SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

MIKROEKOLOGIE






Zkušenosti SYMBINATUR ukazují, že u všech nemocí, zvláště chronických nemocí, je často porušena mikrobiologická rovnováha ve střevu.

Tato rovnováha je narušena mnoha faktory, které jsou typické pro moderní civilizaci. V prvé řadě se týká příjmu tělu nepřirozených - syntetických potravin. Paradoxní situace nastává v okamžiku, když se projeví nemoc, která je léčena syntetickým lékem. Ten v prvním okamžiku zastaví projev nemoci, ale současně svým účinkem naruší mikroekologii střeva a dá tím základ pro vznik nemoci chronické. Typickým příkladem jsou antibiotika, hormonální léky, u žen užívaná hormonální antikoncepce. Popsanou mikroekologii významně negativně ovlivňují i nehmotné faktory, jakými jsou stresy všeho druhu nebo faktory těžko měřitelné, jakými jsou například elektrosmog, klimatické změny, porušení biologického rytmu změnou letního a zimního času apod. ...

Bakterie mléčného kvašení jsou nejčastěji první bakterie, které osidlují zažívací trakt a zcela přirozeně napomáhají vyzrávání imunitního systému. Imunitní systém a také sliznice střevní nejsou po narození dítěte zcela vyvinuty. Nejsou připraveny na příjem potravy jiné, než je mateřské mléko.

Dobře připravená a správnými mikroorganizmy osídlená sliznice zažívacího střeva je schopna lépe odolávat infekcím. Na takové sliznici se neuplatňuje zánět, lépe se vyvíjí přirozená imunita. Některé nemoci, mám na mysli zvláště atopické nemoci, které jsou dědičně podmíněné, se díky dobré kolonizaci střeva probiotiky - laktobacily neuplatní v plné síle.

V mikrobiologickém ústavu Akademie věd České republiky provedli studii v experimentálním modelu ulcerózní kolitidy u myší. Jedné skupině myší přidávali do nápoje probiotické laktobacily. Druhá skupina měla běžnou mikroflóru. Za měsíc byla myším do nápoje přidávána látka, která způsobuje na sliznici střeva projevy zánětu - typického pro ulzerózní kolitidu. Po ukončení experimentu bylo pozorováno, že u myší s normální mikroflórou se vyvinul masívní zánět na rozdíl od myší, které dostávaly laktobacily; u nich se ani po týdenním pitím oné provokační látky zánět neprojevil.

Velkou perspektivu má nový obor, který se nazývá MIKROEKOLOGIE, protože se dotýká skutečné prevence mnoha nemocí.

Symbinatur propaguje cestu k přírodě, k nechemické léčbě a mikroekologii.

Máme k dispozici poradny a za ideální považuji konzultaci o postupu (který zde nesmíme nyní dle nařízení EU uvádět) dříve, než si zájemce produkty třeba sám v e-shopu na www.symbinatur.com objedná a začne je užívat.


MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024