SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Molekulární vodík je v kurzu






Ve své praxi jsem hledal a stále hledám způsoby, které vycházejí z přirozené podstaty bytí člověka, neboť je logické, že takové postupy jsou pro udržování jeho zdraví nebo pro jeho léčení, když je nemocný, podstatné.

Molekulární vodík zahrál důležitou roli v původu vesmíru. Byl také zapojen do vzniku života a hrál aktivní roli v buňkách, které mají buněčné jádro. A to se nás lidí bezprostředně týká.

Vodík je při trávení vláken přirozeně produkován střevní flórou.

Molekulární vodík lze řadit mezi tzv. terapeutické plyny stejně jako oxid uhelnatý (CO), sirovodík (H2S) a oxid dusnatý (NO), který byl původně zesměšňován skeptiky, ale později byl předmětem Nobelovy ceny. Všechny jsou to biologicky aktivní plyny.

Vědci nejprve nechtěli věřit, že by měl mít vodík biologický účinek, protože je neradikální, nereaktivní, nepolární a vysoce rozpustný neutrální plyn…

Likvidovat oxidační stres
Oxidační stres je nerovnováha mezi tvorbou volných radikálů, které vznikají jako vedlejší produkt okysličování a látkové výměny, a schopností organizmu rychle odbourávat a detoxikovat reaktivní meziprodukty.

Oxidativní stres se u lidí podílí na mnoha nemocech, jako je např. ateroskleróza, Parkinsonova nemoc, srdeční selhání, infarkt myokardu, Alzheimerova choroba, chronický únavový syndrom, a je důležitý v procesu stárnutí.

Existují však také tzv. antioxidanty, které umí zachytit volné kyslíkové radikály, a tak snižovat riziko oxidačního stresu. Jsou to bioflavonoidy a polyfenoly (resveratrol, karotenoidy, vitamin C a E, kyselina lipoová) a další, obsažené v ovoci a zelenině.

Vlastnosti H2
Molekulární vodík má jedinečné fyzikálně-chemické vlastnosti, jež mu umožňují rychle proniknout biomembránami (buněčnou membránou, hematoencephalickou placentovou membránou), a tak dosahuje nitra buněk, kde působí na mitochondrie, na jádra buněk; zde pak může vyvíjet své terapeutické účinky.

To je tedy podstata:
Pokud existuje nemoc, při které jsou buňky např. v zánětu nebo tam probíhá degenerativní proces, pak to znamená, že život buňky je omezen, celý orgán má poruchu, celý systém nepracuje, jak má.

A nyní si udělejte představu, že do této nemocné buňky pronikne molekulární mikročástečka - vodík a začne postižené buňky ozdravovat: Buňce přibude víc energie, může se hojit a s ní celý orgán, dokonce posléze celý systém. Vodík tedy poskytuje úlevu od zánětu, zmírní bolest, normalizuje hladiny např. glukózy, cholesterolu…

Studie
naznačují terapeutický účinek molekulárního vodíku a také prokazují vysoký bezpečnostní profil. Vodík je pro naše tělo velmi přirozený, denně jsme vystaveni jeho pozitivnímu působení v důsledku normálního metabolizmu bakterií.

Molekulární vodík ovšem není považován za všemocný lék! Jeho význam je v tom, že pomáhá při nemoci uvést buňku / orgán / systém do homeostázy, vyrovnanosti.

Efekt
Někteří lidé pozorují efekt ihned, jiní si nevšimnou žádných okamžitých nebo pozorovatelných změn. Studiemi bylo zjištěno, že lidé mají různý práh citlivosti k účinku molekulárního vodíku.

V poslední době se na tento jev soustřeďuji. Pokud jsem v kontaktu s člověkem, který má nějaké zdravotní problémy, nejčastěji přes internetovou poradnu, která je volně přístupná na webu H2 Europe, pak si s dotyčným pro krátkém rozboru informací, které mně poskytne (je tím myšleno anamnéza, klinické nálezy, subjektivní pocity) vytyčíme klíčové body jeho nemoci. Je to např. bolest kloubu ve stupnici 1 do do 10, RTG nález, laboratorní hodnoty zánětlivých markerů CRP, ASLO apod.

Potom začne užívat H2, přičemž dávkování určíme individuálně. Obvykle je to 2 x 2 kapsle denně.

Za určitou dobu, třeba za 3 měsíce užívání vodíku, si tyto kritické kontrolní body prověřujeme.

A může nastat následující situace.
Dotyčný mi po 3 měsících sdělí, že nepozoruje žádný efekt. Pokud se ale podíváme na laboratorní hodnoty, zjistíme, že zánětlivé markery klesly, bolest ustoupila z 10 na 5 a další poznatky.

Bývá totiž obvyklé, že když vám přestane bolest, pak na ni snadno zapomenete a pak tvrdíte, že se nic nestalo.

Ale pokud skutečně nenastane žádná změna, bude nutno revidovat situaci: Určitě existuje nějaký faktor, který nemoc udržuje. Je třeba změnit životosprávu, ubrat plyn, změnit myšlení a postoj ke svému tělu… Nelze se spoléhat na to, že problém vyřeší nějaké léčivo.

Závěrem
bych vyslovil pozitivní slogan:
Je neobvyklé najít léčbu mající jak vysoký terapeutický potenciál, tak bezpečnostní profil; vodík se zdá být právě pro tuto kombinaci vhodný.

Sám jej užívám nepřetržitě již 2 roky.

Pro konkrétní dotazy na dané téma je připravena poradna.


MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

    SiberActive

    doplněk stravy speciálně upravená směs s chagou (čagou) sibiřskou, vytvořená za účelem detoxikace od těžkých a toxických kovů (

    Zjistit více

    Recovery H2 v kapslích

    Rozpouštění ve vodě Zažijte sílu molekulárního vodíku v jediném produktu svého druhu. Recovery H2 je jedinečná směs alkalickýc

    Zjistit více

    CellaWell

    Potravní doplněk s obsahem rostlinných extraktů, vitálních hub a dalších přírodních látek pro přirozenou podporu imunitního systému

    Zjistit více

    Recovery H2 INSIDE

    Zažijte sílu molekulárního vodíku v jediném produktu svého druhu. Recovery H2 je jedinečná směs alkalických minerálů, působících

    Zjistit více

    H2 Probio

    OPTIMALIZOVANÁ KOMBINACE PROBIOTIK A PREBIOTIK V KONSORCIU PRODUKUJÍCÍM VODÍK Zacíleno na centrum imunitního systému Imunitní systé

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024