SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Ocet z jablečné šťávy






Popisované zdravotní téma nemůže být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře, který Vás zná.

Z čerstvých jablek se vyrábí pravý ocet kvašením jejich šťávy. Má vysoký obsah minerálů. Léta se používá jako přísada do jídel i jako přírodní lék. Charakteristickou vůni způsobuje kombinace minerálů, organické hmoty a kyseliny octové. Má málo cukru a vitaminů.

Z minerálů se jedná zejména o draslík, vápník, fosfor, sodík a stopové prvky. Jablečný ocet spojuje draslík s ostatními prvky, a proto je považován za všestranný lék.

Účinky
Má svíravé účinky, které staví průjem, zvyšuje okysličování krve, zlepšuje metabolizmus a trávení, zabraňuje kazivosti zubů a rozmnožování parazitů. Může být používán lidmi, kteří mají málo žaludeční kyseliny, je vhodný pro diabetiky a pro ty, kteří musí dbát na omezený přísun sodíku.

Proti nadváze
Jablečný ocet vyhledávají hlavně lidé, které trápí nadváha. Zvyšuje hladinu kyslíku v krvi, a tím zrychluje přeměnu potravy v energii. Slyšel jsem přirovnání, že působí jako dmychadlo. V lidovém léčitelství se používají dvě lžičky jablečného octa v jedné sklenici vody ráno na lačný žaludek. Pro dosažení většího efektu se užívá před každým jídlem a je třeba se vyhýbat slaným jídlům.

Proti vypadávání vlasů
Špatný metabolizmus má někdy za následek vypadávání vlasů. Ukázalo se, že užívání jablečného octa denně po dobu několika měsíců vede k zastavení vypadávání. Jedním z důvodů pro padání vlasů je nedostatek minerálních solí, takže je potom zřejmé, jak může jablečný ocet pomoci.
Jako dobrá kombinace se jeví střídání s tolicí vojtěškou (alfalfa) a kombinací přírodních enzymů. To vše napomáhá k dobrému trávení.

- Protože se léta zabývám mikroekologií střeva, nemohu nevzpomenout nutnost osídlení střeva probiotiky.

Ocet z jablečné šťávy pomáhá také udržovat rovnováhu pH moči.

- Zásaditá moč je pozorována tam, kde je únava, senná rýma, kde jsou záněty kloubů a jiné nemoci. Zvláště při únavě v souvislosti s teplým počasím.
- Pak je doporučován jablečný ocet ve sklenici vody ráno a večer, aby došlo ke zlepšení pH moči a stavu vyčerpanosti.

Dr. Michael Sharon v knize „Komplexní výživa – správná cesta ke zdraví“ popisuje u svých pacientů pomocí jablečného octa procesy rozpouštění ledvinných kamenů.

Pro konkrétní dotazy na dané téma je připravena poradna.


MUDr. P. Šácha



Doporučujeme

    OMEGA-3 STAR

    OMEGA-3 STAR obsahuje mastné kyseliny EPA (eikosapentaenová) a DHA (dokosahexaenová). Svým způsobem pomáhají ovlivňovat hladiny krevních

    Zjistit více

    PAU D`ARCO

    Kdo by neslyšel o tajemných silách, které se skrývají v šeru deštných pralesů Jižní Ameriky. Díky po generacích předávanému uměn

    Zjistit více

    POTASSIUM STAR

    Draslík je jedním z nejrozšířenějších prvků. Najdeme jej na povrchu zemské kůry, hojně je zastoupen v mořské vodě a je přirozenou

    Zjistit více

    VITAMIN C 1000

    I když je vitamin C obsažen v různých druzích zeleniny a v citrusových plodech, jsou jeho nejlepším přírodním zdrojem šípky. V nich s

    Zjistit více

    SLIM FIBER STAR

    SLIM FIBER STAR je přípravek s obsahem vlákniny, která je důležitá zejména pro normální činnost gastrointestinálního traktu a podporu

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024