravé účinky, které staví průjem, zvyšuje okysličování krve, zlepšuje metabolizmus a trávení, zabraňuje kazivosti zubů a rozmnožování parazitů. Může být používán lidmi, kteří mají málo žaludeční kyseliny, je vhodný pro diabetiky a pro ty, kteří musí dbát na omezený přísun sodíku.

Proti nadváze
Jablečný ocet vyhledávají hlavně lidé, které trápí nadváha. Zvyšuje hladinu kyslíku v krvi, a tím zrychluje přeměnu potravy v energii. Slyšel jsem přirovnání, že působí jako dmychadlo. V lidovém léčitelství se používají dvě lžičky jablečného octa v jedné sklenici vody ráno na lačný žaludek. Pro dosažení většího efektu se užívá před každým jídlem a je třeba se vyhýbat slaným jídlům.

Proti vypadávání vlasů
Špatný metabolizmus má někdy za následek vypadávání vlasů. Ukázalo se, že užívání jablečného octa denně po dobu několika měsíců vede k zastavení vypadávání. Jedním z důvodů pro padání vlasů je nedostatek minerálních solí, takže je potom zřejmé, jak může jablečný ocet pomoci.
Jako dobrá kombinace se jeví střídání s tolicí vojtěškou (alfalfa) a kombinací přírodních enzymů. To vše napomáhá k dobrému trávení.

- Protože se léta zabývám mikroekologií střeva, nemohu nevzpomenout nutnost osídlení střeva probiotiky.

Ocet z jablečné šťávy pomáhá také udržovat rovnováhu pH moči.

- Zásaditá moč je pozorována tam, kde je únava, senná rýma, kde jsou záněty kloubů a jiné nemoci. Zvláště při únavě v souvislosti s teplým počasím.
- Pak je doporučován jablečný ocet ve sklenici vody ráno a večer, aby došlo ke zlepšení pH moči a stavu vyčerpanosti.

Dr. Michael Sharon v knize „Komplexní výživa – správná cesta ke zdraví“ popisuje u svých pacientů pomocí jablečného octa procesy rozpouštění ledvinných kamenů.

Pro konkrétní dotazy na dané téma je připravena poradna.


MUDr. P. Šácha



Doporučujeme

    SUPEROXIDE DISMUTASE

    Volné radikály jsou atomy nebo sloučeniny charakteristické tím, že obsahují jeden nebo více volných elektronů. To z nich činí látky a

    Zjistit více

    STINGING NETTLE STAR

    Kopřiva – Urtica dioica – zahrnuje asi 35 druhů, které rostou zejména v mírných pásmech. Její latinský rodový název je odvozen od

    Zjistit více

    VILCACORA STAR

    VILCACORA STAR je formule sestavena z rostlin, které obsahují látky podporující přirozenou obranyschopnost organismu. Jedná se zejména o v

    Zjistit více

    CHOLESS STAR

    Doplněk stravy Cholesterol je pro lidský organismus nezbytný, ale je dobré mít jej pod kontrolou Cholesterol je látka tukové povahy o

    Zjistit více

    GLUCOSAMINE STAR

    Glukosamin je důležitý pomocník k udržení dobrého fungování našeho pohybového aparátu. Pomáhá udržovat zdravé klouby, podporuje je

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024