SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Hcy aneb homocystein






Zasvěcený člověk ví moc dobře, co znamená zkratka uvedená v nadpisu tohoto článku, když ji někde uvidí. Znamená homocystein.

Klíčový význam Hcy

Pohled do historie ukazuje, že byl význam homocysteinu podceněn. Je otázkou, zda neúmyslně, anebo právě s úmyslem o něm raději nemluvit. Postavil by totiž praktikované teorie o mnohých nemocech do zcela jiného světla a ukázalo by se, že léčba civilizačních nemocí jde po celá léta nesprávným směrem.

Hodně se o tom dočtete na webové stránce MUDr. Karla Erbena: http://www.karelerben.cz/.

Podstatou objevu je zjištění, že v lidských buňkách vzniká porucha metabolizmu v procesech, které jsou základem života. Její závažnost můžeme zjišťovat i v ČR stanovením hladiny Hcy v krvi. Hcy je pro člověka nebezpečný dvakrát: jednak svou toxicitou a podruhé omezením dodávky substancí potřebných pro syntézu bílkovin (-CH3 = metylové skupiny). Jakmile se Hcy nahromadí v krvi, dochází k sečtení obou účinků, k narušení řady dalších biochemických procesů, a tím k poškození tkáňových struktur a jejich funkcí. To už se poškození stává zjevným a dostává jméno některé z nemocí, které patří mezi civilizační choroby.

Do poradny přicházejí dotazy pacientů, kteří mají mnoho let stanovenou diagnózu, léčí se podle tabulek, užívají léky, a přesto se jejich stav nelepší, ba naopak se projevy nemoci rozšiřují i do jiných tělních systémů. Provádíme rozbor situace a při něm vychází najevo, že se stanovená diagnóza opírá jen o základní vyšetření, pojmenování příznaků, ale vyšetření, které by mělo ukázat na podstatu, tedy na princip patologického procesu, který k projevu nemoci vedl, provedeno nebylo. Stanovená diagnóza se objevila ve zdravotní dokumentaci, byla dána do rámečku a pak pacienta provází, kamkoliv přijde...

To je charakteristické pro onemocnění počínaje infarktem a mozkovou příhodou, přes Alzheimerovu chorobu, deprese, nádory až po osteoporózu a mezi nimi je řada dalších. Výskyt všech těchto nemocí se v posledních padesáti letech zvyšuje.

Vyšetřit hladinu Hcy

Mezi základní vyšetření, která chybí, která prostě provedena nejsou a která se ukazují jako vyšetření důležitá pro rozhodování správné léčby, je vyšetření hladiny homocysteinu.

Je o tom natočeno video.

Změnit stravu ve prospěch mikronutrientů

Nárůst civilizačních chorob je spojen se změnami skladby stravy, které s sebou nese rozvoj civilizace. Je znám zcela konkrétní deficit několika vitamínů, na jejichž dostatečném přísunu ze stravy do buněk závisí přeměna vznikajícího Hcy v neškodné látky. Tento deficit se trvale prohlubuje.

Vzniká teorie tzv. biochemického zdraví.

Všechno souvisí s metabolickou poruchou, která vzniká v lidských buňkách při nedostatku tří vitaminů: kyseliny listové, B6 a B12, nebo v důsledku poruchy v genech. Výjimečně se při jejím vzniku uplatňují i zevní toxické vlivy.

Hlavní a nejčastější příčinou vzniku metabolické poruchy je nedostatečná dodávka těchto mikronutrientů do buněk. Při ní se přerušuje metabolizace vznikajícího Hcy na další látky; Hcy se hromadí v krvi a začne se projevovat jako toxická látka.

Tento stav postihne v životě dříve nebo později každého člověka, který buňkám tyto vitamíny nedodává. Proto se vyplatí hladinu Hcy sledovat a cílevědomě snižovat.

Zní to tak logicky a je to v podstatě jednoduché. V praxi se nám pak ukazuje, že změna ve skladbě stravy a navýšení popsaných vitaminů přináší po několika měsících ovoce - a změny v medikaci.

Nutno však podotknout, že nestačí pouhé užívání B-komplexu v domnění, že je tím metabolizmus homocysteinu zachráněn.

Máte možnost tyto skutečnosti pozorovat při konzultacích nad zdravotním stavem, je sestaven program sledování hladiny homocysteinu a jiných skutečně preventivních opatření.

Pro konkrétní dotazy na dané téma je připravena poradna.


MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

    VITAMIN K STAR

    Vitamin K je nezbytný pro srážlivost krve a zastavení krvácení. Vitaminu K je zapotřebí k budování zdravých kostí, pomáhá redukovat

    Zjistit více

    WILD YAM

    WILD JAM je formule se smldincem chlupatým s použitím jeho hlízy tuber dioscoreae villosa, působící na správné fungování žláz s vnit

    Zjistit více

    NEURODETOX DNA

    Doplněk stravy Zkratka DNA značí synergické spojení tří metod: Detox, Neuro, Anti-aging, které si vzájemně znásobují účinky. SLO

    Zjistit více

    DIALEG

    Nutraceutikum - funkční doplněk stravy s vysokou biologickou aktivitou 100% čisté = bez příměsí (barviv, konzervačních / protispékav

    Zjistit více

    ALPHA LIPOIC STAR

    Alfa-lipoová kyselina je známá také jako kyselina tioktová nebo kyselina lipoová a také jako vitamin B13. Byla objevena až v roce 1950. V

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024