SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Pulsní magnetoterapie v praxi XVI

Artritida

Nemoc charakterizuje zánět kloubů v těle. Nejčastějšími formami jsou revmatoidní artritída, dna, osteoartritída a další.

Při revmatické artritidě se zanítí tkáně, šlachy i vazy kloubů. Můžou to být kolena, ramena, lokty, zápěstí, kotníky i prsty končetin. Projevuje se to otoky, ztuhlostí, zarudlou pokožkou, bolestmi a sníženým rozsahem pohybu.

U osteoartritíd jsou nejčastěji postiženy kolena, boky, páteř a ruce. Průvodními jevy jsou bolestivost a deformace kloubů.

U dny se hromadí krystaly kyseliny močové v kloubech. O příznacích tohoto onemocnění a o léčebných účincích ,budeme psát v pasáži o dně.

Zkušenosti s pulsní magnetoterapií při léčbě artritid jsou vynikající. Dochází zde totiž nejen k protizánětlivému efektu, ale i k analgetickému (proti bolestivému) efektu. Navíc se výrazně zlepšuje rozsah pohyblivosti. Již jsem se zmínila, že pravděpodobně důvodem je dobrý vliv magnetoterapie při poruše využití vápníku a iontů vápníku u pohybového aparátu.

Doporučený režim:
Program P1 1-2 x denně 20 min. na postižené lokality pro účely regenerace dlouhodobě.
Program P3 1-2 x denně 20 min. při 8-12 Hz na bolestivé oblasti.


Pokračování

Celý seriál najdete zde

 

Doporučujeme

    CA-REgener

    protizánětlivé, regenerační složení nutraceutikum - funkční doplněk stravy s vysokou biologickou aktivitou, 100% čistý = bez přím

    Zjistit více

    VITAMIN E STAR

    VITAMIN E STAR patří mezi vitaminy rozpustné v tucích a v organismu slouží jako důležitý antioxidant, který chrání tkáně, buňky, bu

    Zjistit více

    BIO JEČMEN Green Ways (300 g)

    Ječmen Green Ways je enzymatický elixír plný života. Představte si mladou rostlinku ječmenné trávy, jak klíčí, proráží tvrdou krust

    Zjistit více

    ARTICHOKE STAR

    Sirup pro dobré trávení s hlavní složkou – bylinou artyčok. Ve starém Římě byly artyčoky důležitým pokrmem při hostinách

    Zjistit více

    RASPBERRY STAR

    PRO EFEKTIVNÍ KONTROLU HMOTNOSTI Doporučené dávkování 1–2 kapsle 2× denně. Složení Složení 2 kapslí: Malinový keton 200 mg.

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024