SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Kobercový nálet antibiotik






Podpora práce imunitního systému

Pokud není imunitní systém v pořádku, je přetížen, unaven, vyčerpán, pokud v těle nejsou zdravé podmínky pro přirozenou obranu, tehdy snadno podlehne útoku okolního vetřelce - viru, baktérie… a objeví se nemoc.
Tělo se nejprve snaží reagovat tak, aby se s vetřelcem dokázalo vypořádat. Rozhodně se staví na odpor: Vytvoří horečku, mobilizuje bílé krvinky, vytvoří zánět, žádá si klidový režim na lůžku a horký čaj, protože se v tomto kritickém momentu rozhoduje se o tom, zda tento boj imunita vašeho těla vyhraje.


Kritické zásahy do práce imunitního systému

První chybný krok – časté řešení „zvenčí“

Často slýchám větu: Skolila mě chřipka, dostal jsem angínu. Ale správně by mělo být řečeno: Vytvořil jsem si v těle takové podmínky, že můj imunitní systém nezvládl útok viru chřipky / streptokoka apod. a projevilo se to nemocí.

Pokud to imunita nezvládla a nemoc váš organizmus dostala na lopatky, jdete k lékaři, který vám nasadí antibiotika - zázrak minulého století. Antibiotikum zničí příslušný typ bacilu (ale virus nezničí!), nebezpečí pomine, tělesný stav se jeví normálně. Jenže ten stav již nemůže být normální, není stejný, jaký byl předtím. Je třeba si uvědomit, že váš život byl ohrožen a váš obranný systém selhal, tj. nedovedl vás ochránit.

Nebo možná lze říci, že nedostal onu šanci, aby vás ochránit vůbec mohl, protože to vyřešilo zvnějška antibiotikum. Problém nevyřešil váš imunitní systém sám, jak to měl „v náplni práce“. A v tom je právě jádro věci: Popsaným procesem se imunitní systém neposílil, nýbrž naopak oslabil. Problém tedy není vyřešen tím, že byla nemoc přeléčena antibiotikem!! V daném okamžiku jen pominuly projevy nemoci a nastalo zdánlivé zdraví, ale nutno si uvědomit, že to „zdraví“ nemá zdravou imunitu. A tu je třeba zlepšit, znovu vybudovat. Vaše tělo vyžaduje rekonvalescenci, a to dostatečně dlouhou! Pozor - zde přichází druhý kritický moment: Tentokráte se rozhoduje o tom, zda se vaše zesláblá imunita ještě obnoví.


Druhý chybný krok – nedodržení rekonvalescence

A i zde často slýchám větu: Za týden jsem dostal další nemoc, tentokrát to byl zánět průdušek... Nebo: Měl jsem infekci močových cest, musel jsem dostat silné antibiotikum...

Ano, to je právě ta situace. Správně by se mělo říci: Neposkytl jsem svému tělu dostatečnou rekonvalescenci, moje imunita se nestačila obnovit a boj s novým vetřelcem zase prohrála...

Pokud se taková situace se stejným scénářem zopakuje, povede ke vzniku chronické nemoci, jejíž hlavní podstatou je neschopnost imunity se bránit.
Antibiotika se střídají, k tomu se přidají další léky na potlačení vzniklých následků.

A slyším tyto výroky: Jsem na pracovní neschopnosti již čtyři měsíce, využíval jsem několikero antibiotik, je ze mne troska. Musím změnit doktora, protože on mě léčí jenom antibiotiky.

A i zde je nutno názor opravit: Od samého začátku jsem u svého problému i já sám a na vývoji své nemoci se podílím. Na začátku jsem nešel do postele, ale snažil jsem se nemoc přechodit, po prvním antibiotiku jsem brzy nastoupil do práce, i po druhém, i po třetím… Oslepil jsem si své receptory imunitních buněk, antibiotika mně pomohla jen na chvíli, a nepřivedla mě k vyléčení.

Receptory imunitních buněk oslepnou, přestanou rozpoznávat bacil, proto jej nedovedou zničit. Kdyby viděly, pak bacil zničí. Bacil toho využívá a skrývá se „ve tmě“.

ANTI - BIOS

Přirovnání:
Máte špinavé okno. Co uděláte, aby bylo přes okno lépe vidět?
Vezmete hadr, čisticí prostředek a okno vyčistíte.
Takto je obrazně popsán proces, který by měl nastat v oblasti imunologie. Tedy zcela jiný princip léčby.

Antibiotika provedla pokaždé „kobercový nálet“ na bacil „v temné místnosti“, možná ten bacil i zasáhla, byť i mnohé jiné..., ale jedno je jisté, že okno zůstalo špinavé.
Vektor působení antibiotik je zaměřen na potlačení, zničení, zastavení. Efekt je viditelný, ale jen krátkodobý, postup je zcela jasně krátkozraký - ošetření nevede totiž k vyléčení, a má navíc vedlejší efekty...! A heslo, které obecně vystihuje, jak toto „střílení“ bez rozmyslu funguje, zní:
anti - bios = proti životu (význam slova antibiotika).

PRO - BIOS

Opačným vektorem působení je snaha nepotlačovat, neničit, nýbrž čistit a posilovat, ba dokonce - vytvářet takové podmínky uvnitř těla, v nichž tělo startuje samouzdravující proces!
Efekt nenastoupí ihned, proces je pomalejší, ale - má perspektivu, směřuje totiž k uzdravení.

Pro – bios = pro život (význam slova probiotika).

Hlubší příčina

Bacil bývá jen spouštěčem

Vzniká-li nemoc, signalizuje nám to, že imunitní systém jedince není dostatečně silný, když tělo před vetřelcem - bacilem neochránil. Bacil tedy vlastně není ještě tou hledanou pravou příčinou, nýbrž spíše jen spouštěčem nemoci. Příčina leží mnohem hlouběji. Infekce a léčba antibiotiky může dokonce vyprovokovat další nemoc, třeba autoimunitní, tvoří-li se protilátky, jež pak útočí na různé tkáně v těle - na klouby, svaly a jiné orgány.


Cesta pro řešení

Cesta pro řešení by měla spočívat v procesu posílení imunity, (ovšem specificky podle patologického procesu), aby se tělo dokázalo se zátěží vypořádat vlastními prostředky a stav se napříště neopakoval. Upravit střevní dysbiózu, kterou nepochybně antibiotikum způsobilo.


Co lze obecně dělat, i když není prokázána příčina?

Podle nařízení EU, nemůžeme nyní uvádět postupy, ani zmiňovat produkty, které by mohly pomáhat. Zájemce má proto možnost navštívit některou z našich poraden a zde můžeme o možnostech diskutovat.


MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024