SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Posílení imunitního systému u sportovců






Pravidelná a přiměřená pohybová aktivita bezpochyby příznivě ovlivňuje fungování imunitního systému a zastává tak důležitou úlohu v prevenci oslabené imunity a následného onemocnění. V průběhu přiměřeného pohybu dochází nejen k posílení imunitního systému a předcházení imunitnímu deficitu, ale i ke snížení rizika alergií a kardiovaskulárních chorob. Intenzivní a velmi častý sport však působí opačně - fyzický výkon a přetrénování vyčerpávají a oslabují imunitní systém, který způsobuje vyšší náchylnost k nemoci.
Po fyzické zátěži v těle přechodně dochází ke snížení schopnosti reagovat vůči antigenům (cizím látkám) a tvořit protilátky. Pokud v této době (3-12hodin) dojde k opětovné fyzické zátěži, odolnost organismu se významně sníží. Imunitní systém oslabuje i stres a šok, samotná pohybová aktivita v těle spouští nežádoucí stresové mechanismy vytvářející volné radikály. Rovněž stres způsobený psychickým napětím obranyschopnosti neprospívá. Antioxidanty, které proti nežádoucím volným radikálům bojují, jsou však u sportovců v deficitu, ani vhodná strava nestíhá naplno pokrýt potřeby trénovaného organismu a je nutné antioxidanty dodávat náhradní formou, tedy vhodným přírodním doplňkem stravy k posílení imunitního systému. Při tomto opomenutí může vést nadměrná fyzická aktivita s nedostatkem antioxidantů k silnému oslabení imunity a vyčerpání organismu, které může vyústit až v chronický únavový syndrom či vznik nádorového bujení s následným vyřazením ze sportovní činnosti.

Prevence při sportu
Vhodnou prevencí imunodeficitu u aktivně sportujících je zdravá životospráva, pozvolný nárůst tréninkové zátěže, eliminace fyzického i psychického přetížení, dostatečný odpočinek a posílení imunitního systému vhodnými doplňky stravy. Ve stravovacím plánu sportovců se často objevuje množství výživových doplňků a vysokých dávek vitamínů, především vitamínu C. Jeho akutní nadbytek však může způsobit nepříjemné potíže, jako je pálení žáhy či kopřivka. Vysoké dávkování rovněž nemá přílišný význam, do zásoby se neukládá a bývá bez užitku vyloučen močí. Ačkoliv jsou jeho účinky nejen v posílení imunity dobře známé a velmi ceněné, vhodnější volbou je přípravek se silnou účinnou látkou posilující imunitu a doplňující chybějící antioxidanty. Takto zvolený doplněk stravy na přírodní bázi účinně snižuje nežádoucí vlivy volných radikálů a podporuje protinádorovou aktivitu imunitního systému. Kromě toho je takový přípravek významnou prevencí únavového syndromu a virových onemocnění.

Zdroj:
https://www.penoxal.cz/co-je-doplnek-stravy-penoxal/


Konzultace je možná přes naši poradnu.


Doporučujeme

    Penoxal 50 mg

    Penoxal má 100% přírodní složení obohacené o vitamín C a beta glukan, které přispívá k nomální funkci imunitního systému. Penox

    Zjistit více

    Penoxal 100 mg

    Penoxal má 100% přírodní složení obohacené o vitamín C a beta glukan, které přispívá k nomální funkci imunitního systému. Penox

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024